Зеленски: Путин няма да спре сам, трябва да бъде принуден за мир

Войната няма да бъде прекратена с преговори, а само с действия
25 сеп 2024 07:00, Александър Попов
232
Зеленски: Путин няма да спре сам, трябва да бъде принуден за мир
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Войната на Русия ще приключи, не защото някой се е изморил от войната, а защото Уставът на ООН ще проработи, трябва да проработи, каза украинският президент Володимир Зеленски пред Съвета за сигурност на ООН.

"Правото на Украйна да се защитава трябва да победи", заяви Зеленски.

Украинският лидер отбеляза, че всеки ден има ранени или убити украинци, а Русия не дава обяснение защо напада съседна държава. Освен това Москва няма "легитимна причина да прави Иран и Северна Корея съучастници във войната си в Европа".

"Всеки разрушен украински град доказва, че Русия нарушава международното право", добави Зеленски. "Путин наруши толкова много международни закони и правила, че няма да спре сам. Русия може да бъде само принудена да сключи мир", каза още украинският лидер.

Той подчерта, че "войната няма да бъде прекратена с преговори, а само с действия".

По думите му всички точки от неговия план за мир са част от Устава на ООН.

"Има само един Устав на ООН, който обединява всички ни. Трябва да обединява всички ни", добави Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от Общество
За ремонт, за уют у дома и хубава градина... Цените падат, възползвайте се!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
1
 
! Отговори
Ротшилдите никога преди 20 минути
няма да си върнат нито Домбас, нито Крим, а това гнусно евреиско ллллайно ще го застрелят като куче
221
0
 
1
 
! Отговори
Хм преди 20 минути
Когато начело на Украйна беше сладкарят Порошенко, там кне беше сладко, а сега, когато начело на страната е комикът Зеленски, там никак не е смешно.
220
2
 
6
 
! Отговори
Спеца преди 53 минути
Какво падение на Запада , да се занимава с този комик , да му върви по гайдата , вместо да работи с Русия и Китай за своя проспиритет!Дали от алчност го правят и заслепени от тая алчност не виждат че тласкат света към ядрена война?
219
6
 
1
 
! Отговори
Най-добрата принуда преди 56 минути
Изгарянето на Кремъл е най-добрата принуда за жужето, за да спре войната...
218
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Не знам как е в Ню Йорк в ООН-то. Но в Угледар е добре. Градът е обкръжен, с щурма не бързат. Но артилерията от сутринта не спира. 72-ра бригада и останалия гарнизон се топят бавно и сигурно. ВСУ не защитава градовете си, а се крие в тях докато не бъдат разрушени. Не им пука за тях защото знаят, че не са техни.
217
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Този въпрос който непрекъснато се повтаря за контранастъплението е отявлена провокация. Не му слагам знак .
216
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Анонимен - никакъв зор не е имало, българите сами се нагьзиха и сами си съсипаха всчико, сега да не обвиняваме другите, че се възползват за да извлекат изгода от нагьзвачеството на българина.
215
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
В Библията са описани 10 божии заповеди-не убивай не щради,не лъжи и прочиадае...Коя от тях не наруши запада? А иначе уникално набожни. Първо прочетете БиблиятаВ Неделя ме мъкнаха по скапаните си църкви.
214
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Мисля, ме единствения начин да се оправим е да обявим война на Русия и да сядаме да чакаме да ни превземат, европата само расипия и грабеж ни донесе, невиждан в света, все пак доста зор си трябваше да се съсипе една прилична икономика и добра армия, само зеля успяха да излъжат по лошо от нас да си разсипе и унищожи държавата, утешението ни е само че укрите са по п,р,о,с,ти и от нас.
213
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
212
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
След толкова злолуми, чакай уставът на ООН да те спаси. Държавата му вече 3-та година се руши, а той още не знаел защо го нападнала Русия. Щом не знае, ще пати и ще разбере, тежко на народа му с такъв водач.
211
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 час
До Анонимен/206 "Да се смея ли, да плача ли?" - смей се. Про'с'таци дет гласуват за ччужди интереси не заслужават да ги бъде.
210
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 час
До Анонимен/201 "Пълно е с бедни и недохранени хора в ЕС и САЩ седнали да хранят украинци" - поне у нас болните и недохранените гласуват да се хранят украинците. Така че аз проблем не виждам.
209
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Не го разбирам Зеленски. Всеки път едни и същи приказки и всеки следващ път ситуацията е по-зле. Трябва да смени плочата. На всички вече е ясно, че дори да задържи сегашното положение е невъзможно, какво да говорим за победи. Спасение му е майката.
208
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Дядо Соци/195 "Да мачка Путин , ама не може .Излага се жестоко." - бе друго излиза в медиите.
207
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
"Европейците също се включиха в натиска върху ръководството на САЩ. Всяка атакувана държава има право на самоотбрана. И това право не свършва на границата на собствената ви страна, казва Роб Бауер, ръководител на Военния комитет на НАТО." .... КОЕТО ОЗНАЧАВА ЧЕ ПАЛЕСТИНА, СИРИЯ И ДРУГИ НАПАДНАТИ ОТ КРАВАРИТЕ ДЪРЖАВИ СЪЩО ИМАТ ПРАВО НА САМООТБРАНА...
206
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 час
До Така е ../194 "Путин започва директно с ядреното и ни унищожава." - че то полза от матрял дет 85% гласува други да го командват, има ли?
205
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
То беше ясно от самото началото --на салфетка кактко преди за един територии за другия сто синджира роби ! С приятел като фащ врагове не ти трябват !
204
0
 
1
 
! Отговори
ку40 преди 1 час
кое е по опасно, английските имперски фантазии или американска световна империя. не е глобализъм, а една империя със столица вашингтон. ама тогава на кого ще продават оръжие. абе има ваксини
203
1
 
0
 
! Отговори
Войводата преди 1 час
1. Аз имам според мен много красива бяла кожа. Нямам нищо против другите цветове2. САЩ планират и тук да въведат тази мода но още не могат3. Преди 3 седмици чакам на един светофар. Две чернокожи симпатични момичета ме зоговарят. От САЩ. Бяха красиви и се замислих 4. А аз като се замисля мисля войводски5. Имат и предимства