Какво готви Сърбия с въоръжаването с руско оръжие?

Армията им вече е една от най-големите на Балканите
16 сеп 2024 17:15, Нели Христова
236
Какво готви Сърбия с въоръжаването с руско оръжие?
Снимка: БГНЕС

Сърбия се превръща във все по-голям проблематичен камък на Балканите в сферата на сигурността. Това превъоръжаване е нещо, което ние започваме да наблюдаваме още преди пет години след едно от поредните посещения на Александър Вучич в Москва, след което той започна да получава методично на няколко транша руски военни подаръци, които бяха предоставени на Белград от Москва още преди войната в Украйна. Това заяви в ефира на Дарик журналистът от БНТ Николай Кръстев.

Той подчерта, че тези руски подаръци са били доставени на Белград през българското въздушно пространство, тоест с позволението на София.

В отговор на слушателски въпрос, журналистът заяви, че това е станало по времето на Красимир Каракачанов в ролята му на министър на отбраната.

Според Кръстев, Сърбия се готви за нещо, ако се съди по цялостното превъоръжаване, връщане на военната служба, а армията на западната ни съседка вече е една от най-големите на Балканите.

"Непрекъснатите военни учения, новината че Сърбия връща военната служба, двойните учения тук в източна Сърбия недалече от българската граница... Това е послание и към България, отношението на Александър Вучич към България не е много приятелско", добави Кръстев.

Руското присъствие в Сърбия е очевидно в контекста на военното превъоръжаване:

"От поне четири години в Белград има специален руски военен представител, който се занимава именно със снабдяването с руско оръжие на сръбската армия."

Кабинетът на Вучич има също така предварителен договор за закупуване на френски самолети Рафал, но не е ясно от къде ще се намерят парите за изплащането им, поясни Николай Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от Балкани
Мицкоски за знамето: Радев премина червената линия!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Киро Брейка, Копейкин, Цомчо и Евгени Минчев ще се бият на страната на Сърбия - против България. А Карбовски ще предава слъзливи интервюта от бойното поле с чугунена бронежилетка PRESS. Вече поскан салза, като си го представих.
160
5
 
6
 
! Отговори
Истината лъсна преди 2 дни
Потин иска да сбие България и Сърбия. Но това е много грешно, защото ние сме по-силни от тях.
159
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Искат да ни окупират, но няма да се дадем толкова лесно. НАТО ще ни помогне да и пръсним кофите МУА-ХААХАХАХА
158
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Забравих да допълня и думата "РАЗУМ" П.С. Имайте на в предвид, че ЧОВЕЧЕСТВОТО даже и при най - ГОЛЕМИЯ ХАОС не е играло на плакат от 45 изборни партии???? Но мисля, че ние БЪЛГАРИТЕ - децата на Бог "ХОР" ще запееме единно в ХОР и заедно ще изиграеме ЗАЕДНО БЪЛГАРСКО ХОРО!!! Бог, Цар, Отечество, "РАЗУМ". Вяра, Надежда и Любов!
157
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
П.С. Имайте на в предвид, че ЧОВЕЧЕСТВОТО даже и при най - ГОЛЕМИЯ ХАОС не е играло на плакат от 45 изборни партии???? Но мисля, че ние БЪЛГАРИТЕ - децата на Бог "ХОР" ще запееме единно в ХОР и заедно ще изиграеме ЗАЕДНО БЪЛГАРСКО ХОРО!!! Бог, Цар, Отечество, Вяра, Надежда и Любов!
156
4
 
