Асад отрече режимът му да е извършил химическа атака

Той определи обвиненията за изключително политически
Обновена: 26 авг 2013 08:16 | 26 авг 2013 08:06, Петя Славова
61
Асад отрече режимът му да е извършил химическа атака
Асад. Снимка: Reuters

Сирийският президент Башар Асад отрече неговият режим да е извършил нападение с химическо оръжие в покрайнините на столицата Дамаск в сряда, както твърдят бунтовниците и редица западни страни, предаде ИТАР-ТАСС.

"Такъв род обвинения са изключително политически, а причина за тях станаха поредицата победи на правителствените сили над терористите", каза Асад в интервю за днешния брой на руския всекидневник "Известия". Сирийският президент определи твърденията на Съединените щати и други западни страни, че неговият режим е използвал химическо оръжие, като посегателство над здравия разум и пренебрежение към мнението на собствените им народи, пише БТА. "Това е безсмислица: първо да се предявяват обвинения, а едва след това да се събират доказателства. И с това се занимава най-силната страна (в света) - САЩ", подчерта Асад пред руския вестник.

Сирийският президент обърна внимание, че в района на предполагаемото химическо нападение няма ясно очертана фронтова линия между правителствените сили и бунтовниците. "И нима държавата може да използва химическо или друго оръжие за масово унищожение на място, където е концентрирана нейната армия? Това противоречи на елементарната логика", изтъкна той.

Още по темата

Сирийският президент настоя предполагаемите военни престъпления в страната да бъдат разследвани от инспекторите на ООН. "Очакваме, че Русия няма да позволи (резултатите от работата на международната комисия) да бъдат изтълкувани в интерес на политиката (на САЩ) и изобщо на Запада", отбеляза той.

Сирийският президент предупреди, че терористите в страната, както режимът нарича бунтовниците, поставят под заплаха стабилността в целия Близък изток. "Главната причина за продължаването на военните действия - това е огромният брой терористи, които постоянно идват в Сирия от чужбина", отбеляза той.

Сирийският президент предупреди Запада, че ако се реши на военна интервенция в страната, то тя ще завърши с провал. "Ако някой мечтае да превърне в Сирия в марионетка на Запада, това няма да стане", увери той.

Асад посочи, че всички договори между Сирия и Русия, включително за доставка на оръжия, се изпълняват въпреки натиска от страна на Съединените щати, Европа и сунитските монархии от района на Персийския залив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
51
 
! Отговори
Zhong guo преди 10 години
Няма оттърване от тая *** терористична американска ***! Целия свят сътриха!п.с. чакам един ден да видя, как Китайските "миротворци" и "защитници на човешките права" ще влезнат с войските си в САЩ, за да спасят поробения американски народ от управляващите в САЩ дикатотри! Само това е спасението!
13
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това за химическото оръжие намирисва на намеса на САЩ! Няма да се откажат значи докато не свалят светския режим в Сирия и не тласнат страната към радикален ислям! САЩ нямат полза тези страни да се развиват,те искат да бъдат бедни ислямски фанатици,които да стават терористи и да идват в Европа,така ще бъдат по по-полезни на еврейските мозъчни тръстове,управляващи в САЩ!!
12
23
 
6
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Вече беше доказано от един умен Шоп, че единствено руснаците имат интерес да въвлекат САЩ в нов военен конфликт. Това в политиката вече се разглежда като аксиома. Даже и на Гошо *** му увря главата.
11
2
 
35
 
! Отговори
Бургасч преди 10 години
Абе тези американци уж са против алкайда, пък подкрепят ислямистките структури в целия район там.Че и война искат да водят. Срещу кого ли ?! Пак ли студена (или реална) война ще имаме ?!
10
1
 
44
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Прости въпроси: Защо запада в обвиненията си сочи само правителството, а не търси в общ план кой е извършил химическите атаки - защото са "демократични"Защо не вадят доказателства за обвиненията си - защото ги няматЗащо се борят против исляма, а подкрепят ислямистите в района - за париЗащо пренебрегват разказите на обгазените войници и руската теза - така им е удобно да разпалят войнатаИ т.н , и т.н. .....
9
2
 
53
 
! Отговори
sadf преди 10 години
Всички знаем какво става в Сирия, дори и на децата е ясно. Хамериканците се чудят къде да изсипят бомбите си пак. Там игрите са на доста високо ниво: руснаците имат геостратегически интереси заради петрола и газта, които минават от там и няма да допуснат разделяне на Сирия.
8
0
 
52
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Най новият начин на водене на война е - терорът- граждански войни .бомби и психоза- На Израел вече не е нужно да удря съседите си - в Сирия няма останал един град - всички са рзрушени - В Ливан скоро ще стане същото - Египет се къпе в гражданска кръв- Глупавите араби се избиват взаймно и накрая ще бъдат превзети с десетина танка ) Голиатските възвишения скоро ще бъдат взети от Израел - След като решиха да не нападат Иран понеже има мощна армия -решиха да смажат съседите си - "Разделяй и владей"
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Асад посочи, че всички договори между Сирия и Русия, включително за доставка на оръжия, се изпълняват въпреки натиска..........Ключов остава въпросът с противоракетните системи С-300. Защото на Иран ги отказаха въпреки сключения договор и сега се съдят.
6
1
 
43
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Башар Асад po profesia e doktor. ochen lekar diplomiran v Anglia. Razlikata v razbiraniata i glednata tochka mejdu obrazivan i neobrazovan v arabskia sviat e ogromna.
5
3
 
44
 
! Отговори
Бб преди 10 години
Браво Башар
4
6
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 10 години
Сирийските социалисти/БААС/, най-социалистическите социалисти в арабският свят!
3
2
 
35
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Асад отрече режимът му да е извършил химическа атака**Sklonna sam da viarvam. Opoziciata se e prevarnala v kanibali. Tehnite izvrashtenia sa plod na bolni mozaci defornirani i promiti pod struiata na jestok religiozen natisk
2
2
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Коя е тази петрана да и го... Аман от празноглав народ.
1
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Петрано, ти знаеш ли какво е "режим"?Ти ли реши, че ЗАКОННО ИЗБРАНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА Сирия е режим, или така пишат всички?А?