Турция ще търси алтернатива на самолетите F-35

Южната ни съседка няма да интегрира руските С-400 в НАТО
23 ное 2019 13:00,
156
Турция ще търси алтернатива на самолетите F-35
Снимка: Reuters

Турция ще търси алтернатива на изтребителите F-35 , ако по някаква причина не може да ги получи, предава Anadolu Agency. Това заяви министърът на отбраната на Турция Хулуси Акар, пише Агенция „Фокус“.

Още по темата

„Всички трябва да са наясно, че Турция ще трябва да търси алтернативи, ако F-35  не могат да бъдат доставени по някаква причина“, заяви Акар в интервю пред “Al Jazeera”.

По-рано Турция закупи руските системи за противовъздушна отбрана С-400, което стана причина за разрив в отношенията на Анкара с Вашингтон, като САЩ премахнаха страната от проекта за разработване и разпространение на изтребители F-35 . Има възможност Турция да не може да получи изтребителите.

САЩ продължават да твърдят, че С-400 може да бъде използвана от Русия на получи класифицирана информация за изтребителя, а системата за ПВО освен това е несъвместима с отбраната на НАТО.

Турция от своя страна твърди, че С-400 няма да бъде интегрирана в системите на НАТО и няма да представлява заплаха за Алианса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
5
 
3
 
! Отговори
Сикерим сени преди 4 години
Вулгарос,коментират държава дето 1 град е 3 пъти по-голям,от цялата им территория,населена с ***: Турчин+ българка,Ту́рчин+ помакиня,Турчин+ ченгене? Кой е винаги от мъжеата страна,се пита в задачата? Айде математиците от Олимпиадите,чакам! Турците правят части за самолети,вие дръжки за коли(по двигател и скорости,даже не припарвате,че ще ги окепезените и тях).Сега,като се върне бойка,ще видите с какви новинки ще ви зарадва! ***!
115
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Списака е кратък ...J20
114
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трите панцирчета в Сирия От изрелските Ф16 Един в Либия (Него дъртия чех L29 го думна) и един в Армения но там го тресна артилерия ...Някакви други въпроси вата ?
113
1
 
1
 
! Отговори
Реалноста преди 4 години
Като няма да е Ф35 остава само Китайския J20 друго Готово няма на пазара и няма и да има блиските 10 години
112
3
 
3
 
! Отговори
123455 преди 4 години
Ф35 е шпионски самолет.Купилите го не могат да излетят без съгласието на САЩ за всеки полет,отделно самолета сам изпраща местоположение и е дистанционно контролируем пак от американците.Когато поискат САЩ поемат самолета и де факто е под техен пълен контрол и закупилите го нямат право да използват самолета за бойни мисии освен ако САЩ не са дали съгласие.С една дума ти купуваш самолета за да го контролира у използват американците.Без Израел те купуват самолета само на тенекия ,без електроника.
111
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"С 400 сваля всичко ама израелците си бомбят в Сирия когато си поискат. :) И за да бъде гаврата пълна изпържват "Панцир" -ите които уж трябва да ги пазят:)) Смех, другари!"---Кои Панцири изпържва Израел? Онези, които не са деплойнати ли?
110
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Дните на тюркийето са преброени и краят наближава неумолимо."Tия приказки ги слушам от 40 години. :)))Дали ще са живи внуците ми да дочакат да се случи... Едва ли. По-скоро на някои други държави дните са преброени, че ги управлява такава мафия, която унищожава най-ценните си хора и толерира разни други (всички и сами се сещате кои, да не ги казвам, че да не ме блокират, понеже съм забелязал как в този сайт блокират ако говориш за онези същите).
109
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ФАКТИ от кариерата на косматко (меси). Има ДВА гола в цялата си кариера в официални мачове срещу европейски отбори през 2006г срещу вече несъществуващата държава Сърбия и Черна гора и през 2014г. срещу Босна и Херзеговина. Дайте златна топка - спасете джудже! Още малко да задълбаем в колосалната кариера на косматко. От всичките му 68 гола за Аржентина, 32 или ПОЛОВИНАТА са в приятелски срещи. Реалните му голове вса 36 в 91 мача. Батко му Роналдо от друга страна има 81 гола в 116 неприятелски официални мачове за Португалия. ОСЕМДЕСЕТ И ЕДИН гола срещу мижавите тридесет и шест за косматко. ФАКТИ
108
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алтернатива на F-35.......някой *** да ме осведоми?
107
5
 
8
 
! Отговори
анадола, 2019та преди 4 години
Великите турски умове разсъждават за самолетите.А чакалът вие ли вие от ракетата...
106
20
 
16
 
! Отговори
Дедо ви Дрелко преди 4 години
Турците нямат нужда да купуват каквото и да било, те сами си разработват истребител - TAI TF-X, китайците също си имат техен - Chengdu J-20, хамериканците с техният надут балон Ф-35 съвсем скоро ще гризнат дръФцето.
105
3
 
6
 
! Отговори
До 110 преди 4 години
Kpивoдзypлат aмчъкaзлиО искаш ли пак на сина ти от rъзъ в твоите устенца
104
16
 
15
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
Единствения си "боен успех" С -400 го реализираха като свалиха собствения си Ил -20 !!
103
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 112С 400 сваля всичко ама израелците си бомбят в Сирия когато си поискат. :) И за да бъде гаврата пълна изпържват "Панцир" -ите които уж трябва да ги пазят:)) Смех, другари!
102
13
 
14
 
! Отговори
Испанеца преди 4 години
Немога да разбера що искате Турция да го изкарат от нато защо бе господа че ако не беше Турция кога ние Българите щяхме да видим нато
101
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Системата за ПВО С-400 била несъвместима с отбраната на НАТО. Несъвместима е, защото може да сваля пиндостански самолети и ракети, а отановските системи за ПВО - не могат.
100
13
 
16
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 години
Турция купи ли и руски самолети нато е дотук
99
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кривдодзурллатия балкански амджъъкаалия, известен с вкаменените лаййня по дюпето си е тръгнал да се подиграва с ибрика на турчина! Охлювофреннията е благословия за това създание, защото не може да проумее какво е разхищение на органичен мат'риял!!
98
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Академията на науките на великата котччиан булгейристан работи върху научен проект, който ще е най-голямото постиежение на 21 век - заглушител за пръддня!
97
7
 
13
 
! Отговори
Мюмюн преди 4 години
Корабите и подводниците,турците ги правят по техен образец за удобство.Във всяка каюта,че и по палубата има поставени ибрици,с постоянно затоплена вода за подмиване.Турците са с най чистите дупета!