7
 
! Отговори
(^_^) преди 2 дни
Даже путин се усети, че руското оръжие не става за нищо и започна да внася дронове от Иран и ракети от Северна Корея, а Вучич ще се въоръжава с руски скрап, доколкото е останал изобщо ... сърбетата съвсем са го закъсали ... !!!
155
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Във всяко едно от царствата най-силната карта е (А)сото, а след него идва попа (К)ихг. дамата (Q)oeen и валето(J)ack - престонаследника. Това е така защото и устройството на държавата е било такава. Когато се раждаш не знаеш какъв ще се родиш-беден или богат и в коя държава, нито пък какви ще са ти родителите. Така е при играта на карти-раздават се, виждаш ги, определя се коза(дома, т е на чия територия ще бъде войната) и играеш войната докрай.
154
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Надявам се вече се досещате за кои царства става дума. И наистина в тази огромна държава, която започва от Черно Море и се простира до Атлантическия океан, между I и V век става един малък хаос (няма да спирам в подробности) при което всяка една от кастите се стреми към надмощие. На практика това е една продължителна война, която довежда до упадък на цели райони и така започва "великото преселение на народите".
153
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
В първото царство най-високо се е ценила силата, властта и въобще героизма (пиките). Във второто царство най-визша ценност е било милосърдието и любовта между хората (купите). В третото царство - парите (както е сега), който е имал пари е могъл да пътува навсякъде по света, да купува каквото си иска, дом и земи (карите) А в четвъртото - духовната свобода, знанията и мъдростта (спатиите)...
152
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Играта на карти е била любимото занимание на децата на Бог "ХОР" - ХОРАТА още по онова време когато на българска земя сме правили цивилизация играели сме "ХОРА" и сме пеели заедно в 'ХОР". Но какво всъщност символизира тя играта на карти? Какъв е нейният скрит смисъл и каква е нейната цел? В същност това е една алегория на една война между 4 царства, които воюват помежду си.
151
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
АТИЛА привет В момента "АЗ" Сина на Слънцето раздавам КАРТИ.... в този ФОРУМ... Кой от КАРТИТЕ ще спечелят моите родствени БЪЛГАРИ? на ИЗБОРИТЕ? БЪЛГАРСКО Царство на ПИКАТА. БЪЛГАРСКО Царство на КУПАТА. БЪЛГАРСКО Царство на КАРОТО. БЪЛГАРСКО Царство на СПАТИЯТА.
150
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Истината за първата държава в света - 33 хилядолетия Българска Държава и История. Истината За главата на световното правителство "Бичът Божи" АТИЛА от рода ДУЛО начертал съвременната европейска и азиатска карта и разпределилБоклука останал от Римската империя в отделниКочини (Държави). "Когато Руснаците ни наричат Татари ние ги наричамеСВИНЕ" - 37-а минута и 50-та секунда. "Кубратова България се е простирала от Виена до Охотско море и Тихия океан"
149
2
 
7
 
! Отговори
Братчеда Кънчо преди 2 дни
Сърбетата кво ни вълнуват нас? При сръбско българската война сме ги завряли на кучето в сфинктepa и ако посегнат пак насам , ще го сторим отново.
148
2
 
12
 
! Отговори
ясно преди 2 дни
Боко и каракочанов пуснаха руско оръжие в Сърбия което да се използва срещу България- на съд тези долни предатели.Реснаците имат създадено предмостие на Комчи и други места по крайбрежието в момента в кото направят десант ще бъде нападнати в гръб от Сэрбия която открито в сръбската скупщина пропагандират велика сърбиу ожт Черно море до бяло.при кото България цялата е сръбска собственост понеже сме били "източни сърби" и пр. великосръбски изгъзици.
147
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Комуниста не е дошъл на власт с избори, той дойде с Оръжие, Преврат и Руски Танкове и може да се свали само и единствено с Българско Оръжие и Българска КЪРВАВА РЕВОЛЮЦИЯ!!! Комуниста няма Майка и Баща, Род и Родина. Комуниста е Интернационалист тоест КопелеИраждаКопелета. Комунисти, Деца на Комунисти, Внуци на Комунисти. Само до стената....
146
6
 
8
 
! Отговори
Ехаа преди 2 дни
Сърбия е закупула най страшният руски дрон "Ланцет"дрон за 1000$,унищожил най модерните танкове на нато за милиони в Украйна.
145
3
 
3
 
! Отговори
Смехурко преди 2 дни
До Василев: САЩ не напада непровокирано под фалшиви предлози !? А на Biden ще свирнеш ли едно минуетче в телешкия си ентусиазъм?
144
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
134 в грешка си
143
4
 
7
 
! Отговори
Брахмапутров преди 2 дни
На кремълското жужет му е спукана работата. Мрежата е залята с искания мобилизираните да бъдат демобилизирани и стотици холяди правят подоиски за това, а при нова мобилизаци холопите диретно ще отнесат оаканото си царче в небитието. Родните друзя чакаха 45 години запада да фалира, сега чакат 3 години последния украинец да умре на фронта. Ех друзя пак ше се държите за палците на краката на края.
142
7
 
5
 
! Отговори
Факт преди 2 дни
В Украйна се видя че западното скъпо оръжие,гори като кибрит.