Трябваше време, за да се осъзнае мигрантския въпрос

Очакват се законодателни предложения за центровете извън ЕС
21 окт 2024 16:52, Гергана Попова
30
Трябваше време, за да се осъзнае мигрантския въпрос
Снимка: БГНЕС

Очакваме скоро да има законодателно предложение за създаването на мигрантски центрове извън ЕС, където да се държат пристигащите бежанци и да се държат тези, които нямат право на връщане. Това заяви за БНР евродепутатът Емил Радев.

Още по темата

"За съжаление, трябваше време, за да се разбере, че трябват по-решителни мерки да се пази много по-добре външната европейска граница. И да се справяме по-добре, да връщаме тези, които нямат право на убежище, а не да ги оставяме с години да живеят и да извършват престъпления и атентати в Европа. Без право на убежище един на петима е върнат. Тези мерки са закъснели и се надявам скоро да има законодателно предложение, защото засега говорим само като предположение", смята Емил Радев.

По думите му  се използват всякакви методи да се забави връщането на мигрантите, като например да се отиде в друга държава членка и да се иска отново убежище, да се обжалва в съда и да се възползват от тромавите процедури.

"И като му се откаже, нелегалният отива в трета държава членка, защото те могат да се движат свободно в ЕС. И затова беше приет Пактът за миграцията, който ефективно ще започне да работи след около 2 години. Така че да не могат да искат в друга държава членка убежище, ако в първата е отказано", добави още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от ЕС
Българските читалища в чужбина сами се финансират
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Какво време е трябвало, хората реагираха още, когато меркелица ги покани. Още тогава беше ясно, че е грешка и ще струва скъпо. сега осъзнал/неосъзнал, все тая, налазиха отвсякъде, ***, че ги гони. Евродепутат, най-после взел, та осъзнал емигрантския въпрос.
27
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 3 часа
Емиле, време да поумнеете и да видите истината, а не да повтаряте като папагали. Не да се кланяти и обръщате гръб в нисък поклон пред западните господари. Време е да се покаже ча България е велика страна и може да отстоява интересите си. Време е за преосмисляне на партньорите.
26
0
 
4
 
! Отговори
бе да питам преди 4 часа
меркел дето ги покани и се снимаше с тях , немкините а и не само те дето протести правиха в защита на тия мигранти какво казват по въпроса ? нали ни казваха : бъдете търпеливи и толерантни
25
0
 
4
 
! Отговори
Луци преди 4 часа
Още през 2013-та година предупредих за опасностите от премахване на граничната защите. Но не бях удобен на тогавашните. Господинът ог ГЕРБ, а после от ППДБ вече се е бил осъзнал? Дали се е сетил, че един ден на всичките ще се потърси сметка?
24
0
 
2
 
! Отговори
До политиците преди 4 часа
От народа: трябваше ни време да осъзнаем, че не сте били чак толкова лоши хора, ама вече ви обесихме, заедно с целите ви семейства. Извинявайте.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Някои държави го осъзнаваха (Полша, Словакия, Унгария) но бяха брутално глобявани, публично критикувани и компрометирани пред очите на останалите. Тогава обаче останалите се траеха, а други директно каниха мигрантите да идват с хиляди. Сега, когато на Германия и Франция им приседна, беззаконията да си затварят границите са нормални. Няма я Европейската Комисия да ги глоби или поне заплаши. Шенген беше брутално нарушен от тези, които най-много го лансираха. Поредното европейско лицемерие.
22
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Ще ми се да мисля, че този път Брюксел е заложил як капан на "своите", за да проверят кой ще повтаря до несвяст пълна простотия. Надявам се няко да брои и отмята по списък всички нещастници, чиято мисия е само да повтарят като папагали абсолютни безсмислици. Остров ли ще строи ЕС-ето бе? А може би ще се намери държава-доброволец извън ЕС, която да ги прибира? Нас няма да ни изолират, както казва Плевнелиев, защото просто сме необходим контейнер за ***, и сандък за пробни взривове.
21
1
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 часа
Тоя толуп какво направи до сега? Това не му е първи мандат в ЕП!
20
0
 
5
 
! Отговори
ПОЛИТИКАТА НА ГЕРБ преди 5 часа
ГРАЖДАНИТЕ ЧЕ НИ КАЗВАТ КАКВО ДА ПРАВИМ И АКО СТАНЕ ПЕЧЕЛИМ НИЕ, АКО НЕ СТАНЕ ТЕ СА ВИНОВНИ. АКО НЕ НИ КАЗВАТ ЧЕ ПРАВИМЕ КАКВОТО СИ ИСКАМЕ ЗАЩОТО: МНОГО СМЕ, СИЛНИ СМЕ.... И Т.Н.
19
0
 
8
 
! Отговори
Нане преди 5 часа
Време им требвало.... Тия там в юрохея аутисти ли са или бавноразвиващи се с психични отклонения дупетати.... ===)))
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Повтаряме едно и също от вече над 10 години и на евротъпунгерите чак сега им загряха реотаните.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
На т.паците им трябва време да осъзнаят колко са т.пи. Лошото е, че докато го осъзнаят, понякога загиват...
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Докато се осъзнаят бюрократи с високо възнаграждение, живеещи в контролирани от външен достъп жилища, ползващи се с много други облаги, народите ще емигрират от собствените си държави. Подмяна на местното население с цел да властваш над неграмотни и и бедни човечета и да си непрекъснато на власт. Изнесоха се технологиите в Азия и вместо да се развива технологично Европа изостана. Зеленатата сделка дето никъде другаде не я прилагат ще довърши континента.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Емил Радев е оня, който открадна либийския танкер "Бадр".
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Вече 35 години осъзнават , анализират , мислят , дебатират . Байгън вече ! На чист европейски .
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Трябваше време Германия да стане фашистка и Урсула и Олаф да се уплашат от фашистите и да направят те това, което фашистите искат, за да запазят властта си. А Радев не му трябваше никакво време да заприказва като Германия и Олаф Шулц.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Трябваше НАТИСК, за да се ПРИЗНАЕ.
11
0
 
7
 
! Отговори
реотан преди 6 часа
албански
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Тоя не беше ли от ГЕРБ с кораба дето превозваше наркотици ?
9
1
 
13
 
! Отговори
стига бе преди 6 часа
Проблемът е, че вие не съзнавате и не осъзнавате нищо. Вие сте стадо, което не разсъждава, а прави каквото му нареди Урсула, даже не Урсула, защото и тя е марионетка на САЩ. Занимавате се с всевъзможни глупости, но не и истинските проблеми на гражданите в ЕС.