Еделина Кънева разказва за премиера на "Забравената оперета"

Споделя, че хората по-често ходят на театър
2 окт 2024 05:00, Инна Ангелова
1

Музикалният театър "Стефан Македонски" открива сезона в Деня на музиката, 1 октомври, със "Забравената оперета".

"Музиката е тази, която ни дава полет. Когато свършат думите, започва музиката. Има красиви музикални произведения, които не се изпълняват, заради слабо либрето. "Забравената оперета" ще предложи на публиката известни, но по-рядко изпълнявани произведения на големи композитори. Стараем се да припомняме на хората, че има и други красиви произведения, освен "Царицата на Чардаша", заяви директорът на театъра Еделина Кънева в студиото на "България сутрин".

Премиерата нетрадиционно е във вторник, ден, в който Музикалният театър няма представления. Кънева споделя, че хората не са свикнали да идват във вторник, защото представленията в Музикалния театър са четвъртък, петък, събота, неделя.

“Нещата се променят, хората искат да идват повече на театър. Ние го извадихме отново на картата на софийския културен живот", каза още Еделина Кънева.

В ефира на Bulgaria ON AIR тя уточни, че до Нова година Музикалният театър ще има 5 нови представления, сред които и "Криворазбраната цивилизация".

"Тази пиеса е винаги актуална. Поканила съм един изключителен комедиен режисьор, Николай Гундеров, благодарна съм, че дойде да представи в нашия театър, той написа ново либрето. Тази година се навършват 50 г. от първото представяне на мюзикъла под режисурата на Хачо Бояджиев. Ние ще постъпим като тях тогава - пренасяме представлението в наши дни", уточни директорът на Музикалния театър.

В програмата за новия сезон отново е поставен акцент и към детската аудитория.
За премиерата на "Забравената оперета" билетите са почти изчерпани, но все още има свободни места за представлението на 6 октомври, неделя.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Книги
Ралица Николаева представя книгата си "Романът на една жена без качества"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Наката преди 1 час
"То бива ,бива музика,ама те кокошките спряха да носят!" Кото добавим и липсата на петли, то музиката към гей парад върви!

Спонсорирани публикации