Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Изтегляне на руските сили от завзетите територии било неприемливо понятие
29 мар 2024 13:42, Елка Василева
97
Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен
Снимка: архив, БГНЕС

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви в интервю, публикувано в днешния брой на московския в. "Известия", че предложеният от Украйна мирен план е "безсмислен" и се основава на "неприемливи понятия" като изтегляне на руските сили от завзети от тях територии, предаде Ройтерс.

Още по темата
В интервюто Лавров отбелязва, че предложената конференция за мир не би имала успех, ако някои основни положения в нея не се променят, в това число и не се допусне участие на Русия.

"Ние сме в положение на готовност за разговори, но не на базата на "формулата на мира" на (президента на Украйна Володимир) Зеленски", казва Лавров. "Как е възможно който и да е сериозен политик във Вашингтон, Брюксел, Лондон, Париж или Берлин да казва, че няма друг вариант освен формулата на Зеленски",  допълва руският външен министър.

Той отхвърля като неприемливи условията, заложени в проекта за мир в Украйна, според които Русия трябва да се изтегли от завзетите от нея територии, включително от Кримския полуостров, който бе анексиран през 2014 г., и да бъдат възстановени границите на Украйна от 1991 г., след разпадането на Съветския съюз, отбелязва Ройтерс, като уточнява, че Зеленски отказва каквито и да е преговори с Москва по точки, различни от неговия мирен план.

Лавров казва, че се е срещнал с представители на Швейцария и с дипломати на тази страна, която се съгласи да бъде домакин в град Берн на среща на върха за мира в Украйна, и че те са го уверили в участието на Русия в мирни преговори с реалистични условия.

По думите на руския външен министър представителите на Швейцария са му казали: "Наясно сме, че нищо не може да бъде решено без вас, така не е честно". (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
7
 
6
 
! Отговори
натОвците преди 1 месец
искаха Крим - сега ще дадат и Молдова.
66
7
 
9
 
! Отговори
И защо преговори? преди 1 месец
След като се видя че цялото НАТО се събра да "помага" и пак е немощно да се изправи срещу САМА Русия?
65
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Операторът на бензиноколонйова единица защо е сменил оранжевата униформа с костюм. Стига с тоя камуфлаж, Дафинков!
64
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейка по гръб не пада. Ти го биеш, той/тя вика: преметнах те, затова съм отдолу.
63
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
57 И какви ТОЧНО са реалностите, а- Киев НЕ Е ПРЕВЗЕТ от руснаците, УКРАЙНА НЕ Е ПРЕВЗЕТА от руснаците; целия цивилизован свят е СРЕЩУ руската военна агресия в Украйна и я осъжда; Украйна получава военна и друга помощ от ЕС и НАТО, именно защото русия извърши военни престъпления в Украйна спрямо цивилното население там, МНС обяви пу за издирване с цел връчването му на заповед за арест, русия тотално се дискредитира в очите на световната общност-е, това не заслужава ли внимание, а...
62
4
 
1
 
! Отговори
До Пословици за Лавр преди 1 месец
След тези ти думи ще видиш Лавров боб яде ли !
61
7
 
13
 
! Отговори
do 60 преди 1 месец
Руснаците ги бият като тъпан? Минаха около две години от "превземането на киев за три дни", напредък на Русия никакъв. Горе долу колкото 2014 окупираха толкова и сега. И в случая си говорим за най-голямата държава на планетата - Русия, с всичките ресурси на света и с "втората най-силна армия", напада 10 пъти по малкия си съсед с 100 пъти по малката си армия и две години по-късно е до никъде. Грандиозен успех, само в лесно манипулируемите глави на по-посредствените ни съграждани, за никой друг.
60
10
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 20 "Преди да започнат войната имаха по-добри шансове. Ако пък бяха наистина умни можеха да бъдат и част от самото НАТО. Имаше такива предложения преди 20 години, но се окаккаха." - пич, преди да започнат войната 6 месеца първо канеха, после настояваха за преговори. Всички ги игнорираха напълно. А за предложението да членуват в НАТО - първо СССР, после Русия искаха да членуват, но и двата пъти им беше отказано. Факти.
59
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хохлите са бааси наглеците,руснаците ги бият като тъпан на сватба а те условия поставят. Хахахахаааааа
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лавровият, т.е. дафиновият (г)лист при прекомерна употреба води до тремор и разстройство.
57
14
 
