Борисов: Държавата е затънала, дупката в бюджета е огромна!

Ако ГЕРБ е първа сила, ще направи правителство
471
Борисов: Държавата е затънала, дупката в бюджета е огромна!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Две години политическа аматьорщина ни докараха дотук - пети поредни избори, които струват много на всеки българин. Ако още веднъж направим избори заради нечии прищевки, това ще ощети държавата с милиони левове". Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Десислава Атанасова на предизборна среща на ГЕРБ със симпатизанти в Русе.

"Честит празник на жените и майките! Всеки мъж днес е видял цветята с колко са по-скъпи. Гората с какво поскъпна, та да поскъпват дървата?", попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Още по темата

Борисов обясни, че през януари миналата година, преди войната в Украйна, сме имали 9% инфлация, което е двойно повече спрямо средноевропейската.

"Неверието в институциите е толкова голямо, че нямаме нито един авторитет, към който да се обърнем. Не вярваме в институциите, това означава пълен разпад на държавата", посочи Борисов.

"Ние произвеждаме храни, мляко, кашкавал, където инфлацията е огромна. Тя е умишлено създадена - това е скритият данък, който взима парите на хората. При нас беше 1%. Сега, уж са повишили пенсиите, а парите не стигат даже до първата седмица. Дупката в бюджета е огромна. България произвежда олио, пшеница, слънчоглед - къде отива олиото? Кое вдига инфлацията - само лошото управление", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Този път вие трябва да ме убеждавате да направя правителство - досега аз ви се молех да гласувате за мен, а сега държавата е затънала. Три пъти досега се налага да вадим държавата от подобни състояния, но ще видите тази дупка, която оставят в момента - към 10 млрд. лв., е огромна", категоричен е Борисов.

"Всеки кмет в страната ме моли ГЕРБ да се върне на власт, защото няма компенсации, няма как да си преодоляват трудностите. Затова хората са казали: Съединението прави силата! Затова, ако не се съединим като народ, а продължаваме да се мразим, нищо добро не ни чака", заключи лидерът на ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.

"Ако сме първи, няма къде да шикалкавим, трябва да направим правителство. Иначе би било дезертьорство от страна на политическата класа. Надявам се всички мои колеги, които се наричат "лидери", да разберат, че смисъла на парламентарните избори е да се състави правителство. Иначе всички избори струват над 100 милиона. Над 1 млрд. лв. сме дали за избори, за да си чешем егото", добави лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


471
Още по темата: борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
0
 
1
 
! Отговори
хх преди 1 година
Кой научи раята на този шашмалък?
330
2
 
7
 
! Отговори
its me преди 1 година
държавата не е "затънала"sorry
329
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Млъквай ,бе торба с лой !!!!
328
2
 
7
 
! Отговори
its me преди 1 година
Този, продалия тютюневия завод има ли право да коментира български бюджет?
327
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
огромна е, защото преди време ти бръкна в него, даже изнесе някои от парите със самолет в чужбина пред мълчаливото сборище на очевидците
326
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има една дупка за тебе,животно,и колкото по-бързо я запълнищ, по-добре
325
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предай откраднатите милиарди ,кюлчета от държавата крадец мр.сен,да си дойде всичко по реда
324
3
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ=ГРОБ преди 1 година
А дано скоро ти е сетния дъх на тази земя, да ни отървеш от присъствието си, животно гнусно! Амин!
323
5
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ЛЪЖИ ГЛУПОСТИ ПРОСТОТИИ ДРАСКАТ ТУК НЯКОЛКО НЕУМОРНО КЛЕПЯГ ДЪРЖАВАТА В КОЯТО ЖИВЕЯТ
322
5
 
8
 
! Отговори
Абе тоя преди 1 година
няма да се спре докато не ни закопа всички в Орландовци!
321
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов ако го вкарат американците в Магнитски и го подпукат следва запор на офшорните му сметки и отнемането им. Ако има имоти в Калифорния, както се говори, те не са на негово име та сигурно няма да му ги отнемат, но ще е персона нон грата в САЩ и няма да може да ги ползва или да бяга там, ако пък в България го подведат под отговорност.
320
2
 
9
 
! Отговори
Мара преди 1 година
Уж всесилните Пеевски и Борисов оцапаха гащите като ги вкараха в Магнитски. Гешев казваше че те са чисти като сълза обаче после и Гешев ще го удари Магнитски и ще ги разпределят в обща килия в затвора Алкатраз, там където е бил и Ал Капоне за далеч по-леки престъпления.
319
2
 
5
 
! Отговори
Янков преди 1 година
Путин, Ергдоган и Борисов управляват от 20 години и яко се облажиха, станаха диктатори. Добре че са САЩ да ги разкарат че иначе още 20 години ще продължат да убиват държавите си докато целия народ избяга от там.
318
1
 
12
 
! Отговори
Пепо преди 1 година
Скоро ще има Магнитски 3 и Централния софийски при бай Ставри. И ще стане ясно че голямата дупка е заради кражбите на Борисов и Пеевски и Доган.
317
3
 
13
 
! Отговори
2 преди 1 година
абее Бацее , не пазеше ли колите на Бай Миле ,пред ресторант Славия?
316
3
 
13
 
! Отговори
Здравко преди 1 година
А нещо за фалшивите магистрали да кажете ?!
315
1
 
9
 
! Отговори
Шервенауфсъ преди 1 година
За това ли искате да вкарате еврото за да моэе европейската банка да запълни дупките от вашите кражби. Е да ама европа нещо се дърпа не те иска не в шенген ни в еврозоната. Не покриваш критериите - народа ти е беден, заплатите ниски, много слабо управляваш.
314
24
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Само Герб! Бойко напред
313
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали щеше да си изкеараш третия мандат ,и да се оттеглиш бе? Уникален лъжец е тТиквата.
312
1
 
21
 
! Отговори
мак преди 1 година
Пак едно и също. Неуморен. Ако спечелим, ако управляваме, другите не стават, само ние можем, смЕх. А това, че всеки кмет го моли да се върне изби рибата. Индивид болен от злоба и грандомания. Спрете да го отразявате през 5 мин.