В Гърция ще настаняват в хотел засегнатите от пожари

Те ще останат в близост до града и домовете си
16 авг 2024 22:20, Инна Ангелова
14
В Гърция ще настаняват в хотел засегнатите от пожари
Снимка: Pixabay

Властите в община Пендели край гръцката столица Атина, която беше засегната от голям пожар, започнал на 12 август, организират настаняването на жителите на негодните за обитаване жилища в хотел, съобщи държавната телевизия ЕРТ.

Местните ще бъдат настанени в близкия хотел “Акропол”, намиращ се в района. По този начин засегнатите от пожарите ще бъдат в близост до града и домовете си.

Увеличени са и полицейските патрули в зоната, след като бяха регистрирани случаи на мародерство.
В района е изпратен и медицински екип, както и специалисти по психично здраве, които ще окажат психологическа подкрепа на пострадалите.

От сряда екипи на Главната дирекция за възстановяване на последиците от природни бедствия са на терен и извършват оценка на щетите по сградния фонд в засегнатите от пожари райони около гръцката столица.
Според събраните до момента данни пожарите, започнали на 11 август в северната и източната част на Атика, са оставили 78 постройки, които са обявени за негодни за обитаване. От тях 34 са обявени за подлежащи на събаряне, а 44 се нуждаят от ремонт.

Пожарите край Атина през последните дни доведоха до една жертва и до евакуацията на хиляди хора. / БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: АтинаГърцияпожари
Още от ЕС
Червен код за опасни горещи е издаден в Сърбия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Една стотинка данък не искам да плащам. Изхариха милиони европари, за да се клатушкаме по същите пътищата, нямаме надежден транспорт, нямаме хубави улици, навсякъде е мизерия и мръсотия вече, болниците ни не стават, окрадени от лекари в кавички, не от нас, училищата, които стават, се броят на пръсти, университетите не стават, навсякъде цари зверска престъпност, буквално касапница, няма никаква сигурност, полицията е корумпирана, данъчните са корумпирани, една голяма помия - това е България
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Проклети УкриНе са мързеливи, но не им се работи в България. На никой не му се работи в България. Тук сме като роби всичките. Работим за някакви като тоя боклууук по-долу, който твърди, че не плащаме данъци, докато ни държи на къс повод за някакви 2000 лева месечно макс. Много ми е интересно какво точно работят такива боклуциии и какво образование имат. Бас държа, че са неквалифицирани, но надменни говнааа и на живо.
9
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 3 седмици
а ние настаняваме във фургони защото хотелите са заети от украинскитуристи
8
4
 
2
 
! Отговори
до всички по-долу преди 3 седмици
как може да сравнявате,че виждаш ли горките българи ги настанили във фургони, и това им е много,те не си знаят имотите,но отиват в тез фургони,щото е аванта от държавата,гърците нямат имотите на българина и второ,преди пожарите тези гърци са плащали данъци,когато българина започне да плаща данъци ще има претенции,до тогава ще си мълчите и ще си налягате пар ца ли те,изобщо няма място за сравнение с Гърция,но сте толкова нагли,че мислите че можете да се сравнявате с нормалните хора по света
7
2
 
9
 
! Отговори
Българ преди 3 седмици
Е не са достигнали висотите тука , да ги настаняват във фургони
6
2
 
13
 
! Отговори
Бай Чеп преди 3 седмици
Защо в хотели? Нямат ли фургони?
5
2
 
12
 
! Отговори
Юроатлантично преди 3 седмици
А в колония БългЕрия,засегнатите от пожарите ги тикат в ми3ернк фургони трета употреба и им викат нагло :"Що не сте застраховани?!?В хотели са настанени ВИП гостите от държава 404 Уссрайна,щото не им се мре за кеFа на Зельоньй др0гар с напудрения нос и изтекъл срок на годност...
4
2
 
17
 
! Отговори
Проклети Укри преди 3 седмици
У нас настаняват пострадалите от пожари и наводнения във фургони. Хотелите са само за мързеливите и неблагодарни укри
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Едно време целия народ бачкаше за шепа обмирисали комунисти същите тези вкараха демокрацията и окрадоха държавата
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
унас хотелите са пълни със Украинци и Сирийци и всякакви други не българи. Така. че пострадали българи ги тъпкат в стари фургони.
1
2
 
16
 
! Отговори
Проклети Укри преди 3 седмици
У нас ги настаняват във фургони. Хотелите са само за мързеливите и неблагодарни укри