САЩ удари стената, ще падне ли Киев под имперското господство на Москва

Удължаването на конфликта води до пълен крах на Украйна, пише Foreign Affairs
25 юли 2024 12:19, Петър Бойчев
434
САЩ удари стената, ще падне ли Киев под имперското господство на Москва
Снимка: БГНЕС

Политиката на САЩ по отношение на конфликта в Украйна се оказа напълно неефективна. Вашингтон „удари стената“ и сега всичко върви към пълен крах на Киев, пише Foreign Affairs.

Както отбелязва изданието, в момента не говорим за бърза победа. Страните са ангажирани в „борба за изтощение“ и Украйна очевидно губи. В бъдеще това може да доведе до пълен колапс на страната. В същото време САЩ не бързат да му помогнат. Вашингтон може значително да увеличи обема на подкрепата и да премахне всички ограничения, но не го прави. Въпреки че се предполага, че това може да промени ситуацията.

„Съединените щати се удариха в стена в Украйна. Постепенният подход на президента Джо Байдън не работи. Вместо това доведе до дълга и трагична война на изтощение. Колебливото представяне на Украйна през изминалата година повиши мрачната перспектива за руска победа, която би накарала Киев да падне под имперското господство на Москва.

Бившият президент Доналд Тръмп обеща да промени подхода на САЩ, ако спечели преизбирането през ноември, настоявайки, че може да сложи край на войната „за 24 часа“. А вицепрезидентът на Тръмп, американският сенатор Джей Ди Ванс, написа, че Украйна трябва да се ограничи до „отбранителна стратегия“, за да „запази ценната си военна сила, да спре кървенето и да даде време за започване на преговорите“.

Решението, което Тръмп и Ванс изглежда предпочитат, е споразумение чрез преговори, което ще позволи на Вашингтон да съсредоточи вниманието и ресурсите си другаде.

Войната трябва да свърши и то бързо. Отговорът не е да се прекрати цялата американска помощ или да се втурне в едностранчиво споразумение с руския президент Владимир Путин. Съединените щати все още могат да излязат от несъстоятелна ситуация и също така да избегнат победата на Русия, пише "Труд".

За да спрат неограничените разходи на САЩ и да запазят независимостта и сигурността на Украйна, Съединените щати и техните съюзници трябва да дадат на Киев последен сериозен шанс за победа – определена не като връщане към границите на Украйна от 2013 г. (както Киев би предпочел), а като устойчива възстановяване на приблизително своите граници от 2021 г. Сегашната стратегия на администрацията на Байдън е неустойчива както за САЩ, така и за Украйна”, посочва още Foreign Affairs.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак ще има капитализъм и пазарна икономика. Нищо не се променя в Украйна.
223
0
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Форин ъфеърс да вадят пачките от джобовете и да отиват на фронта. САЩ като правителство са фалирали отдавна и единствените които ги държат, всяко тримесечие пишат, че икономиките им са в неочаквано по-лошо състояние. Визирам про'с'таците в ЕС.
222
1
 
5
 
! Отговори
НОВИНИ от ФРОНТА преди 1 месец
за пръв път руските сили са напреднали в района западно от Донецк, по посока на селищата Максимилянивка и Курахове
221
1
 
12
 
! Отговори
До ястреба преди 1 месец
Ние винаги сме били прости. Кога сме заставали от правилната страна на конфликта? И двете световни войни сме мачкали на нашия фронт и сме излизали , като победени със загуба на територия
220
2
 
14
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Виждаме напредък , вече ще се търсят границите не от 1991-а , не от 2013-а , а от края на 2021-а. Значи трябва още малко бой и накрая ще се съгласят на границите от 2024-а , а при още повече бой директно ще подпишат мирното предложение на Путин :)
219
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Беларус кога ще демократизираме? Беларусите страдат от Лукашенко.
218
3
 
10
 
! Отговори
НОВИНИ от ФРОНТА преди 1 месец
руските сили са освободили селището Прогрес с.з. от Донецк, също така и район а северно от Прогрес
217
4
 
14
 
! Отговори
реалист преди 1 месец
сега имперското господсво на сащ е поставено под въпрос , без одеска , харковска донецка и луганска област няма преговори одеса и харков са исконно руски градове всичко друго е бла бла ....
216
3
 
15
 
! Отговори
Реално преди 1 месец
Погледнато , укрите не са бежанци в България. Такъв статут имаш в граничните държави. Ние нямаме граница УкраИна . Нека покажем добра евроатлантическа воля и да ги закараме на фронта , не може да пръцкат по диваните в хотела, когато могат да жертват живота си за мистЪр зеленски
215
3
 
21
 
! Отговори
Мухаха преди 1 месец
Какво друго очаквате от толерантно и третополово НАТО с близо 40% хомосексуален състав. В това НАТО има ден на ходенето на високи токчета в който офицери и войници обуват женски обувки с висок ток. А я си припомнете ония натовски войничета които ошамариха в Хърватска преди няколко години защото туъркваха /въртяха задни**ци / в местна дискотека. ТОВА НАТО ли ще ни пази? Хаха. Наивници.
214
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а руснаците затънаха в блатата, това е, сами се вкараха в това положение, загубиха си пазарите, загубиха стотици хиляди млади мъже, загубиха и малкото им останал авторите, това е! както се казва натиснаха спусака 1-ви преди да са се прицелили
213
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лошия Путин почна да успя украинските централи на 1 април, тоест след края на отоплителния сезон. Много добре запомнете това, когато следващия път казвате, че няма специална военна операция!
212
4
 
14
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 1 месец
Вън наглите окраинци!
211
4
 
8
 
! Отговори
До 201 преди 1 месец
Пи, не си прав - за 4 часа ще преминат Унгария, не за 1 нощ. Орбан ще ги нахрани и ще ги транспортира с железницата и фашагите в Германия ще се наакат. Вместо да се бият, само ще вивидм как гермаци и французи панически ще се издавят в окена бягайки на запад...от геьове какво да очакваш...с плуване ще се опитат да стигнат до ФАЩ...ха..ха ха
210
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За каква коледа иде реч? Украйна не може да изкара отоплителния сезон от октомври нататък. Няма да има ток и вода, асансьори, няма да има нищо
209
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма такова понятие - украинска победа. Говорим за ограничаване на щетите при украинската капитулация. И това си е победа. Става само чрез дипломация. На маса с чаши вода. Веднага! Защото след Коледа ще е невъзвратимо късно. Помни руската зима като непобедимо оръжие. И руския гняв.
208
1
 
2
 
! Отговори
До 209 преди 1 месец
Ако ще идват , ще е за теб ! Аз не им подскачам нито им се пеня
207
5
 
24
 
! Отговори
до 209 преди 1 месец
Американците удариха джакпота с тия украинци. Такива баалаами да се бият за тях до последния обитател няма да намерят никъде в галактиката.
206
5
 
20
 
! Отговори
Тагаренко преди 1 месец
Дори наркозависимият обърна посоката на риториката си, само ние до последно ще се излагаме пред чужденците като по-католици от папата и ще продължаваме да говорим за украинска победа.
205
4
 
7
 
! Отговори
до Дп 204 преди 1 месец
Ще я схванеш като дойдат любимите ти "освободители"