Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Изтегляне на руските сили от завзетите територии било неприемливо понятие
29 мар 2024 13:42, Елка Василева
97
Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен
Снимка: архив, БГНЕС

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви в интервю, публикувано в днешния брой на московския в. "Известия", че предложеният от Украйна мирен план е "безсмислен" и се основава на "неприемливи понятия" като изтегляне на руските сили от завзети от тях територии, предаде Ройтерс.

Още по темата
В интервюто Лавров отбелязва, че предложената конференция за мир не би имала успех, ако някои основни положения в нея не се променят, в това число и не се допусне участие на Русия.

"Ние сме в положение на готовност за разговори, но не на базата на "формулата на мира" на (президента на Украйна Володимир) Зеленски", казва Лавров. "Как е възможно който и да е сериозен политик във Вашингтон, Брюксел, Лондон, Париж или Берлин да казва, че няма друг вариант освен формулата на Зеленски",  допълва руският външен министър.

Той отхвърля като неприемливи условията, заложени в проекта за мир в Украйна, според които Русия трябва да се изтегли от завзетите от нея територии, включително от Кримския полуостров, който бе анексиран през 2014 г., и да бъдат възстановени границите на Украйна от 1991 г., след разпадането на Съветския съюз, отбелязва Ройтерс, като уточнява, че Зеленски отказва каквито и да е преговори с Москва по точки, различни от неговия мирен план.

Лавров казва, че се е срещнал с представители на Швейцария и с дипломати на тази страна, която се съгласи да бъде домакин в град Берн на среща на върха за мира в Украйна, и че те са го уверили в участието на Русия в мирни преговори с реалистични условия.

По думите на руския външен министър представителите на Швейцария са му казали: "Наясно сме, че нищо не може да бъде решено без вас, така не е честно". (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
8
 
3
 
! Отговори
Има време преди 1 месец
и в момента в Одеса има купон с пуцане
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Грешиш. Боби лесно получава оргазми. Достатъчно е да види портрет на Путин.
45
6
 
5
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Избиват се два народа.Трябва да се сложи край на войната.Но не дават,няма разрешение. А човешкия потенциал е на привършване.Останаха само чорбаджийските синчета.Но те отсавна избягаха.А тези у нас?
44
10
 
2
 
! Отговори
Има време преди 1 месец
още урките не са казали колко всичко са унищожили от зарята тази вечер и защо ще са на тъмно до новата 2030 година!
43
2
 
8
 
! Отговори
Мечтата на Боби е преди 1 месец
да получава по-често оргазми. Затова не спира да си съчинява опорки за ч.киите си.
42
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-голямата безсмислица е.самият Путин. Никой не може да го бие по липса на здрав смисъл. Копейките му дишат праха все още.
41
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Има време ФАБ(Фугасна Авио Бомба) е в калибри 50/100/250/500/1000/1500/3000/5000/9000 като 5000 и 9000 имат конструктивни проблеми толква е голямо количеството взрив и независимо че се ползват няколко взриватели част от взривното вещество не изгаря. Също толкова опсани са ОДАБ(Обемно детониращите Авио Бомби)(Вакумни бомби) ОДАБ-250/500/1000 като има и FOAB(Бащата на всички бомби) с калибур 6000кг. Това има мощност на порядък по-голям от ФАБ-9000 - 300+м радиус тотално поражение.
40
10
 
7
 
! Отговори
Мечтата на краваря преди 1 месец
да види Русия отслабена не се осъществи. Вместо това Русия стана по силна и дееспособна и ще разкове *** на европейските либерали-сатанисти .От пролятата славянска кръв англосаксите правят кървавица, тъпчат се със нея и *** от удоволствие!
39
11
 
4
 
! Отговори
Има време преди 1 месец
урките се броят наесен и за резултата се съди по фронтовата линия. "и насочването явно добре НИ сработва" щом жално скимтите и тук и там зад океана.
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Има време и ФАБ 18000 да имате требе да му сработи насочването, къде е за 70 км и не сработва, а требе Сушката да се приближи до линията на контакт. П.с. При Авдеевка половината ФАБ ги изсипахте върху вашата армия.
37
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сам се издаде, че ""териториите са завзети", т.е. индиректно признава агресията.)))
36
9
 
6
 
! Отговори
за зеления фасул преди 1 месец
Кога ще екстрадираме първата дузина натОвци (експериментално) у Уруина? за един приятел питам.
35
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога ще екстрадираме първата дузина копейки (експериментално) у рашка, за един приятел питам.
34
11
 
7
 
! Отговори
Новата поговорка преди 1 месец
Който слуша кравари и британски гов.. ри, слана ще го попари!
33
9
 
3
 
! Отговори
Има време преди 1 месец
Аргументите ФАБ 9000 и ФАБ 6000 още не сме ги чули!
32
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напомням. Християните в Украйна са 87, 3 % от населението. Християните в Русия са под 50 % (47,3%). А сега сравнете кого подкрепят копейките.
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Па са го наапали конските муи
30
9
 
6
 
! Отговори
дементокрацията преди 1 месец
Само да кажа на американопапагалчетата, РУснаците няма да се спрат докато не си подсигурят прага на портата. Там има много западни подпалвачи и садисти.
29
9
 
8
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 месец
да де, ама към условието за мирни преговори отдавна има условие за безусловна капитулация + денацификациране + демилитаризация + репарации. А вече има и условие за санитарен коридор с ширина = 2 пъти далекобойността на Таурус и др. натовски вундервафели + компенсации за унищожените и повредени руски кораби... Ама укронациститите не можели, или не щели - нема проблем, спец-оправацията продължава, докато почнат да щат... А ако не могат - дават територии - класика в жанра....Това е положението!
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До да не забравяме че. Ти българските закони не знаеш, камо ли украинските. Според нашите закони дезинформацията е наказуема.