Какво готви Сърбия с въоръжаването с руско оръжие?

Армията им вече е една от най-големите на Балканите
16 сеп 2024 17:15, Нели Христова
236
Какво готви Сърбия с въоръжаването с руско оръжие?
Снимка: БГНЕС

Сърбия се превръща във все по-голям проблематичен камък на Балканите в сферата на сигурността. Това превъоръжаване е нещо, което ние започваме да наблюдаваме още преди пет години след едно от поредните посещения на Александър Вучич в Москва, след което той започна да получава методично на няколко транша руски военни подаръци, които бяха предоставени на Белград от Москва още преди войната в Украйна. Това заяви в ефира на Дарик журналистът от БНТ Николай Кръстев.

Той подчерта, че тези руски подаръци са били доставени на Белград през българското въздушно пространство, тоест с позволението на София.

В отговор на слушателски въпрос, журналистът заяви, че това е станало по времето на Красимир Каракачанов в ролята му на министър на отбраната.

Според Кръстев, Сърбия се готви за нещо, ако се съди по цялостното превъоръжаване, връщане на военната служба, а армията на западната ни съседка вече е една от най-големите на Балканите.

"Непрекъснатите военни учения, новината че Сърбия връща военната служба, двойните учения тук в източна Сърбия недалече от българската граница... Това е послание и към България, отношението на Александър Вучич към България не е много приятелско", добави Кръстев.

Руското присъствие в Сърбия е очевидно в контекста на военното превъоръжаване:

"От поне четири години в Белград има специален руски военен представител, който се занимава именно със снабдяването с руско оръжие на сръбската армия."

Кабинетът на Вучич има също така предварителен договор за закупуване на френски самолети Рафал, но не е ясно от къде ще се намерят парите за изплащането им, поясни Николай Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от Балкани
Мицкоски за знамето: Радев премина червената линия!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
5
 
! Отговори
Шоу преди 2 дни
А какво готви България с въоражаването с американско оръжие?
140
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Предполагам че Сърбия има много повече оръжия и военна техника в момента от България! През тях " НАТО" не мина! И Не нарязаха" оръжията си както България! Това бяха " условията" на НАТО за да ни " приеме" ! Да нарежем самолети,танкове и оръдия,ракети също! А сега защо Нямаме нищо? -:( Ами нямаме! Защото Дами го унищожихме!! И сега правим " сметка" на Сърбите какво имали? Ами ИМАТ СИ!
139
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Готви плескавица!
138
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Руски газ, означава зависимост на газза!
137
8
 
8
 
! Отговори
И какво преди 2 дни
Защо Сърбия да не се въоръжава по избран от нея начин и от избрана от нея доставчици? По време на варварската намеса на НАТО и нападение над суверена държава сърбите разбраха, че са обградени от врагове, *** на САЩ. Сърбите оцеляват, защото водят собствена и максимално независима политика, на която се възхищавам, за разлика от ЛГБТ - Гърция и контрабандиската Черна гора, нарко- Косово и продажна България.
136
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Я прочети малко по- подробно за войните в Ирак и след това ела да пишеш...
135
5
 
8
 
! Отговори
Василев преди 2 дни
Да, САЩ решават, защото са най-голямата военна сила, която споделя ценностите на цивилизования свят (който не напада непровокирано под фалшиви предлози), който се стреми към развитие, а не разруха. Агент Сънни Уилкокс!ЦРУ!!!
134
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Защо нямаме сърбофили?
133
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Василев 133. Да разбирам ли, че според теб само САЩ решават кой е пряка заплаха за мира? А на Донбас 8 години се извършваше етническо прочистване.
132
1
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 дни
според последната трактовка сърбите са траки. а вие тука дефекирайте опорки една след друга. дали са траки що имат претенции към целите балкани, или щот кирилицата и глаголицата треа да излезнат сръбски, ше видиме
131
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ми най-вероятно нищо предвид факта, че си купиха френски изтребители.
130
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
САЩ са фалирали отдавна не са тези САЩ 90те когато нападнаха Югославия. Сега по-голямата част от населението на Света мрази САЩ, докато тогава САЩ бяха магнит, всичко най-добро отиваше в САЩ, САЩ бяха кумир. А сега са държава агресор, престъпник, нямат потенциал да нападнат Сърбия.
129
3
 
6
 
! Отговори
Василев преди 2 дни
Изтърбушват се държави, които са пряка опасност за мира, които нападат други суверени държави под мъгляви и психотични поводи. Справка - Русия с нападението над Украйна и Сърбия с етническите прочиствания. Агент Мат Гаублих !ЦРУ!!!
128
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Еми гледат си техното хората, не мога да ги упрекна. Ние тука си диверсифицираме доставките на гориво за сметка на бюджета ни, ставаме от зелени по- зелени пак хабейки пари, въоръжаваме и превъоражаваме Украйна, и им правим всякакви подаръци и каквото им трябва и каквото не. Само дето още не сме качили американското и европейското знаме на парламента и президентството, по - високо от нашето собствено. Каквото сам си направиш и господ не може да ти направи.
127
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
След разпада на ЕС Унгария и Сърбия ще бъдат най-важните фактори в западната окрайна на Континента. Основни енергийни хъбове и мост на Китай към страните от малкото северозападно кътче на Евразия. Сърбия ще бъде главния инвестиционен и технологичен хъб на Китай в западната окрайна. Не случайно Си беше в Сърбия и Унгария. А България минава към Турция.
126
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Василев 119. Казваш САЩ пак ще изтърбушат сърбите и това те кефи. Но се възмущаваш, че, Русия изтърбушва Украйна. Да разбирам ли, че според теб само САЩ ли имат право да изтърбушват?
125
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
За Русия няма Сърбия, има братска Сърбия. И вражеска България.
124
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Външният министър на Иран в разговор със своя сръбски колега заяви, че Иран подкрепя териториалната цялост и суверенитета на Сърбия и че двете страни очакват по-близки отношения. Той потвърди, че Иран смята Косово за неразделна част от Сърбия.
123
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
България внася ток от Сърбия произведен от сръбски ТЕЦове с внесени български въглища. Българските ТЕЦове не могат да го произвебдат защото тогава ще плащат въглеродни емисии и ще стане много скъп и непродаваем, докато Сърбия не плаща въглеродни емисии.
122
2
 
1
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 2 дни
терминът българи е само и единствено езиков, забеляза илхан кючук, патриот