Не знаех, че Фидосова прави това. Тефтерчето е петно!

Бойко Борисов отрече "ударите" да са извършвани под негово давление
Обновена: 20 юли 2013 09:18 | 19 юли 2013 21:27,
591
Не знаех, че Фидосова прави това. Тефтерчето е петно!
Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече да е знаел за подхода на Искра Фидосова за следене на депутати и политически опоненти, описани в станалото вече скандално тефтерче на бившия шеф на Комисията за установяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

Бившият премиер отрече и това да е ставало под неговото давление, както и това, че с отстраняването на Фидосова от ГЕРБ той си измива ръцете и излиза сух от скандала.

"Ако беше с мое знание, нямаше да взема вчера това решение за Фидосова", каза той.

"Това тефтерче е негативната част от нашето управление. С едно такова тефтерче се нанася клеймо на партията", призна Борисов в предаването "Панорама" по БНТ.

Още по темата

Той каза, че разговорът с Фидосова е бил тежък, продължил е около час, и след него тя е решила да се оттегли като депутат и е отстранена от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Борисов призна, че много пъти хора са му подсказвали, че тя работи и от името на Цветан Цветанов, и от негово име.

"Обаждал съм се да питам Искра, включително и Цветанов, питал съм – вие това нещо знаете ли, те са отричали", каза лидерът на ГЕРБ.

"Аз не съм обръщал внимание на това, което е било грешка", допълни той и поясни, че десетки пъти е говорил вътре в партията си да не се воюва с президентството, с която и да е политическа партия, по различен от закона начин.

Бившият премиер не пожела обаче да гадае дали тефтерчето съществува или не, въпросът по думите му сега е оставен в ръцете на прокуратурата да прецени доколко истински са фактите и имената вътре в него.

В коментар на продължаващите протести, Бойко Борисов призова да се вслушат в гласа на хората, а те искат едно – искат предсрочен вот.

"Хората искат дата за предсрочни избори. Дали след месец, след шест месеца – нека управляващите да предложат. Това е добре за тях, за да падне напрежението. Нищо не пречи, ако сме отговорни лидери, да кажем, при следващите предсрочни избори се задължаваме всички, ако трябвада се заключим и докато не се излезе с правителство, да не ни пускат. Ако не става – пак, пак… В противен случай, фондовете си заминават, икономиката затъва… Може да се намери добро управление", категоричен бе бившият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
415
1
 
26
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
За този индивид може да се напише докторат по психология ! Ако не е "аз построих", ще е "от мене гледат" ! Абсолютен психопат ! Тъжно е, че има толкова нискоинтелигентни хора, които припознават в този бивш комунист, милицонер, пожарникар и мутра ... безкористен демократ, който се бори за интересите на обществото ! Мрак !
414
2
 
7
 
! Отговори
коментар преди 10 години
цифрички,не само ГЕРБ си пропуснал. Пропуснал си и някой и друг урок по аритметика във втори клас....50 % ОТ 200 лв.нема начин да е 10 лв.А ??????
413
0
 
5
 
! Отговори
коментар преди 10 години
цифрички,не само ГЕРБ си пропуснал. Пропуснал си и някой и друг урок по аритметика във втори клас....50 % ОТ 200 лв.нема начин да е 10 лв.А ??????
412
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти никога нищо не знаеш, но ... виновен е Станишев.
411
2
 
32
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Този престъпник, агент Буда, така се държи, че все едно още е мин.-председател, и все едно, че народът не го е изхвърлил на улицата, заедно с кирливата му "герб"! Престанете да му показвате омразната физиономия и престанете да правите платени репортажи за него! Разберете, че "герб-Буда" умря и че агент Буда е един разложен политически труп!
410
3
 
25
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Това магаре не разбра ли ,че не може да стане кон.Мутрочовека по пет пъти на ден си сменяше мнението за даден въпрос и действие и да твърди,че е имал план и програма е подигравка с околните. Единствената му програма бяха далаверите с бирите ,Ваньо Танов ,разни прокурори и прочее мутренска ***.
409
1
 
4
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
toia e kato oshtipana gospojica , breei nishto ne znael tia shte gi kazvash na C. C. na balgarskia narod tezi ve4e n eminavat . Podli tvari .
408
6
 
2
 
! Отговори
858585 преди 10 години
Пропуснал съм думичката ГЕРБ в първото изречение.
407
12
 
5
 
! Отговори
858585 преди 10 години
С какви средства да го направят,като завариха пълна разруха,ограбена и опоскана държава.Кое по- напред да правят,анархията беше пълна.И да попитам,след като предните правителства са вдигали пенсии,майчински и заплати,защо са толкова ниски или 10лв. е някакво повишение?Не, това е подигравка с хората и замазване на очите .
406
0
 
14
 
! Отговори
Камен преди 10 години
До stonegНе е лошо да има богати българи, напротив. Лошото е когато са придобили богатството си по нечестен и незаконен начин и за сметка на ценностите на народа. А Бойко Борисов нанесе ужасен удар и вреди по тези ценности, които няма как да се компенсират не лично от него, а дори от цялата му партия. И не говорим за пари - няколко милиарда народът ще си ги възстанови с труда си. Не вярвам, че ти си като ББ, ЦЦ или ИФ. Или бъркам?! Но ти си част от този Народ.
405
4
 
41
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Тоя *** вече съвсем ни взе на Мезе
404
3
 
38
 
! Отговори
е не преди 10 години
Е не , просто няма такъв нагляр като Боко !!!!!
403
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
остава му само и Цветанов да жертва и е аут ако Цецо не го изпревари
402
3
 
30
 
! Отговори
дедо преди 10 години
Кораба герб потъва бягайте плъхове само оставете капитана да виси на мачтата
401
1
 
1
 
! Отговори
атомника преди 10 години
ок
400
1
 
8
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
До Камен Хич хич я сложи най честният българин на Бойко на мястото и му гледай само действията след 2 години е качен на скъпи коли вдигнал е палат и е напълни сметчицата със милионки хахахахах
399
1
 
2
 
! Отговори
Камен преди 10 години
До stonegБъркаш, народът не е такъв.
398
10
 
6
 
! Отговори
Popai9 преди 10 години
До ггПомнят те , но си спомнят и времето на кумира си Т.Живков, когато никой не работеше, всички покрадваха, даваха им апартаменти в ГРАДА , ближеха *** на партийния секретар и се надяват това време да се върне. Като чета какви *** пишат тук и аз да стана политик и аз ще ви мачкам мръсни селски ***, защото само от това разбирате и в интерес на истината ви харесва.
397
1
 
13
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Какавто народа такива и политиците такива и пътищата такова и всичкото БГ ще се оправи когато се оправи и Зимбабве.
396
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе тоя човек знае ли изобщо нещо ? или по принцип се е родил като уникално рядък сорт непукист ? вечно не знам, не съм разбрал. те лошите и цял свят ми е воновен и прочиенедоумявам как може изобщо някой да му вярва