Асад отрече режимът му да е извършил химическа атака

Той определи обвиненията за изключително политически
Обновена: 26 авг 2013 08:16 | 26 авг 2013 08:06, Петя Славова
61
Асад отрече режимът му да е извършил химическа атака
Асад. Снимка: Reuters

Сирийският президент Башар Асад отрече неговият режим да е извършил нападение с химическо оръжие в покрайнините на столицата Дамаск в сряда, както твърдят бунтовниците и редица западни страни, предаде ИТАР-ТАСС.

"Такъв род обвинения са изключително политически, а причина за тях станаха поредицата победи на правителствените сили над терористите", каза Асад в интервю за днешния брой на руския всекидневник "Известия". Сирийският президент определи твърденията на Съединените щати и други западни страни, че неговият режим е използвал химическо оръжие, като посегателство над здравия разум и пренебрежение към мнението на собствените им народи, пише БТА. "Това е безсмислица: първо да се предявяват обвинения, а едва след това да се събират доказателства. И с това се занимава най-силната страна (в света) - САЩ", подчерта Асад пред руския вестник.

Сирийският президент обърна внимание, че в района на предполагаемото химическо нападение няма ясно очертана фронтова линия между правителствените сили и бунтовниците. "И нима държавата може да използва химическо или друго оръжие за масово унищожение на място, където е концентрирана нейната армия? Това противоречи на елементарната логика", изтъкна той.

Още по темата

Сирийският президент настоя предполагаемите военни престъпления в страната да бъдат разследвани от инспекторите на ООН. "Очакваме, че Русия няма да позволи (резултатите от работата на международната комисия) да бъдат изтълкувани в интерес на политиката (на САЩ) и изобщо на Запада", отбеляза той.

Сирийският президент предупреди, че терористите в страната, както режимът нарича бунтовниците, поставят под заплаха стабилността в целия Близък изток. "Главната причина за продължаването на военните действия - това е огромният брой терористи, които постоянно идват в Сирия от чужбина", отбеляза той.

Сирийският президент предупреди Запада, че ако се реши на военна интервенция в страната, то тя ще завърши с провал. "Ако някой мечтае да превърне в Сирия в марионетка на Запада, това няма да стане", увери той.

Асад посочи, че всички договори между Сирия и Русия, включително за доставка на оръжия, се изпълняват въпреки натиска от страна на Съединените щати, Европа и сунитските монархии от района на Персийския залив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До pametПрав си, че Русия също не е момина сълза. Съжалявам те, че пишеш коментари само за да провокираш другите хора! Жалко, че говориш и за платени коментари! Моето момче, единствената причина днес да не си обрязан турчин и все още да се наричаш Българин, ако изобщо си такъв е зареди Русия и Руснаците, единствените хора които ни подадоха ръка в онези времена. Не те е срам.
33
3
 
25
 
! Отговори
Путин преди 10 години
Мачкай плъховете,Башар !
32
12
 
4
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До АнонименКоя друга държава е "предприела" война в последните 60 години,освен САЩ? Ха-ха -ха,ти сериозно ли не знаеш? Русия естствено.Онова ямболско селянче Антон Кутев ли беше,като ви плаща постовете поне да ви дава основна информация
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
През 96 г.излезе от печат книгана на племенницата на Ванга, Красимира Стоянова (Ванга-истината) в нея са записани пророчествата на великата пророчица ,там има предсказанието за потъването на подводницата Курсск ,там пише ,че през 2013 г.ще се открие лекарство за рака и само преди 2 седмици се съобщи ,че австралийски и китайски учени са открили лекарство за рака в тази книга пише ,че третата световна ще започне от Сирия и ще свърши на Божи гроб където Русия и приятелите и ще освободят Ерусалмим
30
4
 
21
 
! Отговори
анти преди 10 години
През последните 30-тина години навсякъде, където стъпи американецът,къде с политика,къде с бомби, остава след себе си развалини и граждански войни. Явно,не си стои зад океана,защото му трябват полигони за ново оръжие и парите,които печели от него. Сега на мода е арабския свят и виждаме резултатите в Либия,Тунис, Египет...Стига американска "демокрация" на чужд гръб!Че както е тръгнало и тук може да се появят със своите "ценности"; за сега го правят само устно.А мерси!
29
9
 
3
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До дядоЩом си дядо би трябвало да помниш,че баща му взе власта с военен преврат а синчето се яви на избори като единсвен кандидат на единствената партия БААС /арабското БСП /Ето затова управлението му се нарича режим За съжаление една намеса сега ще доведе на власт вероятно ислямисти,а предвид мултирелигиозния характер на страната ще последва и гражданска война Следва ливанската история и мъчителна патова ситуация за години напред
28
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оставете хората да си решават проблемите сами! Истината е, че Сирия е от малкото страни където Запада не е успял да наложи волята си. Бъдете сигурни, че единствените интереси, които САЩ преследват са икономически, всичко друго е параван за предходното! Вземете погледнете коя друга държава в този свят е предприела война в последните 60 години освен САЩ и после заповядайте да коментирате. Ако толкова искате да помагате, отидете там без оръжия и направете каквото можете!
27
15
 
