IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Глутен, брашно... Хлябът – вреден! Но има ли полезен?


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

25
даам
преди 7 години
Харесвам 11 Не харесвам 4
Проблемът е в добавения глутен! А те го навират навсякъде, дори в колбасите.Втори вреден продукт е палмовото масло, отново навирано навсякъдеТрети вреден продукт е фруктозно-глюкозния сироп! Отново ползван къде ли не.Четвърти вреден продукт - оцветители от типа E120 - къде ли не го слагат. Дори в каймата за да заличат че е 90% сланина.
отговор Сигнализирай
24
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 10 Не харесвам 0
До 17глутена е алерген и е вреден за хората които имат непоносимост към него също като лактозата за други.
отговор Сигнализирай
23
До 21
преди 7 години
Харесвам 10 Не харесвам 4
И това кой ти го каза? Онзи глас в кухата ти кратуна или извънземните? Не яж хляб, обаче и не ми пиши простотии, за да създаваш паника. Глутена с нищо не е вреден, няма такова научно доказателство, единствено ако сте алергични е проблем.
отговор Сигнализирай
22
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 5 Не харесвам 5
Аз хляб не ям така че се оправяйте :)
отговор Сигнализирай
21
1300
преди 7 години
Харесвам 20 Не харесвам 3
1300 години ХЛЯБЪТ е основна храна за българите. Как в 21 век стана вреден?? Изключвам консервантите вътре, говоря за цялтото съдържимо в житото. Пак всичко е маркетинг и м'одаБялата сол, бялата захар... едно време баба ми да не би от хималаите да е копала розова сол...
отговор Сигнализирай
20
158
преди 7 години
Харесвам 10 Не харесвам 1
Пропуснала е да отбележи, че най-вредната му част е маята! Трябва да се ползва квас или сода.
отговор Сигнализирай
19
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 6 Не харесвам 11
Гледам тука много "разбирачи" дето муат белия леб разбират от биохимия и веднага зеклеймиха жената отсиачайки "глутена не е вреден". Абе мунчовци, ограмотете се малко преди да плямпате. Глутенуът е вреден и не е нужно да си алергичен, за да създава проблеми на тялото. В белият хляб, който е от толкова пъти мидифицирана пшеница, че нищо не е останало от първообраза, над 80% от белтъка е глутен, с който тялото има сериозни проблеми при разграждането му.
отговор Сигнализирай
18
фж
преди 7 години
Харесвам 12 Не харесвам 9
хлябът е вреден на 100% ! първо го торят здраво и много над нормата,после пръскане,после консерванти,правят го с мая ,слагат му и захар и сол....! оттам омазняване на 4ерния дроб,кръвно,раздразнени 4ерва...!! няма какво да ми го хвалят!!спрете да ядете 1 седмица и ще видите!!
отговор Сигнализирай
17
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 15 Не харесвам 1
От калпаво брашно ,хубав хляб не става !.... Камо ли с *** ,с който го тъпчат .
отговор Сигнализирай
16
Real AK
преди 7 години
Харесвам 8 Не харесвам 1
...Абе тази Елисавета иска да си вдигне оборота, ама както казваше един селски чичо "Искам пуфкаф бел леб, и да ***".
отговор Сигнализирай
Новини