Пендаровски: Русия опитва да влияе на Северна Македония

Разкрития за руско присъствие
29 юли 2022 09:48, Росен Стойчев
30
Пендаровски: Русия опитва да влияе на Северна Македония
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният глава на Северна Македония Стево Пендаровски обяви, че Русия прави опит да влияе на вътрешните работи на страната, съобщи Нова Македония.

Коментарът идва след изказване на руския първи дипломат Сергей Лавров. Според Лавров настроенията сред македонското общество са в противоречие със западния курс, който правителството е подело.

"Всички институции знаят, че руската държава се опитва да влияе върху нашите вътрешни работи.

Още по темата
Действа се чрез руски представители и субекти, действащи в руски интерес", обяви Пендаровски.

Той обяви, че от съседни държави пристигат хора, които налагат руски интереси. Добави, че няма как да разкрие за коя държава става въпрос, тъй като това е информация, която не е публична.

Разкри, че има информация за финансирането на някои държавни субекти. Според него става въпрос за различни групи, които са в пряк диалог с руското правителство.

Припомни и че често опозицията е търсила начин за близост с руския посланик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
E как няма да се опитват. Създадоха я тая държава, опитват да си я управляват.
23
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно кръжока политици, разчитащи на кариера като антирусия, какво ще правят когато тенденцията за смекчаване на тона се наложи в Европа. А тенденцията вече си прокарва път.Много къс хоризонт. Няма да има достатъчно постове в крайно атлантическите структури за всички кандидати.
22
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Същото като в България! Руското посолство се опитва да купи опозицията и да я използва за сваляне на прозападното правителство. Това е политиката на Русия на балканите и като цяло: тероризъм, шпионаж, всяване на вътрешно национални раздори, корупция, разединение....ето защо не трябва да бъде оставен Путин да победи в тази война.
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Стево ли е ,Стефан ли е ,ама така като изглежда и той е учил у Харвард като наш Киро и Кокорчо...
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хърватословенеца Тито им е казал че били македонци, а същия е казал на руснаците да престанат да му пращат наемни убийци след като са предотвратени няколко опита да го убият. От там следва и разрива между Югославия и СССР. Имало е заговор България да бъде раздробена на малки части като се даде част от югозападна България на измислената Македония. След разрива между Тито и Сталин това в България не се случва, докато в Сърбия се появяват Косово и Войводина като автономни области.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зад македонизма стои Сърбия, заради тях ни откъсват от днешна Северна Македония. Имаше случай наскоро смениха името на улица Гоце Делчев в Белград и като причина беше изтъкнато че не бил македонец а бил българин.
18
10
 
2
 
! Отговори
Веселин 7112136860 преди 1 година
РУСИЯ НИКОГА НЕ Е ОТРИЧАЛА МАКЕДОНИЯ КАТО БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ! НЯКОЛКОНОЪТИНВ ИСТОРИЯТА РУСИЯ ОТКАЗВА ДА ПОДПИШЕ ПЛЯЧКОСВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ. ДНЕС БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ СА УПРАВЛЯВАНИ ОТ ФАШИСТИ-ЕВРЕИ,ТУРЦИ,ГЪРЦИ,АРАБИ,АРМЕНЦИ,РОМИ.ИЗУМИТЕЛНО Е,ЧЕ СЪРБИТЕ НЕ МАЖАТ ДОРИ ЕДНА МИЛА ДУМА ЗА БЪЛГАРСКА МАКЕДОНИЯ,НО НАМИРАТ НАХАЛСТВО ДА СНАБДЯВАТ С ОРЪЖИЕ УКРАИНСКИЯТ НАЦИЗЪМ.
17
4
 
26
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Русия не опитва. Тя ви влияе. Това че сте македонци е именно руска измислица.
16
3
 
12
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Стефане, не си пробутвай глупостите сега след като всички институции знаят. Кой е проводникът - сърбежите! Само се опитваш да мобилизираш ЕС да ни натиска, но политиката не работи така. Ние решихме да ви пуснем, а не е някаква си ваша победа. Друг е въпросът дали нашите политици имат капцитета да отстояват вашите и нашите интереси или ще ви продадат отново на Русия и Сърбежите.
15
0
 
16
 
! Отговори
А преди 1 година
добро утро!
14
0
 
25
 
! Отговори
Тъпанар преди 1 година
Тоя па - Русия се опитвала да влияе. Тя се е опитвала от 1878 до 1918. След това направо ви държи за топките, посредством сателита си Сърбия.
13
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските г'адове са навсякъде... Особено много има в България и Украйна.
12
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А зеления чорап, пРезидента мълчи за руското влияние в България!
11
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макетата за нас са, както укрите за Русия.
10
2
 
21
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Вие сте проект на Ленин И Троцки който Тито доразви по своему. Добър ден макеландци....
9
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Севрномакедонеца да види името на държавата си и ще разбере кой ,,влияе,, на ,,северна,, Корея ли беше ааа Македония де . Тия нато ги накара позорно да се наричат северномакедонци срещу членство в нато а той ме лъже че Русия им влияе а не САЩ . По името ще познаете кой влияе та, в ,,северна,, Македония.
8
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя откри топлата вода! Сърбия здраво ги държи за топките. А в Ниш е най големия руски хибриден център. Друг въпрос е, че Бай Стево както и Бай Румен у нас си е дрт ко/муняга но иска да го дакара като про-европеец. И двамата обаче драпат към Кремлин. Те така!
7
2
 
16
 
! Отговори
До Пендара преди 1 година
Да не се прави на ощипана мома. Българин закърмен със сръбско мляко.
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле, ужас. Не знаехме, че Аналена, министърката на външните работи на Германия била руска агента от ФСБ! Ужас. Горките германци. Сега разбираме защо Аналенчето ни размахваше пръст и ни заповядваше да си чистим историята. *** атентка.
5
25
 
11
 
! Отговори
хаха преди 1 година
И тоз да не види от наш Киро. Когато се дънят и не могат да се справят със задачите си, започват да обвиняват Русия. Дали да не пробвам това в офиса?