Соломон Паси: Солеймани е от тъмната страна на силата!

Генералът има славата на Дарт Вейдър, посочи бившият външен министър
8 яну 2020 13:07,
183
Соломон Паси: Солеймани е от тъмната страна на силата!
Снимка: БГНЕС

Щом се говори за трета световна война, значи е по-малко вероятно тя да се случи. Тя е най-вероятно да се случи, когато по-малко се говори за нея. Но всичко е възможно в този динамичен свят. Това заяви пред БНТ основателят на Атлантическия клуб в България Соломон Паси.

Според него две са основните събития, които оформят контекста на случващото се в Близкия изток. Едното са военните учения, които правят съвместно Русия, Китай и Иран, другото са изборите в Съединените американски щати.

Още по темата

Паси припомни, че Иран е благодарен на България, затова че му е продавала оръжия по време на войната с Ирак. Той каза още, че имаме много добри български дипломати и посланици, които са служили в Иран, така че България има някакви наследствени знания в тази страна, които могат да бъдат привнесени в общоевропейските усилия. "Трябва да формираме обща европейска позиция", обобщи той.

"Касем Солеймани е много интелигентен човек и във военно отношение, и в политическо и в терористично отношение. От европейска гледна точка, той е от тъмната страна на силата, с изключение годините, когато той е съюзник на Запада в борбата с "Ислямска държава", заяви Паси.

Той смята, че в Европа никой не съжалява за убития генерал.

"Неслучайно европейските лидери казаха, че няма да пролеят сълза за него, той има славата на Дарт Вейдър. Той причини войните в Йемен, в Сирия, в Либия, в Газа. Трябва да си дадем сметка, че той седи зад атентата в Бургас през 2012 година. Той не умря по унизителен начин, получи достойна смърт за един войник", посочи бившият външен министър.

Според Паси светът се намира в същата степен на сигурност, както и преди смъртта на Солеймани и едва ли настоящите събития ще предизвикат световен трус.

Той коментира и днешната среща на Бойко Борисов с американска делегация като нещо съвсем нормално, според него срещите със САЩ вече се превърнаха в ежедневие, но е важно какво си решил, а не колко пъти си се срещал.

"Не смятам, че този поток е добър за България, той просто засилва влиянието на Путин в българската политика", коментира Паси и днешното откриване на "Турски поток" в Истанбул, на което премиерът Борисов също е поканен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя хайдук Паси не знае на кой свят е....
54
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво може да каже човек който се казва Соломон
53
0
 
21
 
! Отговори
Българин преди 4 години
И той вече е за хапчета ... американската мечта не прощава.
52
0
 
29
 
! Отговори
Антисемит преди 4 години
А Паси е бяла гугутка от Лудата Страна на Тъмната Сила.
51
2
 
9
 
! Отговори
До50 преди 4 години
Той Путин в Русия им обясни на мюсюлманите кой кой е в Русия, онзи ислям не като европейския опасен, не се прави на интересен, хората не са сляпи
50
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пасито все трябва да говори някакви глупости, че много пари му дават за това. Въпросът е дали България трябваше да спасява предците му, че да се гаври сега с изстрадалите българи.
49
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"А ти юде Соломоне трябва да си сигурно Джаба хатянина"Не баце, прототипът на Паси от Междузвездни войни е оня гнусния подхвръкващ търгаш с гърбавия нос и крилцата дето държеше в робство Анакин и майка му. И дето щеше да получи инфаркт като загуби на бас роба си и лъскавия кораб the Nubian. Беше готов да лъже и ***, ама скива как се поклаща като фалос светлинния меч и бързо смени тактиката. Той Лукас си ги е изтипосал всички долни раси едно към едно.
48
0
 
36
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Практиката показва, че не трябва да се вярва на нищо, което "дрънка" Монито и неговия Атлантически Клуб. Овен това, никога не трябва да се забравя, че НАТО е доказано престъпна военна организация
47
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя с какви наркотици го напояват в американското посолство ....
46
0
 
31
 
! Отговори
Капитан Петко войвод преди 4 години
Тоя натовеца да сметне колко негови деди изгоря ха всв до дето САЩ се мотаха да отворят 2 фронт и тогава да си помисли той към кои тъмни сили е и колко негови деди лежат на съвестта им
45
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руският имам Ал Путин скоро ли ще подкрепи дхихадистите. Той ги обича, в Русия построи 3 джамии, които побират над 10 хил поклоници, и трите са сред най-големите в света.
44
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Соломон Паси е Смийгъл от Властелинът на пръстените.
43
1
 
30
 
! Отговори
Чиновник ВМЗ-ДСО преди 4 години
Само да припомня на Паси че 81ва -85г. България продаваше оръжия и на Иран и на Ирак . Лично съм оправял документите!!!
42
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Соломончо познава тия от тъмната страна на силата, нали и той е от тъмните сили.
41
2
 
10
 
! Отговори
скептик преди 4 години
Аятолахът, обаче, много прилича на Филип Димитров и иранците не ги чака нищо добро, с него.
40
0
 
17
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 4 години
Хубаво би било Иран да удари и Израел за отмъщение, а не само САЩ, за да видим как пасито и подобните му се гърчат.
39
11
 
1
 
! Отговори
Пиратката преди 4 години
Иран с тия ракети от комунистическо време дали мисли че ще победи САЩ? Даже и заплашва коалицията НАТО ако някоя държава която има американска база нападне Иран ще отвърнем с жесток удар хахаха
38
1
 
13
 
! Отговори
Forever преди 4 години
До Арабелла, Перуката зад океана е пътник,дори и конгреса не е съгласен с дивашките му действия.Той е нищо друго,освен срив за Америка.
37
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фойерверките са довечера. На скарата ще има персийци, които са просто дхихадисти.
36
2
 
14
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Никой не говори на Трета световна защото е невъзможно да се случи . Ще пушнат още 2-3 пъти и ще се разберат . Вие представяте ли си война между САЩ и Русия . Това е напълно изключено . Това е все едно 2 джипа натоварени с бомби да се блъснат челно с 200 км\ч и хора в непосредствена близост да наблюдавят. Кой ще отцелее ! Никой !