7
 
! Отговори
краваромучалките, преди 1 месец
надуха бибитките. Значи рашките правят правилно нещата.
56
12
 
7
 
! Отговори
Исо Хазара преди 1 месец
Точно така! Путин го нарече това: ПРИДЪРЖАНЕ КЪМ РЕАЛНОСТИТЕ, А НЕ КЪМ КАПРИЗИТЕ СЛЕД УПОТРЕБА НА ПСИХОТРОПНИ ВЕЩЕСТВА!
55
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стават грешки. Съдбата често си прави шеги. Ако някоя заблудена руска ракета дойде насам (рашките не се славят с точен мерник), най- вероятно ще улучи дома на фенска копейка или спалнята на Боби, докато се празни пред портрета на Путин. Най-вероятно така ще стане. По Закона на Мърфи. Внимавай какво си пожелаваш.
54
8
 
10
 
! Отговори
Пословици за Лавров преди 1 месец
Айдее, уйде Лавров у ряката. Не поставяйте каруцата пред Лавров. На харизан Лавров, зъбите не се гледат. Слязъл от Лавров, качил се на магаре. Добрият Лавров сам си изкарва зобта. Лесно ще заведеш Лавров на водопой, но не можеш да го заставиш да пие. Какъвто ездача - такъв и Лавров. Преди да купиш Лавров, построй конюшня. По-добре да се носиш на магаре, отколкото на Лавров, който постоянно те хвърля.
53
7
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Мечтата на Боби е Хорица номенклатурата на боеприпасите в САЩ е тройно по-голяма от колкото тази в РФ. Там има наистина някои определено уникални от техническа гледна точка изделия. Примерно Бомба Бункер Бъстер създадена от използван цев на 203мм Армейска САЩ Гаубица която за сега държи палмата на най-пробивната бомба в историята... произведени бройки около 100...
52
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Мечтата на краваря Каква мечта бре? То си е реалност. Русия е отслабена. "Могучая" е мит от имперските времена. Днешният и "император" има параноя, разстройство, и да врагове наяве и насън, крие се от народната любов като плъх. Само копейките бъркат мечтите си с реалността. Защото живеят в паралелен свят
51
12
 
10
 
! Отговори
Оз преди 1 месец
Западът безпомощно наблюдава грандиозния си провал. Дано му дойде акъла.
50
5
 
10
 
! Отговори
Ицо преди 1 месец
Е как ще пуснат превзетите територии, кучетата. Нали без тях ще останат държавата ... ммм... с най-голяма територия на планетата. Очевидно без донецк и крим, ще бъдат ощетени, неприемливо е. Какъв лековерен глу... трябва да си да смяташ че най-голямата държава на планената е териториално ощетена и инвазията им към по малки съседи - оправдана. Наистина понякога се чудя как тече мисълта на по-посредствената част от населението ни и колко лесно биват манипулирани.
49
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С други думи Лавров признава че руските восйки са окупатори и терористи, а похода им в Украйна е чисто грабителски?!
48
6
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен УМПК - Универсален Модул за Планиране и Корекция. Обикновена бомба и се закача тая джвъчка. В нея има 3 неща. Комп който управлява полета, Лазерен Жироскоп - осигурява автономен полет с КВО(Кръгово Вероятно Отклонение) 10 - 20м и ГПС/ГЛОНАСС модул даващ 3.8м КВО(на теритоията на Европа) Дори ГПС да се заглуши на 500/1000/1500 кг бомба и е все тая примерно да го кажем дали ще долети в Кухнята или Спалнята на един тристаен апартамент... 500кг ФАБ прави яма в която спокойно се крие Танк