Турция ще търси алтернатива на самолетите F-35

Южната ни съседка няма да интегрира руските С-400 в НАТО
23 ное 2019 13:00,
156
Турция ще търси алтернатива на самолетите F-35
Снимка: Reuters

Турция ще търси алтернатива на изтребителите F-35 , ако по някаква причина не може да ги получи, предава Anadolu Agency. Това заяви министърът на отбраната на Турция Хулуси Акар, пише Агенция „Фокус“.

Още по темата

„Всички трябва да са наясно, че Турция ще трябва да търси алтернативи, ако F-35  не могат да бъдат доставени по някаква причина“, заяви Акар в интервю пред “Al Jazeera”.

По-рано Турция закупи руските системи за противовъздушна отбрана С-400, което стана причина за разрив в отношенията на Анкара с Вашингтон, като САЩ премахнаха страната от проекта за разработване и разпространение на изтребители F-35 . Има възможност Турция да не може да получи изтребителите.

САЩ продължават да твърдят, че С-400 може да бъде използвана от Русия на получи класифицирана информация за изтребителя, а системата за ПВО освен това е несъвместима с отбраната на НАТО.

Турция от своя страна твърди, че С-400 няма да бъде интегрирана в системите на НАТО и няма да представлява заплаха за Алианса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
15
 
23
 
! Отговори
Seyfullah преди 4 години
Много интересно как нация, която е на трето място в света по загуба на население след Лесото и забележете, преди Афганистан се е загрижила за Турция и кюрдите. Не всички кюрди са терористи от ПКК, но какво да обясня на ***, който знае всичко. Чака да дочака разпарчатосана Турция, докато извън големите му градове българският почти не се говори вече.
95
3
 
4
 
! Отговори
Фъ35 преди 4 години
А купуването на Руските С400 мисля е свързано точно с проекта фъ35. И за сега изглежда нещата вървят по план...или не- времето ще си покаже.
94
8
 
8
 
! Отговори
Яcтpeб Оcманлията преди 4 години
Единственото турско откритие е 4aлaмбата
93
14
 
9
 
! Отговори
Фъ35 преди 4 години
Преди години слушах едни приказки на бивш Турски генерал, който е доста добре запознат относно производството и хвърлени те ужасно много пари за супер, ултра,мега тенекията фъ35. А мнението му беше, че час по скоро Турция трябва да се махне от този проект. Именно като трябва бъде изключена или изгонена да речем. Или да речем да се прости със хвърлени те пари до момента и да се избегнат още доста такива. По приказките му се разбра, че е почти невъзможно Турция сама да се откаже от проекта.
92
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма алтернатива. Освен ако не ви изхвърлим от НАТО и свободната търговия с ЕС! Тогава ще проумее те, че сте на глинени крака.
91
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Seyfullah70 % от младото население е кюрди-сбогом турция
90
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наивните американци, заради куцата си външна политика, зорлем ще се лишат от един от най-сериозните си азиатски съюзници.
89
5
 
8
 
! Отговори
сексолог преди 4 години
Взели сме мерки против вражески танкове и самолети.Потъващи магистрали ,като подвижни пясъци и гъсти пушеци в небето от стари гуми и кюмюрт.
88
10
 
19
 
! Отговори
Seyfullah преди 4 години
И от кой съсед ще им запари под краката? Турция е регионална сила с перспективи за глобална такава - силна армия, младо, многобройно население и силна икономика. Та кой съсед викаш е опасност?
87
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както върви скоро още ще им запари под краката на анадолските мaнaфи.Вече не остана нито един техен съсед, който да не ги мрази, а американците директно се гаврят с тях, а те не могат да им разберат намека, че ако гъкнат са в чувала.
86
6
 
11
 
! Отговори
До 74 преди 4 години
А ти в твоята Турция видял ли си турци да почиват на тези места? Щом България е на последно място, защо идват англичаните на слънчев бряг? Или пенсионери от други страни? Щот е евтино. Това е цялата философия.
85
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай Ганякис ще се пукне от завист и злоба! :-))Преди месец бях в корабостроителницата Седеф, където се строи най-големият кораб за турските ВМС -TCG Anadolu. Технологията и оборудването в тази корабостроителница е по-развита и добра дори от тази, дето съм я видял в корабостроителницата на шведската Кокумс. Знаех че тази корабостроителница е добре оборудвана, но това което видях беше много много над моите очаквания! Машаллах!!
84
19
 
8
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Анонимен 814 Руснаците не могат да направят свестен самолет , та камо ли Турция.
83
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пуйкия е анадолски нужник.Колкото по-рано бъде изтрит от лицето на Земята, толкова по-добре за всички хора по Земята.
82
4
 
5
 
! Отговори
свобода слововА преди 4 години
Да им шътнем наше ф16.Да дадат парите сега, самолетите след десет ходини си ги търсят от американците.Баасхахсаяияввсхсйсъъъааахахъа.
81
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че какво има да търси алтернативи - руските Су-57 вече се готвят! За какво им е на османците старо краварски желязо!
80
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво произвеждат криводзypлecтите амджиксypaти освен пръдни?Отвориш коментарите и само техни пръдни, смърди от самолет.
79
9
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Ф-35 като самолети са абсолютен Провал - с десетки дефекти и нерешими проблеми,Въпросът за Ф-35 между Турция и САЩ стои по следния начин :* Приятели ли сме ? Или сме врагове ? *
78
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 76Мили Боже..............ти за Русия си слушал само от нашите либерастични джендърчета, а те освен г-л-у-п-о-с-ти и лъжи НИЩО друго не могат да кажат!!! А пък да отидеш дотам сигурно и 10 живота няма да ти стигнат да събереш пари за билет! краварията вече изостава от Евразия на светлинна година! ПЪК И НИКОГА НЕ СА БИЛИ ПО-ДОБРИ! Всичките им "изобретения" са ОТКРАДНАТИ ОТ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ и използват чужди умове! НИЩО САМИ НЕ СА НАПРАВИЛИ И СА КУХИ КАТО ***! И НИКОГО НЕ СА ПОБЕДИЛИ
77
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
турция и самолети, ха-ха...Това е като бабyин, които изучава зареден пистолет...Хубава работа, ама...