IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Глутен, брашно... Хлябът – вреден! Но има ли полезен?


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

65
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 10 Не харесвам 1
Навремето имаше БДС.-български държавен стандарт.Сега има геноцид.Има народ има проблеми,няма народ няма проблеми.
отговор Сигнализирай
64
на хлебаря тъщата
преди 7 години
Харесвам 7 Не харесвам 1
като е вреден хляба яжте пасти! Абе вие искате да живеете вечно ли?
отговор Сигнализирай
63
Загатка
преди 7 години
Харесвам 12 Не харесвам 2
Мъжът приготвящ хляб се нарича хлебар!Как се нарича жената приготвяща хляб?Хайде да ви видя!П.С. А за хляба от магазинната мрежа изобщо няма нужда да говорим. Всичко друго е, но не и хляб. Вътре е цялата менделеева тзблица сигурно. Никакъв вкус няма и е като дунапрен. Който е живял по бай Тошово знае какъв хляб ядяхме. Просто страхотен. Повечето села тогава си имаха фурна в която се печеше хляб. Ръчен на пещ с жито от ТКЗС-то смляно в мелницата. Кората му беше половин см. хрупкава и страхотн
отговор Сигнализирай
62
хлебоядец
преди 7 години
Харесвам 3 Не харесвам 3
Страхотен репортаж! Браво!Хубаво е да има повече такива, за да разберат хората какво да ядат и да се направи реклама на производителите, които произвеждат качествени и здравословни неща. Някой, ако знае къде се намира тази пекарна моля да сподели! Собственичката ми изглежда доста свястна жена и буди доверие. Не е типичният лукав търговец, който си пробутва стоката на всяка цена. Говори мило, интелигентно и думите и тежат. Поздравления и успех и желая!
отговор Сигнализирай
61
Tina
преди 7 години
Харесвам 0 Не харесвам 2
60
/./
преди 7 години
Харесвам 17 Не харесвам 1
Всичкия хляб по магазините не става за нищо. Наблъскан е с подобрители още от мелницата а за пекарните да не говорим с какви чудесии го натъпкват. В мелницата дори слагат избелители за бялото брашно, защото обикновено излиза като типово. Излиза като типово, щото това е фуражна пшеница а не хлебна. Всички земеделци сеят фуражна пшеница, никой не сее хлебна защото е много скъпа. Ако ви направят хляб от хлебна пшеница, цената му ще е поне 3 лв. Ама вие искате за по 50 ст., ми яжте фураж тогава.
отговор Сигнализирай
59
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 9 Не харесвам 0
Много ме кефи, когато се появи някой и вземе да ти обяснява , че глутена е открит преди година две и трябва да се пазим от него.
отговор Сигнализирай
58
хм
преди 7 години
Харесвам 8 Не харесвам 0
Веганите казват спрете месото ,тези спрете хляба!Ами ще се мре от глад!
отговор Сигнализирай
57
ПО ЕВРОПЕЙСКИ
преди 7 години
Харесвам 7 Не харесвам 0
ДА, АМА ПАСТИТЕ СА С ОТРОВНИ ЯЙЦА.
отговор Сигнализирай
56
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 8 Не харесвам 6
Верно го е казал един по-надолу, *** Неукии много знае, шкембето му 2 метра пред него, *** един път на 3 дена и пъшка потен и мазен, иначе всичко му е наред.Та така, някои сме чели и учили науките, които обясняват тия неща... Глутен и глиадин са най-силните тригери за свръхпроизводство на зонулин. Зонулинът разхлабва преградата на червата и води до така наречените "пропускливи черва". През мембраната минават неща, дето не трябва, оттам нататък все золуми стават в тялото. Тъпчете бел леб...
отговор Сигнализирай
Новини