Не знаех, че Фидосова прави това. Тефтерчето е петно!

Бойко Борисов отрече "ударите" да са извършвани под негово давление
Обновена: 20 юли 2013 09:18 | 19 юли 2013 21:27,
591
Не знаех, че Фидосова прави това. Тефтерчето е петно!
Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече да е знаел за подхода на Искра Фидосова за следене на депутати и политически опоненти, описани в станалото вече скандално тефтерче на бившия шеф на Комисията за установяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

Бившият премиер отрече и това да е ставало под неговото давление, както и това, че с отстраняването на Фидосова от ГЕРБ той си измива ръцете и излиза сух от скандала.

"Ако беше с мое знание, нямаше да взема вчера това решение за Фидосова", каза той.

"Това тефтерче е негативната част от нашето управление. С едно такова тефтерче се нанася клеймо на партията", призна Борисов в предаването "Панорама" по БНТ.

Още по темата

Той каза, че разговорът с Фидосова е бил тежък, продължил е около час, и след него тя е решила да се оттегли като депутат и е отстранена от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Борисов призна, че много пъти хора са му подсказвали, че тя работи и от името на Цветан Цветанов, и от негово име.

"Обаждал съм се да питам Искра, включително и Цветанов, питал съм – вие това нещо знаете ли, те са отричали", каза лидерът на ГЕРБ.

"Аз не съм обръщал внимание на това, което е било грешка", допълни той и поясни, че десетки пъти е говорил вътре в партията си да не се воюва с президентството, с която и да е политическа партия, по различен от закона начин.

Бившият премиер не пожела обаче да гадае дали тефтерчето съществува или не, въпросът по думите му сега е оставен в ръцете на прокуратурата да прецени доколко истински са фактите и имената вътре в него.

В коментар на продължаващите протести, Бойко Борисов призова да се вслушат в гласа на хората, а те искат едно – искат предсрочен вот.

"Хората искат дата за предсрочни избори. Дали след месец, след шест месеца – нека управляващите да предложат. Това е добре за тях, за да падне напрежението. Нищо не пречи, ако сме отговорни лидери, да кажем, при следващите предсрочни избори се задължаваме всички, ако трябвада се заключим и докато не се излезе с правителство, да не ни пускат. Ако не става – пак, пак… В противен случай, фондовете си заминават, икономиката затъва… Може да се намери добро управление", категоричен бе бившият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
435
4
 
22
 
! Отговори
nasakotoqkata преди 10 години
много ви моля не тормозете жената че ще вземе да отслабне а на бойко сигурно са му направили лоботомия че не помни нищо
434
1
 
8
 
! Отговори
nasakotoqkata преди 10 години
много ви моля не тормозете жената че ще вземе да отслабне а на бойко сигурно са му направили лоботомия че не помни нищо
433
3
 
32
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Все си мисля, че не е възможно средно интелигентен човек да хареса каквото и да било в толкова елементарен човек като ББ! Или Тази човешка недомислица Цветанов?? Крайно време е в България всеки да се занимава с това за което е учил и евентуално е подготвен- т.е. Г-н Цветанов да ходи да преподава физическо възпитание и то максимум в начално училище, г-н Борисов ако обича да гаси пожари, но моля не го правете началник на пожарната , нивото му на компетентност не е достатъчно за този пост. Не е ли време да престанат да се назначават откровени мутри или *** на постове изискващи доста повече еру
432
2
 
31
 
! Отговори
Ззз преди 10 години
Главен гробар на ЕТ.Гроб.Бойко Бореца зам.гробар Цецо Ченгето
431
2
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
i nakraq kato isko4at vsi4kite mu kirlivi rizi,6te podkrepi Ore6arski toi daje ve4e pravi opiti,6te se dogovori s tqx da ne go sadqt i tova 6te stane v kraina smetka
430
2
 
27
 
! Отговори
@#$% преди 10 години
Ама, не, не бях аз тя Фидоската, а и аз не знаех.. защо топиш другарчетата си? Кой е следващия?
429
1
 
32
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
И какво сега Цецо съден- недосъден, Боко страдалеца убит -недоубит, Плевнята крал-недокрал, пък и не разбрал, Лилето клатена-***, Фидоска клана-недоклана, а ГЕРБ цепен-недоразцепен!
428
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 480Няма да се върне ли? Като гледам колко заблуден народ все още им вярва ми идва и аз да си обирам крушите. Все си мисля, че има надежда, ама май приключих с илюзиите.
427
1
 
17
 
! Отговори
b b преди 10 години
не знаех ....и съм готов да отида на детектора на лъжата!и ако лъжа да се обеся на дърво пред централата на герб в софия!!
426
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Въпреки ачик далаверите ББ продължава да лъже.Без срам,без угризения.
425
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като гледам тоя наглец на снимката се сещам как дуп*близците от министерството на "културата" искаха да го слагат в учебниците по история, това е позор! След време малките дечица ще питат родителите си какъв беше тоя Борисов и какво ще им отговорят - министър председател престъпник няма такава държава, може би само в средноафриканските държави.
424
1
 
24
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Борисов е в положение на сапьор, който трябва да отвърти главата на Цветан Цветанов, без онзи да гръмне. Цветанов е много опасна мина. Бойко трябва, от една страна, много бързо да му отвърти главата, а от друга страна много бавно да я отвърта. Отвива и завива, пуска и дърпа. Старае се бавно, бавно постепенно да изпуска въздуха на Цветанов, та бившият вътрешен министър да обере черното и Бойко да остане невредим
423
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе нали само той казваше, нареждаше, всичко минаваше през него, сега не знаел. Ама вярно ни мислят за по глупави от цялата калинко-герберска ***!
422
3
 
16
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Борисов няма да се върне на влас повярвай ми та дори и 10 избори да направим . Сега имаме правителство и аз като обикновен гражданин искам да се заемат и да решеват проблемите. Искам да поживея малко поне спокойно с нормални доходи , без натиск от измислени хора .
421
1
 
22
 
! Отговори
Куку преди 10 години
*** и артиста, не знаел бил? А не се сеща че е още по-зле за него. То бива да се прави на ***, ама това вече е свръх!
420
3
 
19
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Борисов нямаше такава програма, каквато е обявил Орешарски. Бойко Борисов така и не успя да разбере защо трябва да има държава, закони, институции, защо властта трябва да бъде разделена. Разрухата на държавата като такава беше дело на Борисов. Той не би могъл да каже нищо полезно по тема възстановяване на държавата, тъй като той не разбира тези неща
419
3
 
16
 
! Отговори
seedno преди 10 години
тоя пък боко никога нищо не знае... той все е чист, долен мафиот... не те искаме - марш!
418
3
 
12
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Борисов и ГЕРБ нямат нито морално основание, нито интелектуален капацитет да са опозиция на това, което се случва
417
1
 
13
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
По-голяма съсипия от наследството на ГЕРБ няма. Опразвайте чекмеджетата по офиси, министерства и канцеларии и марш герберски калинки!
416
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гаден подлец,готов да пожертва всеки в името на своето оцеляване!!! Никога,ама наистина НИКОГА в историята на България до властта не са се домогвали толкова корумпирани,нагли,подли и посредственни типове като ББ и ЦвЦв.Ти надминаха дори подлеци и крадци като Гоце,Масларова,Гагаузов и ред други кърлежи на прехода.