Вучич с оценка: Няма да бъдем част от ЕС преди 2030

Имаме различни интереси, посочи сръбският президент
31 авг 2024 19:05, Красимир Ангелов
59
Вучич с оценка: Няма да бъдем част от ЕС преди 2030
Снимка: БГНЕС

Лично не съм оптимист по отношение на процеса по интеграция на Сърбия в ЕС. Не вярвам това да стане преди 2030 г., заяви сръбският президент Александър Вучич по време на форума за сигурност в Прага.

"Пожелавам всичко най-добро на Черна гора, но не вярвам те да са част от ЕС до 2028 г., както и не вярвам, че и ние ще сме част от ЕС през същата година", каза той на форума "Глобсек 2024".

Вучич смята, че интересите на ЕС се различават от време на време със сръбските интереси.

"Имаме различна преценка за бъдещето на ЕС, но всички искаме да сме част от ЕС. Ние не сме сигурни как ще се развиват нещата в страните-членки на ЕС. Това, което е очевидно в момента е, че Украйна и Молдова имат шанс за това, което е разбираемо, но в същото време има умора в ЕС от разширяването", заяви сръбският президент.

Той се похвали със сръбските достижения.

"Аз съм прагматик, а не голям фантазьор и се вълнувам от икономическия напредък на Сърбия. Успешно задминахме всички държави от Западните Балкани, а само преди 10 години бяхме на четвърто място", каза още Вучич, цитиран от БГНЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от Балкани
Задържаха десетки екзотични животни на турско-гръцката граница
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вярно няма да бъдете, българомразци!
57
1
 
1
 
! Отговори
нн преди 1 седмица
Хитро. 2030 год. ЕС няма да е това което е сега. Както върви, ЕС се превръща нещо като бившия СССР, а такава форма на управление явно няма бъдеще.
56
5
 
0
 
! Отговори
До 52 преди 1 седмица
Ама тази седмица изтеглигме 11 милиарда заеми, щото много сме цъфнали! Скоро ще дойде кръчмарят, много скоро!
55
1
 
8
 
! Отговори
Лицемери преди 1 седмица
Путин и неговите слуги....проклинат запада,но искат само западни заплати и коли, образование за децата си и недвижими имоти..само в западни държави. При такъв цинизъм , лицемерие и наглост...и да имат путинистите. превес при избори....означава само едно....гласуващите са в мнозинството си прости хора,озлобени и маргинализирани,без перспектива...винящи. за всичко и всички ...само не и себе си,че са аутсайдери в живота.
54
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
52 ти си вервай на розовите стъкмистики и опорките. Твоят институт отворено общество предвиждаше 80% да са за оставане на Великобритания в ЕС. Обаче излязоха макар и с 10 години увъртания от ЕС заради пипалата на американците. Влязоха като трета икономика и излязоха като четвърта. На Сорос не му хареса резултата от референдума и започна да финансира движение за втори. А за това трябваше да е в затвора вече. Ето такива сте - купени лъжци крадци и престъпници.
53
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За кво Ви е,мили мои.За онзи *** на син фон със звездички,който виси на нашите неработещи граници с опашки и тоалетни с плуващи ***,понеже не работи канализацията.Че ограничават пушенето на ментол и вътре,докато убиват всеки опортюнист ,който не може да си смени лк с ваша.
52
9
 
13
 
! Отговори
123 преди 2 седмици
Малко послъгва, *** то е нормално. Сърбия е много след нас. Минимална заплата 700 лева, средна 1500лева. БВП на Сърбия 63 млрд долара. България мин. заплата 933 лева, средна 2100 бвп 105 млрд долара. Има да ни гонят още 100 години.
51
2
 
8
 
! Отговори
Един Българин преди 2 седмици
И правите всичко възможно РСМ да не е част от ЕС, че ако може и Черна гора...ама разбира се "велика" Сърбия да не е част от клуба н богати и проспериращи, а някакви си там черногорци и българи (опс поданици на цар Самуил) да вземат да влезнат в ЕС преди тях. Не може!!!
50
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То не е интереси, а идеология. ЕС идеологията е ЛБТМ пропаганда и зелените глупости, това сваля стандарта на живот. Сърбите искат да си вдигнат стандарта, затова целите ми се различават.
49
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 2030 може и да не съществува.
48
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
47 "Славянството и православците" са измислени за да служат на руските имперски интереси. Сърбия се надява Путин с война да й "върне" Косово и територии от б.Югославия и да домитира над всички балкански народи. Както бе във Велика Сърбия, маскирана като Югославия. Сръбски болни мозъци.
47
8
 
4
 
! Отговори
ССС преди 2 седмици
2030 ще има съюз на славянските селяни!
46
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хаха Вучич е забавен. Не съм оптимист за ЕС вика, то остава и да си :DD
45
20
 
6
 
! Отговори
Кума Лиса преди 2 седмици
Хитрец. След 2030 г няма да има ЕС
44
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
40 Дотогава Русия ще се разпадне, а тя е "майка на Сърбия", според сърбите.
43
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сърбите са сепаратистична и геноцидна нация. Това го призна светът в ООН.
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
40 Преди това РСМ и Косово трябва да бъдат питани, нали?
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Като продава една ескадрила бойни самолети "Рафал" на Сърбия, Макрон ги подарява на Путин, всъщност.
40
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ПРЕЗ 2030 СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ЩЕ БЪДЕ ЧАСТ ОТ СЪРБИЯ.
39
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
26 Само че, тънките сметки на сърбите не винаги излизат на добър край. Известно е, че Сърбия води самоубийствена политика, сама си стреля в стомаха, както сърбите казват. Загубиха 200 000 души през ВСВ, взрвиха Европа с най-кървавия конфликт след същата война, като извършиха геноцид, масови изнасилвания и гранатираха градове, и села, в разпадаща се Югославия. Всичките им генерали са осъдени от МС в Хага, а Милошевич умря там в килия, с обвинения в престъпления срещу човечеството.