Заплашили с убийство певицата Дара Екимова

Властите не предприемали нищо
17 авг 2024 10:35, Нели Христова
35
Заплашили с убийство певицата Дара Екимова
Снимка: Instagram

Певицата Дара Екимова е била заплашвана с убийство и обиждана чрез многократни съобщения. За това алармира музикалният продуцент Саня Армутлиева във фейсбук профила си.

"Събрали сме доказателства и в понеделник ще пуснем сигнал, ако трябва ще има ново дело и няма да се откажем, докато държавата не вземе адекватни мерки", пише още Армутлиева.

Ето целия текст на публикацията ѝ:

Моля да си представите нещо:

Детето ви или някой ваш близък започва да получава съобщения като ето тези (предварително се извинявам за шокиращия и гнусен език в цитатите по-долу):

"Ще те убия

Курво

Ще те намеря на участие и ще бъдеш със пръснат мозък

Ще те намеря

Заклевам ти се

Делото е прекратено

Кеф ще ми е да ти пръсна черепа

Мършооооо

Ще умреш

Готви се

Смъртта ти е до няколко дни

Ще те умъртвя

Ще гниеш под земята

Ще те намеря

Ти не си певица

А една проститутка

Долнопробен боклук

Скоро ще бъдеш на парчета

Кълна ти се"

Едно мило, талантливо и успешно момиче - Дара Екимова, получава такива съобщения от месеци наред! Цитираните по-горе обаче, са от днес!

Когато миналата година за първи път видях какво се случва, нашите юристи входираха от нейно име сигнал в ГДБОП, кибер отделът се задейства, откриха самоличността и адреса на, забележете, една жена от Пловдив, направиха обиск в дома й, иззеха телефоните и компютъра й, стартира наказателно дело. Паралелно с него в Хасково беше образувано още едно дело - по сигнал на друга жертва. Съвсем наскоро то беше прекратено с прокурорско постановление поради невменяемост на лицето с искане за прилагане на принудително лечение по Закона за здравето. В резултат на първото дело, въпросната жена е била настанена за 1 месец в специализирано заведение, след което е била пусната, тя излиза и днес отново се активизира - пише по цял ден на Дара Екимова от нови профили, коментира под всяка публикация на "Вирджиния Рекърдс", касаеща предстоящия нов албум на певицата - последно, преди да изтрием, прочетох, че "Дара Екимова е починала"...

Питам: Възможно ли е системата у нас да не може да предприеме нищо значително в защита на хора, които стават жертва на грозни заплахи, обиди, вербално насилие, кибер тормоз от страна на рецидивисти? Ако някой е обявен за невменяем и съответно не носи отговорност за действията си, нормално ли е да го оставим да продължи да осъществява криминалното си деяние? Един месец принудително лечение в специализирано заведение равнява ли се на близо две години почти ежедневен тормоз, който освен това продължава?

Давам знак, отварям дискусия, защото утре вие или ваш близък можете да се окажете в подобна ситуация и да откриете безсилието да защитите себе си или другите.

Събрали сме нови доказателства и в понеделник ще пуснем нов сигнал, ако трябва ще има ново дело и няма да се откажем, докато държавата не вземе адекватни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от Звезди
Гаджето на Кендъл Дженър се отнася с нея като с принцеса
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
марги - аутсайдер преди 3 седмици
Тотално безДАРИЕ...жадно за реклама!
29
0
 
7
 
! Отговори
Като две капки вода преди 3 седмици
Прилича на Сашка Васева на младини....
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Все тая... - Ясно е казано, че заплахите са отправяни от психичноболна жена. По цял свят маниаци заплашват хора, които се ползват с някаква известност. Много е неприятно, защото се оказва, че принудителното лечение не е помогнало с нищо.
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тази врещи като недоклано яре, каква певица може да е това? Нахалната и майка я пробутва агресивно, кой щеше изобщо да знае за съществуването и. Не занимавайте аудиторията си с битовизмите на якимова, никой не се трогва.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Като пестите от лечение на психично болни и ги оставяте да се разхождат...
25
5
 
8
 
! Отговори
Все тая... преди 3 седмици
НИКОЙ не заплашва така някого. Явно полицията знае че е несръчен ПР и за това не прави нищо. Да не се окаже че заплахите идват от някого дето "певачката" е помолила за услуга. Как пък толкова СЛУЧАЙНО всички подобни заплахи срещу "скъпоценни" Оникални певици се случват ТОЧНО преди излизането на "новия"им албум или преди турне и те вместо да дадат всички събрани доказателства на полицията и те да съобщават в медиите за прогреса при разследването, ти го обявяваш в социалните мрежи. Хвалиш ли се?
24
1
 
8
 
! Отговори
Shark преди 3 седмици
Коя пък е тази???
23
4
 
10
 
! Отговори
Нормален и обикновен преди 3 седмици
Тази не беше ли на София прайд? Не ми е жал за такава,а и е вулгарна с този силикон!Да страда,то има много българки с по големи проблеми от нея,ама да се пише за тях по медиите?
22
4
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Дарито да спре с рекламата за ЛГБТ из метра и да се научи да пее. Ще стане перфектно момиче,защото има качества
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Народ който съзнателно гласува за такива като Кирчо и Кокорчо и после се чуди що не му се получават нещата е нещо съвсем нормално да приемем че между нас щъкат наляво-надясно невменяеми. Продължаваме промяната и така ще е!
20
0
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Тази Дара преди пластичните операции и надутите джуки беше хубава жена.Сега не мога да я позная.Залудо хвърли толкова пари.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Отново повод ракиените вождове да злорадстват. Тонеше бай Г.нчо ракиения няма други радости, животът му смърди на тиня и кючеци, та поне да се порадва ако някой друг има известни премеждия.
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много хора подаваха сигнали срещу тая неадекватната от Пловдив. Резултат- нулев. Не е държава, а феодално имение.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 19 Разбира се, за коя друга да се сетиш, Клатушко Чалгопитеков.
16
5
 
13
 
! Отговори
Клатушко преди 3 седмици
Докарва на Сашка Васева
15
3
 
12
 
! Отговори
хахаха преди 3 седмици
кое е па тва *талантливо* момиче
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Баща и беше пич .Никой не го заплашваше .
13
3
 
4
 
! Отговори
и те така преди 3 седмици
ами ядосала е некой от мечовците за некачествена услуга . а да се снимаш на фона на море с микрофон в ръка е много простовато
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хайде стига врява пак. Мили успешни момичета не получават заплахи ей така от нищото. И защо ни интересуват проблемите на тази милата?
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сигурно я заплашват бившите висаджии на Христо Стоичков, време е да излезе на яве нетолерантносттс на Стоичков към красивите жени. Стилът на заплаха е като на висаджия от миналия век. Дара, бъдете силна, който заплашва жени е слаб човек.