IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Глутен, брашно... Хлябът – вреден! Но има ли полезен?


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

45
Гюнтер
преди 7 години
Харесвам 12 Не харесвам 0
Това,трябва,да го знаят младите момичета,да,ядат здравословно и да пазят фигура защото иначе интелигентните левенти като гУшеров например няма да ги харесват и ще трябва,да живуркат с плебса и за без пари да ги тковат!
отговор Сигнализирай
44
Джедай Мастър
преди 7 години
Харесвам 11 Не харесвам 6
Дрън-дрън. Глутенът е вреден ако човек има непоносимост към него. Ако няма непоносимост е напълно безвреден. Останалото е мо.да, драматизъм, фейсбук възмущения и недоволство на майки, които няма какво да правят неделя сутринта.
отговор Сигнализирай
43
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 15 Не харесвам 7
Все давате за пример нашите баби и дядовци...ама май представа си нямате, че са ядели черен хляб, със значително по-малко глутен от съвременния бял хляб, а да не говорим, че масово се е ядяло просто, което не съдържа глутен. Много често съм чувал приказката от бабите, а какъв бял хляб бе баби, просена питка и това е... Е те тия са живееле по 90-100 години, а не днешния тъпкач на бял хляб натъпкан с глутен и подобрители...
отговор Сигнализирай
42
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 13 Не харесвам 8
Как да обясниш на хора, които не четат, не се интересуват, не учат, че глутенът е вреден и не е нужно човек да е болен от циокалия, за да има негативни последици от глутена. Ами прочетете малко биохимия, прочетете как работи храносмилателния тракт, какво се случва, когато глутенуът попаден там, как влияе на мицрофлората и на станата на червата, как предизвиква отделянето на вредни вещества, какво става като попаднат тези вещества през преградата в кръвта...*** Шкембов иначе всичко знае...
отговор Сигнализирай
41
Pe6o
преди 7 години
Харесвам 16 Не харесвам 4
Внимание: Учени са установили следната неприятна закономерност - 100% смъртност при хора, които са пили вода някога през живота си. Подобен процент има и при хората консумирали хляб или други храни и напитки. Било въпрос на време да се стигне до фатален край - въпреки че при някои отнемало до 80-100 години.... Внимавайте какво ядете и пиете!!!
отговор Сигнализирай
40
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 10 Не харесвам 9
Колкото по-черен е един хляб, толкова по-малко глутен съдържа и толкова по-малко е вреден, но това няма как да го набиеш в главите на днешните граждани и дебелаци, за които хляба трябвало да е бял, пухкав и пълен с консерванти и глутен!Не случайно едно време по селата като са ядели само черен хляб са живеели по 90 - 100 години
отговор Сигнализирай
39
Бб
преди 7 години
Харесвам 21 Не харесвам 1
Аз що хляб с мас съм изял.Е вижте ме не мога да се събера в телевизора
отговор Сигнализирай
38
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 27 Не харесвам 8
Хляба, солта, захарта, брашното да сме ги откажели... био сектата съвсем откачи. Ми не дишайте и въздух, щото и той съдържа вредни вещества!
отговор Сигнализирай
37
Гошо
преди 7 години
Харесвам 15 Не харесвам 7
Защо ни занимавате с глупости???Глутено и лакто-нетолерантни в България НЯМА! Поне аз не съм чувал да има. Тези нетолерантности съществуват в Западна Европа и Америка, защото там блъскат децата с глупости и се хранят с ГМО отгледани ***. Диетата им е толкова бедна, че няма на къде... Някой да е чувал за Английска или Американска традиционна кухня?!? А за бурито, бургер и т.н.?
отговор Сигнализирай
36
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 14 Не харесвам 6
"А напоследък все повече експерти съветват да го изключим от менюто си, защото е вреден."Нямам такова намерение.
отговор Сигнализирай
Новини