Един човек е убит при атака с дрон в Тел Авив

Мощна експлозия в жилищна сграда в центъра на града
19 юли 2024 08:25, Елка Василева
10
Един човек е убит при атака с дрон в Тел Авив
Снимка: архив, БГНЕС

Един човек бе убит при предполагаема атака с дрон в Тел Авив тази нощ, предаде Франс прес, като се позова на спасителните служби.

Двама души са получили наранявания, но състоянието им не е тежко.

Малко по-рано израелската полиция съобщи за седем леко пострадали. Тя допълни, че разследва възможна въздушна атака, след като мощна експлозия проехтя в жилищна сграда в центъра на града.

Взривът е бил причинен от "въздушна цел", каза израелската армия.

"Всичко се разтресе", местен жител разказа, че е бил събуден от силен взрив.

Предполагаемото нападение с дрон в Израел бе извършено на фона на войната в Ивицата Газа срещу палестинското ислямистко движение "Хамас" и ескалацията на насилието в района на границата с Ливан, където има почти всекидневна размяна на огън с "Хизбула".

Израелската система за противовъздушна отбрана по принцип прехваща ракетите, изстрелвани от палестински групировки към Тел Авив.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Българинъ преди 1 месец
Ще има циврене и ислямистки сополи като Израел отговори заслужено и непропорционално в Йемен... Худейра например.
8
1
 
5
 
! Отговори
Войн преди 1 месец
Израелтяни разпундиха ишаците и ще продължават трепането до дупка. Онези кpeтeнuзupaнu мушмороци трябва да им бъде даден солиден урок, за да не мърдат много.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един ден по рано Израел призовава жителите на газа да се евакуират ,на следващия ден атентат срещу Израел! И след това бомби за газа. Едно също
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Жеко, евроатлантик Сега това ли е модерно? Хомосексуалистите да се борите с вятърни мелници, да намирате несъществуващи обиди за да се правите на интересни? Каква поредна гейска драма!
5
1
 
3
 
! Отговори
Жеко, евроатлантик преди 1 месец
Наясно съм какво представляват араби, афро, и прочие...имат доста трески за дялане, но някое българче, което не е на милиметър над тях в цивилизационната стълбица, даже за някои неща е по-долу, да обижда хората на религиозна и расова основа, прекалено е някак.
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ко става с прехвалената пво къде бляха? Или от време на време пропускат някой дрон и ракета, за да имат извинение за продължаващия геноцид.
3
4
 
5
 
! Отговори
Сега преди 1 месец
както всички знаем ще последва жесток отговор. И пак ще гледаме репортажи с дебели ревящи палестинки. Ми който си го търси, си го намира!
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Израел започва да набира във войската ит крайни религиозници ционисти. Досега им се позволявако да не подлежат на военна служба. Явно информацията за положениетп в израел не е пълна, след като им липсват хора.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Експлозията е до американското посолство. Хусите са поели отговорността.