Ахмети: До края на юни ще се реши спорът с България

Ако остане вакуум на Балканите, може да припламне искра
20 юни 2022 08:11, Елка Василева
34
Ахмети: До края на юни ще се реши спорът с България
Снимка: архив, БГНЕС

"Трябва да демонстрираме смелост за доброто на страната ни. И за нас, и за България е важно този въпрос да има положителен епилог", заяви на пресконференция снощи председателят на най-голямата албанска партия в парламента на Република Северна Македония - Демократичния съюз за интеграция (ДСИ), която е коалиционен партньор на СДСМ, Али Ахмети.

Още по темата
"Смятам, че до края на месеца ще се намери решение на спора с България и ще има епилог в полза на мира, стабилността и бъдещето, аз не съм от лагера на песимистите", каза той, цитиран от македонски медии.

Ахмети твърди, че ДСИ в поведението си, а и той в комуникацията си с коалиционните си партньори се води от това, че "сега е моментът и сега трябва да бъде намерено решение", защото според него и за България е добре проблемите да бъдат решени.

По думите му френският президент Еманюел Макрон улеснява процеса по намиране на решение. "Вярвам в бъдещето и затова вярвам и в това, че до края на юни ще бъде намерено решение, защото има и сериозна ангажираност на нашите приятели и съюзници. Вярвам в тяхната решителност и в желанието на Макрон Балканите да бъдат по-сигурно, по-безопасно, по-спокойно място, защото е достатъчно, ако оставим вакуум или отворени и нерешени въпроси или пък протакаме решаването на проблемите, да припламне някоя искра тук", каза Ахмети.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като искате истината ,време е да започнете да си променяте учебниците по историята.Като за начало рязгледайте въпроса за произхода на Българите.Защото не е честно да лъжете децата си,че имате нещо общо с хан Аспарух и всички други ханове.Както и да проверите генетичната си вързка с Българите от Първата и Втората Българска дъежава.Трудно ще докажете генетична вързка с тях,освен географска с тези две държави.
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо Северна ,трябваше да станат монархия и да приемат името на династията от потомци на Тито, без друго са негово изобретение - Титова Македония. Като саудитското кралство.
8
2
 
16
 
! Отговори
Царя е гол преди 2 години
Тук страшното е купените депутати, дали няма да ги купят и за ветото над Македония? С което разбира се ще предадат Българския интерес за пари, както предадоха партийния интерес за пари и облаги. Нямам им доверие, дано мине вота на недоверие! Кирил каза ветото е в ръцете на парламента и депутатите, КУПЕНИТЕ ДЕПУТАТИ!!! ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!
7
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да той ще Ви казва.Трябва да свиквате.Скоро ще сте малцинство в България.И време Ви е да свиквате.
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1 какви руски шпиони те клатят пък тебе бе? Нали сте с БСП във властта?! Сега да не излезе, че сте американци под прикритие че сте русофили. Стига вече се излага. Иска се оставката на Киро защото лъже и подготвя национално предателство. И Бойко да беше на негово място, или Радев, или който ти хрумне още, пак щеше да е същото. Въпросът е за България. Не ни пука леви или десни сте, източно или западно ориентирани. Ще защитавате интереса на България иначе ви измитаме.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега е момента за триумф на българо- албанската Дружба! Нека македонските, косовски и албанци от Албания в обща декларация се обърнат към правителството в Скопие :" Хайде стига се правихте на луди! И ние , и вие, и сърбите дето ви поробиха и подлудиха знаят ,че бащите ви бяха българи! Признавайте го, пък после се обявявайте са каквото искате и да се свършва тая мъка!Че от тая глупост и ние без вина теглим!"
4
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Французите са хитри.В споразумението има всичко,което иска България.А пак Македонците искаха писмена гаранция.Сега няма къде да ходят и едните и другите.Който откаже ще бъде лошия.Шах и мат по френски.
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние не спорим. Само искаме да се признае истината.
2
17
 
0
 
! Отговори
наивник преди 2 години
Всичко зависи от Путин, той ще ни нареди какво желае и ние българите ще го изпълним, защото сме независими и горди и се подчиняваме, само на националния си интерес и достойнство.
1
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Руските шпиони се активираха.В България се опитват да унищожат управляващите .В Македония е същото.Само ,че тук у нас е по-страшно.При Вас си има протести и демократични методи,няма фалшиви партии,който да лъжат хората.Вие нямате фалшификати като ИТН и Възраждане,патерици на опозицията в управлението.Вие имате едно ВМРО и едни объркани хора,миля че се казват Алиянса с един депутат.Това е