Министърката с българско гражданство на Мицкоски - с имоти за над милион евро

Има жилища и в Испания и Португалия
22 окт 2024 21:00, Стела Стоянова
64
Министърката с българско гражданство на Мицкоски - с имоти за над милион евро
Снимка БГНЕС

Министърът на енергетиката в кабинета на Християн Мицкоски Саня Божиновска, която стана известна и у нас покрай българското си гражданство, е най-богатият министър в правителството на Северна Македония.

От нейната имотна декларация става ясно, че Божиновска притежава имоти за над 1 милион евро.

"Тя притежава два апартамента в центъра на Скопие - единият от 87 кв.м., а другият 60 кв.м. Двата общо струват 140 000 евро", съобщава македонското седмично издание "Фокус".

Притежаващата българско гражданство Саня Божиновска има четири апартамента и в чужбина. Два в Испания, един в Португалия и един в Сърбия. Жилищата в Испания струват 560 000 евро общо, а в Португалия 162 000 евро, колкото приблизително е и този в Сърбия - 157 476 евро.

В декларацията най-приближеният министър до Мицкоски съобщава, че има банкови суми от спестявания и заплати, както в Северна Македония, така и в Чехия. За Португалия и Испания Божиновска пише, че има само недвижими имоти, но никъде не посочва сумите. Тя притежава и фирма в Чехия.

Както самата Божиновска, така и нейните родители и брат също са български граждани.

Собственикът на компанията „РУДНАП ГРУП“ Воин Лазаревич, в който управител е близката на Християн Мицкоски Саня Божиновска, е с изключително противоречива репутация и името му изкача от т.нар. „Панамски досиета“. Воин Лазаревич е един от най-големите бизнесмени в сферата на енергетиката не само в Сърбия, но и в страните от Западните Балкани. Той е купувал ток от България, а също така е имал бизнес и в Русия, който е свързан с банка, създадена да заобикаля санкциите, наложени на остатъчна Югославия на покойния вече диктатор Слободан Милошевич, пише БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от ЕС
Италия с нов указ, за да запази споразумението с Албания
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
7
 
! Отговори
Пижу преди 4 часа
Не разбирам защо и броите имотите.Бройте на Рашков бе.Гледайте в нашата чиния.Рамадан колко и какви имоти им?С една заплата от Кремиковци като закупчик?Тези хотели по Черноморието на кого са?Да не са на бай Пешо заварчика от КРЗ-Варна?
39
1
 
8
 
! Отговори
БРАВО преди 4 часа
Интересно е и още един Факт - Отстранения Главен Прокурор на Украйна има Хотели и Имоти в България за 200 милиона лева .Банско , Слънчев Бряг , Ниви в Добруджа .
38
4
 
8
 
! Отговори
Нане преди 4 часа
Тая смръдла, нема за 2 лева акъл... Но, кат краварска продажна грантаджийка натрупа милиони.... Същите са тука у нас краварските слуги.... Милионери от продажничество... На Род и Родина.... ===)))
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Много българско има в нея, от лъжата за паспорта до имотите, сигурно купени уж от заплати.
36
0
 
15
 
! Отговори
Факт преди 4 часа
Техните министри са като нашите министри.
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
ГЕРБ ИЗПОЛЗВАШЕ КРАДЕНИ ОТ ЕС ПАРИ ЗА ДА КОРУМПИРА МАКЕДОНСКИ ПОЛИТИЦИ
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До Марко Е и какво направиха като нали работеха в ЕС и Югославия се распадна. Сега са с Китай.
33
0
 
6
 
! Отговори
мк яничерка преди 4 часа
За пара е готова да се продаде и стане антибг.
32
1
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 4 часа
До Рики Мартин: викаш няма нужда от ДНК тест за да се докаже, че е от нашите? Това трябва да се постне в някоя македонска група или форум.
31
3
 
4
 
! Отговори
Марко преди 4 часа
И защо да няма бе?Та Югославия беше отворена и свободна държава.Работеха навсякъде по света,границите им бяха отворени.Ние тук затова толкова се мразим,защото всички богаташи са крадци с помощта на БКП-БСП.А в Югославия са милионери по наследство.Там нямаха национализация,отнемане на жилища и масови убийства.Не ходеха с роклите и обувките на разстреляните без съд!
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Бг е но е принудена да се пише мк, за да стане министърка. Ето очеваден пример за насилие към бг в мк и то на най-високо ниво. Ако се обяви смело за бг, ще я уволнат или ще я бият .
29
0
 
2
 
! Отговори
Рики Мартин преди 4 часа
И тя като наще министри и министърки.Нищо ново под слънцето,нищо изненадващо.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Божинска е декларирала, че е бг, за да вземе документи.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Тогава излиза, че мк са си българи и Мицкоски трябва да разреши бг езика и история или да я уволни, че е взела бг паспорт. Той каза, че там нема бг.
26
2
 
1
 
! Отговори
Правилно е направила преди 4 часа
Взела е имот и в бели държави. Скопие е албанска клоака. Личната й карта си е взела жената да се предвижва свободно, като всички останали. Нито са у нас, нито в Македония, а в Германия, Холандия да работят.
25
2
 
4
 
! Отговори
До Радослав преди 4 часа
Хубаво е че няма да оставиш поколение...
24
5
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 4 часа
Ако Русия имаше достъп до високи технологии щях да предположа, че някъде имат една епруветка с генетичен материал от най заклетия русофил и чрез нея цвъкат на конвейер русофили за всяка бивша соц страна защото са кажи речи на една възраст, един и същ маниер и ръсят едни и същи глупости, а реално правят същите неща против които уж са. Тия всичките ще кажеш, че една майка ги е раждала и една тесла ги е дялкала от една и съща пръчка.
23
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До А"нонимен"нашия Шиши" накрая ще излезе "най-малкото зло" , заради което си струва да се гласува за него! Аз и сега ще гласуванм за него и само за него!
22
1
 
4
 
! Отговори
Решението преди 4 часа
Мицкоски ще смени конституцията и ще впише Българите заради минстърката си
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Я да си погледнем нашия Шиши /и не само/ с какво се е сдобил по време на участието му в политиката. Тая не краде нашите пари.