Не, Курск не е рейд, Украйна влезе в Русия с най-мощните си оръжия

Това е реално нахлуване с дългосрочни последици, пише Forbes
18 авг 2024 07:01, Петър Бойчев
311
Не, Курск не е рейд, Украйна влезе в Русия с най-мощните си оръжия
Снимка БГНЕС

Въоръжените сили на Украйна използват малкото си британски танкове Challenger 2 за операцията в Курска област и един от тях вече е загубен. Освен това в това направление са включени и американски бойни машини на пехотата Stryker, пише Forbes.

Полската батарея за противовъздушна отбрана S-125, която защитаваше украинските сили в района на Суми, и една от ценните американски високоманеврени артилерийски ракетни системи също бяха в арсенала. Според Forbes това показва, че украинската операция в руския граничен район не е рейд, а реално нахлуване с дългосрочни последици.

Отбелязва се, че украинските генерали вероятно планират да превземат и задържат значителна част от Курск.

"Наблюдавайки изявленията на украинските официални лица и последните им ходове, все повече изглежда, че Украйна се стреми да създаде буферна зона, която би могла да послужи и като лост за потенциални преговори", е коментирал финландският анализатор Йони Аскола.

Съществуват обаче строги ограничения за размера на такава зона. По-специално, съществува вероятност Кремъл да организира мащабна контраофанзива и да спре украинското настъпление. Друго ограничение е и украинската логистика. Колкото по-надълбоко напредват 82-ра въздушнодесантна щурмова бригада и други бойци, толкова по-трудно е за тиловите им зони да ги снабдяват с храна, гориво и боеприпаси, предава Фокус.

"Украйна трябва да избягва прекомерното разрастване", е предупредил Аскола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
10
 
22
 
! Отговори
изпуснаха наградите преди 4 седмици
Язък, че свърши олимпиадата във Франция ! Руската армия с тези нахъсани украински треньори щеше да завоюва безапелационно всички медали в бяганията !!!
200
13
 
20
 
! Отговори
Малко за политика преди 4 седмици
Зеленски си отбеляза голям автогол с тази акция срещу Курска област. Когато руската армия ги отблъсне (което няма как да не се случи), това ще бъде загуба не само за Украйна, но и за кампанията Байдън-Камала Харис в САЩ. Тръмп няма да пропусне възможност да ги обвини за това, въпреки че се преструват, че нищо не знаят. И така или иначе вече търсят заместник на Зеленски. Той, разбира се, има оправдание - вие не ми разрешихте всичко. Досега не е поискал само ядрено оръжие, но и това ще поиска.
199
24
 
25
 
! Отговори
разгеле преди 4 седмици
Сбъдна се мечтата на Путин.. Украйна влезе в Руската федерация. Както върви скоро лично ще го посетят и в Московския му бункер, като за подарък ще носят раирано костюмче, шито по поръчка в Хага. Стига до тогава да не посети концерт на Кобзон.
198
18
 
12
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 4 седмици
Ако Крим е руски значи Курск е украински.
197
5
 
16
 
! Отговори
Шави преди 4 седмици
И какво остана от всичките тези оръжия и войници всичко е е унищожено
196
7
 
17
 
! Отговори
ароматния пръч преди 4 седмици
Какво ли са напреднали толкова,а и вече се окопават тъй като нямат повече сили за напредване,което пък не виждам как ще ги спаси от бомби ФАБ.Чиста авантюра с 11000,колкото и боен опит да имат отсреща имат много по-яки оръжия.Нито резерви имат,а те трябва да са поне сто хиляди,че да се закрепят до края на годината.Въпрос на дни е да ги прогонят,ако не им пресекат и пътя за отстъпление.
195
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всеки ден петем за успех на Украйна и провала на Русия ... Аз вече очаквах украйнските сили, да са стигнали до Китай...
194
4
 
18
 
! Отговори
Към Угледар също преди 4 седмици
Мощен пробив на руската армия при Угледар: Прекъснат е основният път за снабдяване на украинските въоръжени сили - пътя за Константиновка. Така град Угледар е блокиран от североизток.
193
3
 
3
 
! Отговори
Стига глупости преди 4 седмици
До ЯМБОЛИЯ: Никакво огъване. Кръгом и пак напред. Слава!
192
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Като не успяха укрите да гръмнат АЕЦ Запорожие отидоха към атомната централа в Курск,за да правят ярени ескалации.Това осъзнавате ли го или сте заспали?
191
2
 
11
 
! Отговори
В Донбас напредват преди 4 седмици
Руската армия е превзела Николаевка, а също така напреднаха в районите на Новожелани и Желани. Настъплението се развива към град Селидово. Руските войски се доближиха до магистралата, която води към Покровск от Карловка, на юг от която се намира Селидово.
190
20
 
17
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 4 седмици
СЛАВА НА ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЙНА И СМЕЛИТЕ БОЙЦИ,КОИТО НЕ СЕ ОГЪВАТ ПРЕ НИЩО!!!!!!!!!!!!!!!!!! СЛАВА НА НАТО!!!!!!!!!!!!!!!!
189
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Костя Копейкин: По-голяма п'ростотия не можа ли да измислиш?
188
3
 
14
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 4 седмици
До Хари потър: Хубаво е че евроатлантиците намаляват. А някои даже поумняват. Германия например спира парите за Украйна.
187
17
 
16
 
! Отговори
Хари потър преди 4 седмици
хубавото е че русофилите си отиват от тоя свят. Лека полека бсп умря и те също.
186
13
 
17
 
! Отговори
Та вариш преди 4 седмици
Руска армия не съществува. Има сбирщина на алкохолици, затворници и крадци.
185
3
 
17
 
! Отговори
кур с К преди 4 седмици
Война без победител.За болните амбиции на умопомрачен диктатор,с придворни *** плаща и страда цялото човечество!Тъжна и жалка картинка!Пограничните райони са винаги един народ,една вяра,роднини дори!Кому е нужно подобно безумие?
184
6
 
22
 
! Отговори
укродебили преди 4 седмици
Излезе видео как укронацист с немска каска с надиси SS се гаври с руснак, прави се на немец и говори на развален немски. Укродебилите специално са се приготвили и са си носели немски каски с цел да се гаврят с руснаците. Тая измислена държават трябва да се закрие и да се изтрие от картата, и поне 50 години там всички училища трябва да учат само по руски учебници под строг контрол на Русия.
183
8
 
15
 
! Отговори
BG форумни мужици преди 4 седмици
Това да се о*ереш до шия,но да квичиш колко приятно мирише е запазена марка на рашистанската пропаганда. И кратуняците подвизаващи се в този форум следват вярно тази линия
182
9
 
19
 
! Отговори
осраха се преди 4 седмици
Руснаците за 3 дни стигнаха до Киев и Украйна клекна на преговори, а укросополите с цялата военна мощ на НАТО цели две седмици се лиrавaт към Курск и не могат и на 10 километра да влязат докато близо 3 хиляди вече дадоха фира.