IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Глутен, брашно... Хлябът – вреден! Но има ли полезен?


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

15
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 16 Не харесвам 4
И кое му е вредното на глутена? Не е ясно, важното е да се създава паника, скандал, сензация и т.н.
отговор Сигнализирай
14
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 6 Не харесвам 9
Не заради глутена и тези био измишльотини, а поради вечната ми борба с килограмите още от тинейджърка спрях, а на моменти хапвах ограничено количество пълнозърнест хляб и мога да кажа, че нито ми липсва, нито с нещо ми е навредило, само ползи. Да не говорим, че вече белият хляб дори ми е неприятен на вкус, когато все пак се излъжа да пробвам 2-3 хапки.
отговор Сигнализирай
13
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 28 Не харесвам 1
Питам останали нещо което да не е вредно? Това е бизнес и нищо повече, заливат ви с измислици за да им купувате скъпите храни с етикет био.
отговор Сигнализирай
12
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 28 Не харесвам 4
Моят дядо живя да 91 год.и хал хабер си нямаше какво е глутен и има ли той почва у нас.Ядеше само бял хляб и си пииваше по една домашна ракийка за разкош.Сега ни трвят с толкова много неща,че вредата от хляба е последната ни грижа.
отговор Сигнализирай
11
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 17 Не харесвам 3
Яжте пълнозърнест хляб със закваска, не мая, и без подобрители, и ще видите разликата. Колкото по-мек е хлябът, толкова повече подобрители има в него. Те са проблемни, не глутенът. Но ако се зачетете в етикетите, дори пробутваните за пълнозърнести хлябове със закваска, слагат мая и куп други странни неща. Промишлено производство на хляб без *** в него, не е възможно. А хлебарници, които си месят на място продукцията, почти няма. Тъй че, просто си чешем езиците.
отговор Сигнализирай
10
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 26 Не харесвам 4
И която е тази Елисавета? Куха лейка, чела интернет простотии произведени от някой самозван шаман, елегантно наречен от днес.бг "експерт". Глутена не е вреден, напротив хубавия хляб с високо съдържание на това вещество което се съдържа в повечето житни култури. Стига вече с тази масова психоза, за вредни храни, не може човечеството хиляди години да се е хранело с храни съдържащи глутен и изведнъж той да е вреден за нас - тотални глупости, за наивно-простовати хора.
отговор Сигнализирай
9
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 21 Не харесвам 10
Вие какво си мислите, че като гледате царевица, домати и тн на село тези сортове не са Генно модифицирани ли? :)) Шегаджии. Това не ги прави отровни другари, а по-устойчиви на климатични условия, зарази и тн. Добре е като говорите за ГМО да разберете какво реално е това, а не да слушате бгмама.
отговор Сигнализирай
8
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 12 Не харесвам 1
До СтефЩо не искаш ли да си купиш Глутен ФРЕЕ хлебче за 10 леа? Много е здравословно нищо, че е само въглехидрати пак.
отговор Сигнализирай
7
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 11 Не харесвам 12
До БРАШНЯН ЧУВАЛМного моля разберете какво точно е ГМО преди да го намесвате навсякъде. Ако не беше ГМО технологията, индустрията с Папая щеше да изчезне напълно преди няколко години заради болести по растенията. В момента няколко държави имат подобен проблем с бананите. ГМО не значи отрова. Чули сте нещо някъде и всички го повтаряте като папагали.
отговор Сигнализирай
6
Стеф
преди 7 години
Харесвам 34 Не харесвам 2
Всъщност глутена не е вреден за никой освен за хората с алергия към него.Много стана модерно да се говори,че глутена е вреден
отговор Сигнализирай
Новини