4
 
! Отговори
аз преди 10 години
За нащите *** ***, избил зверски стотици хиляди от собствения си невинен народ, е ОК, само защото руснаците имат интерес да му продават оръжията си. Да ви имам хуманността!
26
3
 
13
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
ДО КОМЕНТАР 26 - *** си ти главно! Не Народа ни! Това че си заблуден Американофил от еврейски произход НЕ Е наш проблем ! Като подкрепяш така наречената "политика" на САЩ и Израел... би ли ми отговорил на един въпрос - Какво ще кажеш аз да дойда у вас. В личния ти имот. И да започна да ти казвам какво да правиш и да се разпореждам все едно вече съм си у нас. А ти ако "гъкнеш" нещо - яки санкции! Може и военно положение! Как ти звучи , а? Предполагам няма да се ядосаш , а? ЧЕТИ КОМЕНТАР 27!!!..
25
3
 
20
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
Пичове, нещата са прости - САЩ искат разорена и слаба Сирия, за да си отворят пътя към Иран.Правят всякакви гадости, като избиването на много невинни хора, подмолно и гнусно.Но глобално погледно и в по дългосрочен план трябва да се запитаме: Не е ли по добре да няма силен Близък изток и психопатската религия ислям да си седи там в пустинята? Аз лично мисля, че тактиката разделяй и владей е добра.Иначе те- арабите, ще ни я прилагат на нас без да им мигне окото.
24
15
 
7
 
! Отговори
jonjo преди 10 години
25 коментар точно така! Простите наследници на антихуманния, терористичен комунистически режим знаят само да лаят отдалеч, че САЩ са гадни евреи и нападат само заради икономически интереси. А за изродщините причинени от *** като Кадафи, Садам, Ким ир сен , Кастро и още много много няма да ги изброявам, очи нямат. *** народ сме и *** ще си останем. Ама нали всъщност така им е по - добре на техните лидери . Колкото по прости толкова по - добре. ДОКОГА БЕ *** ! ДОКОГА !
23
5
 
8
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Да, ама в САЩ бият ***!Разбрах, че по-откачените янки ги срелят вече!
22
3
 
22
 
! Отговори
ТЕРОРИСТИ преди 10 години
е истинското име на "така наречените бунтовници". Така ги наричат нашите слугински медии, дето чакат инструкции от УС амбасадата. Те така им викаха и на чеченските бандите,- "борци за свобода", докато не им потрябва помощта на Русия за сваляна на талибаните в Афганистан, цялата сухопътна операция, която извърши Северната лига, въоръжена от Русуия. Иначе американците щяха да дадат много повече жертви. Така се разминаха само с въздушни удари. Ама тоя път Русия е против. И кво праим сега...
21
4
 
32
 
! Отговори
дядо преди 10 години
защо пък "режим"...или щом е неудобно за великите хамерикански *** всяко управление е режим
20
3
 
30
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Уффф.... Старата песен! На нов глас!..... Този път в посока - Сирия!.... След Афганистан,Ирак,Либия,Египет... Сега дойде ред и на "НЕугодния на Еврейско-Американския конгломерат" режим на Асад! :( Ясно е че НЕ им върви "по свирката" и с всякакви методи ще се опитат да го свалят! И най вероятно ще успеят накрая! След серия от конспирации и мръсотии... Няма как да не успеят в крайна сметка :( ! Май май досега единствено и само в Иран НЕ СА УСПЕЛИ и НЕ виждам как ще успеят да "пробият" стената ;) !
19
36
 
8
 
! Отговори
На бас! преди 10 години
Този *** ще свърши като Кадафи
18
4
 
38
 
! Отговори
Мюра преди 10 години
Абе Шоп, САЩ вече са въвлечени - те дават оръжие и подкрепят официално бунтовниците. Не им е виновна Русия, просто *** не могат да свършат мръсната работа и се налага ,,големите батковци,, да се включат активно. Войната в Сирия е прелюдия към удара срещу Иран. Докато силна Сирия стой там, на пътя на израелските самолети и докато силна сирииска армия е на границата на Израел, ционистите не могат да действат свободно срещу Техеран. Демокрация, антидиктатура... глупости за децата.
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АНТИМУТРАЩо бе, виж колко мяза на Михаил Шумахер.
16
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АНТИМУТРАА ти какво? Предпочиташ някой с дълга брада и *** на главата?
15
46
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Погледнете го бе!!То на човек не мяза избра ли го те да управлява!