IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Глутен, брашно... Хлябът – вреден! Но има ли полезен?


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

55
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 4 Не харесвам 1
po logikata na tiya eksperti predi 100..200..godini horata tryabvashe da jiveyat po 100 godini i poveche..vsichko si beshe naturalno. No jiveeha 40..50..godini. Taka che ne si pelnete glavata sis gluposti.
отговор Сигнализирай
54
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 6 Не харесвам 2
Като не искате да ядете хляб с глутен Яжте Пасти
отговор Сигнализирай
53
diri
преди 7 години
Харесвам 11 Не харесвам 8
Поредната *** платена статия, писана от *** за ***.Докато по медиите ни набиват, че трябва да сме кифли, глутен фрии, био мио и вегани няма да се оправим - *** медии, *** хора.
отговор Сигнализирай
52
Zonabpet
преди 7 години
Харесвам 4 Не харесвам 3
Nai-dobre e za konsumacia vsichko da e ot regiona, kakvoto ste si otgledali v betonnite paneli i balconi v betonnite djungli , tova da iadete. Dobar apetit! Uran, chrom, chlor, olovo...gratis extra ot ms i ns...
отговор Сигнализирай
51
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 14 Не харесвам 3
Глутена колкото вреден е толкова и полезен. Вреден е при автоимунни заболявания и пр. Но това трябва да го каже доктор, а не всеки сам да си решава за него. Като човек на който му се е налагало да се подлага на такава диета, мога да кажа че това е доста трудна и скъпа диета. Безглутеновия хляб е около 10 лв. брашно има само в специализирани магазини и също много трудно се намира. Да готвиш рецепти с брашна които нямат глутен също си трудна работа. Както казаха по-долу, няма глутен, няма баница.
отговор Сигнализирай
50
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 16 Не харесвам 1
Тези 7 милиарда народ, за сравнение 2,5 милиарда в началото на 20. век не е възможно да ги изхрани същата земя, без химия и хербициди. Глада е още по-опасен. А пък и продължителността на живот в днешно време е по-висока от едно време, когато храната е била екологична и естествена. Ще си ядем кифли и кренвирши пък да видим до кога.
отговор Сигнализирай
49
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 18 Не харесвам 3
Глутена се съдържа във всички брашна. Във старият сорт пшеница имаше глутен но той беше в минимални количества. Без глутена нито едно баница неможе да се разточи защото се късат корите. Спомням си когато вкъщи точеха баница корите ставаха на дупки и се късаха поради ниското съдържание на глутен. Глутена в малки количесва служи като лепило. А в големи количества организма ви неможе да го преработи и се наслоява. Получавате запек и още куп болести. Спрете хляба тровят ви!
отговор Сигнализирай
48
Кака Радка
преди 7 години
Харесвам 11 Не харесвам 5
Добре е да се яде по често и бяло сладко.Укрепва организма.
отговор Сигнализирай
47
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 16 Не харесвам 3
До Алтерниращ веганист Не е проблема в това да консумираш храна с или без глутен! Проблемът е в това, че хляба и други храни се тъпчат с изкуствен глутен!!! Ядем храни образец на химическата промишленост и това не е никак забавно! Затова хората ще измрат от ракови заболявания....
отговор Сигнализирай
46
bluesky1
преди 7 години
Харесвам 9 Не харесвам 2
До даам 27 Доколкото знам от специалист химик, масово продаваният в България хляб е наистина вреден, даже опасен, заради добавения глутен, най-често внос от Китай! Защо се налага добавянето на глутен? Налага се защото първо и второ качество пшеница се изнася, основно за богати арабски страни, а хляба за бг потребителя се прави от трето и по-ниско качество, като за да е привлекателен за потребителя, се обогатява с изкуствен глутен, подобрители и т.н. Приятен апетит!
отговор Сигнализирай
Новини