Ядосана, Светлана поиска да свали ръкавиците срещу мъжкараната Ю Тин Лин

Българката загуби от скандалната тайванка
Обновена: 4 авг 2024 13:12 | 4 авг 2024 12:37, Александър Попов
473
Ядосана, Светлана поиска да свали ръкавиците срещу мъжкараната Ю Тин Лин
Снимка: Lap.bg

Светлана Каменова падна от боксьорката от Тайван Лин Ю Тин в категория до 57 кг.

Тя беше брутално ощетена срещу скандалната тайванката Ю Тин Лин и остана на крачка от медалите в категория до 57 кг на Олимпийските игри в Париж. Българката дори поиска да свали ръкавиците още след втория рунд в знак на протест, но треньорът й Борислав Георгиев я убеди да доиграе срещата, в която победата бе присъдена на съперничката и с 5:0 съдийски гласа.

Канадският рефер Джефри Верхоген допусна груба игра срещу българката - влизания с глава, с лакти, без да дава официално предупреждение.

Мачът

Настоящата европейска шампионка от Белград 2024 и бронзова медалистка от последното Световно първенство в Ню Делхи 2023 Каменова загуби с 0:5 (27:30, 28:29, 28:29, 27:30, 27:30) съдийски гласа действащата шампионка от Азиатските игри и номер 1 в схемата в Париж - Лин Ю-тин от Тайван

34-годишната българка, която дебютира на Олимпиада, изигра добър първи рунд срещу двукратна световна шампионка от Истанбул 2022 от Ню Делхи 2018, която използваше неспортсменски прийоми като удари с лакти и влизане напред с глава, но съдията Джефри Верхувен (Канада) не я предупреди официално, въпреки че й направи няколко забележки. Реферите край ринга присъдиха минимално предимство на азиатката, но във втория рунд, който също изглеждаше равностоен, те дадоха и петте си гласа за Лин, с което на практика двубоят беше предрешен. В третата част Каменова се хвърли в атаки, но това не донесе съществен успех.

Българката отказа изявление след края на мача.

Веднага след двубоя пък Каменова беше поздравена от председателят на БОК Стефка Костадинова, която проследи двубоя от трибуните.

Българката изглеждаше много ядосана след двубоя и не пожела да коментира нищо. Тя премина покрай чакащите я журналсти и подхвърли: "Изследвайте я за хромозоми".

Азиатката е една от двете боксьорки, заедно с алжирката Имане Хелиф, които бяха отстранени от световното първенство по бокс през 2023 г. в Делхи, тъй като според Международната боксова асоциация (IBA) са се провалили на тест за определяне на пола. Въпреки това Международният олимпийски комитет, който организира боксовия турнир в Париж, настоява, че двете боксьорки отговарят на нужните изисквания, за да се състезават при жените. В последните дни темата около Ю-Тин и Хелиф придоби водеща популярност на Игрите в Париж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


473
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извинете, щом МОК не разрешава на българите да подадат контестация срещу господин Ю-ТИН, какво е това? Диктатура ли е? Защо се отнема правото на. контестация? Това е чиста форма на дискриминация. Подиграват ли се с България? Корумпираният МОК веднага да се самосезира!
198
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заповядайте в света на евроатлантическите ценности! Българските спортисти бяха унижени, за да се покаже на света колко сме толерантни. България пак е туземна страна от третия свят, за което благодарим на белите господари
197
7
 
3
 
! Отговори
Жорко преди 1 месец
Това са си стопроцентови жени. Злият Путин ги злепоставя, за да излага Запада.
196
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спешно изследване за хромозоми на Путин! С това име,което му е дала,майка му Шаломович знае нещо повече от нас.
195
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички видяхме как Светлана във втория удари Лин Ю Тин в тестисите и то се хвана за топките но бързо осъзна каква глупост направи. Подкрепящите това безумие наречено олимпиада в Париж са болни мозъци. Нещата ще се оправят когато Украйна смачка Расиа и бъдат изритани иzродските елити които управляват Европа.
194
0
 
2
 
! Отговори
Корнелия Нинова преди 1 месец
Аз като призовах лидера на ПП ГЕРБ са излезе с мен на ринга и да се разберем като мъже, той избяга. Сигурно е заминал да си изследва хромозомите.
193
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бокса и плуването са почти към края на олимпиадата. Ще ги запомним с жените с мъжки хромозоми. Сега с нетърпение очаквам с участничките при художествената гимнастика, за да има разнообразие и толерантност би трябвало да има поне някоя тъмнокожа с преобладаващи мъжки хромозомни са се състезава наравно с нормалните девойки.
192
1
 
1
 
! Отговори
до долния преди 1 месец
Може да се е фаналза минжата. Отде знаеш
191
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички видяхме как Светлана във втория удари Лин Ю Тин в тестисите и то се хвана за топките но бързо осъзна каква глупост направи. Подкрепящите това безумие наречено олимпиада в Париж са болни мозъци. Нещата ще се оправят когато Русия смачка Украйна и бъдат изритани иzродските елити които управляват Европа.
190
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един приятел русофил стана на 60 и разправя че тестостерона му бил вече в женските норми и с инструмента само за пишканe можел
189
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
никаква милост за повредените ..... ,видя ли такъв на пътя СМАЧКВАМ ГО ОТ БОЙ,така възпитавам и децата си
188
8
 
3
 
! Отговори
демократ преди 1 месец
Поредната руска опорка че италианката е със счупен нос.Нищо такова.
187
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Любопитно ми е какви ли хромозоми имат Евгени Минчев, Васил Найденов, Филип Киркоров, Цецка Цачева?
186
8
 
2
 
! Отговори
Дани преди 1 месец
В Русия хората живеят под земята и ядат бебета.
185
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофилите имат развалени зъби, наднормено тегло, цироза и диабет
184
0
 
14
 
! Отговори
Х преди 1 месец
Светлана показа със свалени ръкавици знака Х с пръстите си. Господин Лин Ю-тин и съдията гледаха като дръж ми шапката. На никой не му пука,хора. МОК са взели много пари, за да вкарат скандала в бокса. Ако всички държави не поискат оставката на шефа на МОК, всичко ще опорочат за другата олимпиада.
183
0
 
1
 
! Отговори
Беновска пипа преди 1 месец
До Българин А, ама то такива доказателства, че са мъже и аз мога да Ви представя. Щом според Вас това било доказателства.
182
0
 
1
 
! Отговори
до долния преди 1 месец
Яз па видях едно страхотно откриване. Онзи ходещият по покривите на Париж корабчетата с отборите оная метъл банда от замъка рапъра и тн. Че на теб са ри направили впечатление само мъжете с бради е ясно накъде биеш.Защо да се отказваме взехме медал гимнастичката 5-та веднъж на 4 години.Свиквай следващите олимпийски игри са пак у Франция.
181
12
 
3
 
! Отговори
Цветелина преди 1 месец
Който не харесва нещата, които се случват на Олимпиадата, е роб на Путин.
180
2
 
0
 
! Отговори
Perekly преди 1 месец
Сега, нека са е ясно, че Светлана е ощетена от съдийството, а полът на съперничката и не е оказал влияние върху мача. Защото , тук масово се говори за "мъжка" сила, а нашето момиче я победи. Та проблемът е явно другаде, а неразбиращите биологията, да се върнат да си доучат.