Соломон Паси: Солеймани е от тъмната страна на силата!

Генералът има славата на Дарт Вейдър, посочи бившият външен министър
8 яну 2020 13:07,
183
Соломон Паси: Солеймани е от тъмната страна на силата!
Снимка: БГНЕС

Щом се говори за трета световна война, значи е по-малко вероятно тя да се случи. Тя е най-вероятно да се случи, когато по-малко се говори за нея. Но всичко е възможно в този динамичен свят. Това заяви пред БНТ основателят на Атлантическия клуб в България Соломон Паси.

Според него две са основните събития, които оформят контекста на случващото се в Близкия изток. Едното са военните учения, които правят съвместно Русия, Китай и Иран, другото са изборите в Съединените американски щати.

Още по темата

Паси припомни, че Иран е благодарен на България, затова че му е продавала оръжия по време на войната с Ирак. Той каза още, че имаме много добри български дипломати и посланици, които са служили в Иран, така че България има някакви наследствени знания в тази страна, които могат да бъдат привнесени в общоевропейските усилия. "Трябва да формираме обща европейска позиция", обобщи той.

"Касем Солеймани е много интелигентен човек и във военно отношение, и в политическо и в терористично отношение. От европейска гледна точка, той е от тъмната страна на силата, с изключение годините, когато той е съюзник на Запада в борбата с "Ислямска държава", заяви Паси.

Той смята, че в Европа никой не съжалява за убития генерал.

"Неслучайно европейските лидери казаха, че няма да пролеят сълза за него, той има славата на Дарт Вейдър. Той причини войните в Йемен, в Сирия, в Либия, в Газа. Трябва да си дадем сметка, че той седи зад атентата в Бургас през 2012 година. Той не умря по унизителен начин, получи достойна смърт за един войник", посочи бившият външен министър.

Според Паси светът се намира в същата степен на сигурност, както и преди смъртта на Солеймани и едва ли настоящите събития ще предизвикат световен трус.

Той коментира и днешната среща на Бойко Борисов с американска делегация като нещо съвсем нормално, според него срещите със САЩ вече се превърнаха в ежедневие, но е важно какво си решил, а не колко пъти си се срещал.

"Не смятам, че този поток е добър за България, той просто засилва влиянието на Путин в българската политика", коментира Паси и днешното откриване на "Турски поток" в Истанбул, на което премиерът Борисов също е поканен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
6
 
13
 
! Отговори
Елен Попотодорофф преди 4 години
Соломон Паси и аз сме от светлата страна на силата!!
74
0
 
28
 
! Отговори
. преди 4 години
Намери кой да го каже - човекът олицетворение на предателство и лакейство.
73
0
 
20
 
! Отговори
Гаманов преди 4 години
На тоя евреин ако някой му тегли крушума "никой няма да съжалява за него в Европа"
72
7
 
2
 
! Отговори
Вейдър преди 4 години
Соломон Паси е от светлата страна на силата!!
71
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Терор всява САЩ като продава оръжия за милиарди в цял свят и гради военни бази навсякъде
70
0
 
32
 
! Отговори
Ционист преди 4 години
Да припомня на другаря Паси ,че няма тъмна ,няма светла страна , няма виновни ,няма невинни ,няма морални , няма и неморални . Победителят печели всичко ! Това което прави той е законно ,това което прави победеният е незаконно и трябва да бъде наказано.Независимо кой какво прави! Не мислих ,че на колега ще се налага да обяснявам нашата философия !
69
2
 
5
 
! Отговори
Georgiev преди 4 години
Тоя конфликт до петък ще е затихнал, така имаше напрежение и със Северна Корея, сега никой не го помни. А и уикенда ще си почиват хората :)
68
1
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
ква обща европейска позиция като ние сме дупката от зад на ЕС
67
5
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонименнито ми пука за Сюлеймани,нито съм се завайкал!..Аз гледам на нещата.."От горе",НЕ СЪМ ангажиран с никоя кауза,освен с..Тая,която движи Вселената.Просто виждам ДИВОТИИТЕ на "съвременния свят"..Това е!
66
5
 
6
 
! Отговори
Анал изатор преди 4 години
Мисля че САЩ ще отвърнат на удара. Ако не отвърнат репутацията им в Близкия Изток ще се влоши жестоко и с този удар на Иран някои малки държави ще се разбунтуват срещу САЩ например първата за сега е Ирак.
65
1
 
17
 
! Отговори
Д-р Врабчев психолог преди 4 години
Туй нещо Паси от толкоз мрачни и черни мисли накрая ще се разболее и спомине от тумор на мозъка като сенатор Маккейн.
64
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Паси припомни, че Иран е благодарен на България, затова че му е продавала оръжия по време на войната с Ирак."===Събори ме от стола. Тоя защо не си пие хапчетата?
63
0
 
11
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 4 години
Ако Паси се посбръчка само още малко и ще замяза досущ на Дарт Сидиус. Иначе на жълтопепелив цвят си го докарва по рождение заради етноса си.
62
0
 
22
 
! Отговори
Драган преди 4 години
Пасито и Плевнята....любовници!
61
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаквам сега да се изкаже онази с кремчетата от летището във Варшава...А после и Пекинската патица за да е пълна картинката...
60
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоз и той изпълзя като *** от нафталина. Да си яхва трабито и да си ходи в светите земи.
59
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам кофти усещането че в Бг всички са психично болни...От премиера до последният избирател у ФакултетУ...
58
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Паси има и кабелна и безжична връзка с кораба майка и даже и с кораба баща. Жичката му влиза директно в пърдялника и захранва виброяйцето.
57
0
 
21
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Този абажур има ли доказателства, или трябва да му вярваме както обеща и за ЕС , че ще е мед и масло?!?
56
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След сутрешното земетресение кремълския имам трябва да се позамисли на коя страна да застане, че утре ше друсне случайно в Домодедово, тогава ни бункерите, ни лекарствата му ше го спасят.