Експерт: Когато в мирно време загине военнослужещ, това е провал на командването

Според Владимир Миленски Радев използва ВВС за политически цели
14 сеп 2024 10:20, Нели Христова
121
Експерт: Когато в мирно време загине военнослужещ, това е провал на командването
Снимка: БГНЕС

Когато в мирно време загине военнослужещ, това е провал на командването. Колкото по-тежки са последствията, а авиокатастрофата е едно от най-тежките възможни, толкова по-нагоре в командната верига е провалът на системата. Това е някаква проява на некомпетентност. Това заяви военният експерт Владимир Миленски в ефира на БНТ.

Той е категоричен, че коренът на проблема не е пилотска грешка: "Ако я има, тя е следствие от проблема. Отказ на техника също не е причина за произшествието, а е следствие на проблема."

"Авиошоутата през последните десетина години се експлоатират за политически цели от президента Румен Радев. Той манипулира ВВС за свои политически цели. Това е морална злоупотреба с власт в името на личния пиар", подчерта експертът.

Той уточни, че в бойните авиации не се допуска пилотите да се занимават с демонстрации на рискови летателни фигури от висшия пилотаж с хиляди летателни часове. Това се прави от изключително малка група изключително тренирани пилоти.

Той се надява разследващите и политиците да спрат да използват ВВС за политически цели. Никога не е късно за оставка, а това е и първото нещо, което трябва да се случи в такъв случай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от Общество
Православната църква отбелязва Кръстовден
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Радослав почитател си на Юмрукът и на шарлатаните и глупостите които пишеш са пълна фантазия Радослав да знаеш че хората са различни и че е необходимо да има толеранс разбирателство България е наникъде вече 4 години именно защото твоите любимци заедно с платените божкови протести с машините с ала балата овладяха държавата и се самозабравиха Законът не важи за тях но това Радослав няма как да продължи до безкрай В България живеят още много други българи
107
2
 
2
 
! Отговори
полковник от БА преди 3 дни
Този *** е толкова военен експерт, колкото аз съм сърдечен хирург. Жалка ***, от която и ПосолствоТО се отказа, поради явната му негодност.
106
7
 
6
 
! Отговори
Въпроска ? преди 3 дни
Ако не е Путин ще е Радев виновен , нали ? Феноменално - морално мнение на поредния експерт. Поредният евроатлантик - нагаждач . -
105
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
А преди Радев да стане президент беше пилот защо нее подменил тази стара съветска техника от 20 години сме в Нато
104
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Радев е избиран преди 3 години мисля тогава божковите протести шайката шарлатани отрови системи юмруци заедно с машините се направи едно овладяване на държавата иА сега незнам дали Радев ще има тези гласоподаватели след всичко което сътвори на България
103
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
79 Медицинските хеликоптери са поръчани много преди ПП,ДБ.
102
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Радослав едни и същи лъжи едни и същи досади от теб Стига вече България няма никакво развитие 4 години а ти Радослав си пишеш едно и също Всичко тече всичко се променя България ще надживее и шайката шарлатани юмруци божкови Радослав Борисов отдавна не управлява България нито пряко нито косвено Лъжи заблуди обиди очерняне вече не вървят България е време да има работещо правителство с истински държавници достойни
101
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
79 А каквото ти обеща Киро просто, свърши ли? Къде му е магистралата до "Видин, през Шумен"? Ха,ха,ха! ПП,ДБ нямат един побит камък, не са построили нищо.
100
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Тоя никому неизвестният "експерт",закичен с укропарцала на ревера да се скрие и да не ръси мозъци,защото на раменете си има празна кратуна! И да не плюе по Радев,защото зад него стоят 2,5млн.избиратели! Според този неизвестник само развяващите укропарцали продажници ли имат право да правят политика и да предават нац.интереси на БЪЛГАРИЯ? Мажоритарно избраният ни Президент има право да прави всичко,което е в полза на страната ни и съхраняването на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! Антибългарите да замълчат!!!
99
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Още един многознайко. Президента да не би да не е казвал, че нальота на нашите летци е малък? Айде хора, които искат да изгреят на небосклона на политическото менторство да бъдат така гриьжовни да извадят себе си от амнезията, която ги е обзела. Стига с тия опорки, че Румен Радев е виновен за всичко. На кривата ракета - космоса и крив! Не само Румен радев ами една камара преди него е ВИКАЛА, че часовете на българските пилоти във въздуха са малко. Чуваемост - частична и епизодична.
98
0
 
8
 
! Отговори
Иван Асен преди 3 дни
Ама ние в мирно време загубихме повече пилоти отколкото във всички военни мисии за последните 30 години. Това е атестацията на всичко което се случва в армията ни. Представям си ако сме във война каква дупка сме!
97
0
 
7
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 дни
До АнонименСамолета е чешки, какви руснаци и сърби те гонят!?
96
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Тоя *** има сърчице с цветовета на Украйна ... какви акъли ще ми дава за България! ПУ!
95
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Освен смянана командването, трябва да се смени цялата съветска/ руска и остаряла такава техника. Да не се допускат руснаци, сърби и граждани на РСМ, до военното ни министерство, базите и всичките му поделения. Местата за ремонт и др.
94
10
 
6
 
! Отговори
Провалчо преди 3 дни
Провал на командването ! Ами , веднага оставки на ВСИЧКИ !!!! И първата одтавка - на Мистър Кеш - той е главнокомандващ и лично е заповядал на организаторите да се направят пробните полети !!! ОСТАВКА , другарю Кеш - некадърна персона , довела до катастрофа на цялата държава !!!
93
2
 
13
 
! Отговори
Някой преди 3 дни
Някакъв си "дървен философ", които сам се счита за експерт, решил да се изходи по въпроса за катастрофата.
92
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До големия "експерт"! Винаги, ама винаги са загивали военни в мирно време! Така е било, така и ще бъде!
91
0
 
3
 
! Отговори
Миленсиии преди 3 дни
Експерти но... Разкрит си, ти опираше зареден пистолет макаров в слепоочието ми... Помниш ли... Сега съм намерил свидетели.... 1989г. 28860
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Божкее.... Ок, мерси. Аз бях в Божурище.
89
1
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 дни
Какво правят двама пилоти ИНСТРУКТОРИ в самолет, който просто прави лупинги? Мерили са си егото кой по-малко го е страх ли? Единият е дърпал, другият е бутал ли? Какво налага двама да се натоварят на тоя лек самолет и да правят фигури? Не вярвам правилата за полети да допускат подобни лигавщини, единият да превозва другия по време на фигурен пилотаж.