Байдън към Нетаняху: Спешно да се обяви прекратяване на огъня в Газа

Израел ще настоява за постигането на всички свои цели за войната
22 авг 2024 13:16, Гергана Попова
15
Байдън към Нетаняху: Спешно да се обяви прекратяване на огъня в Газа
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на САЩ Джо Байдън "подчерта спешността на сключването на споразумение за прекратяване на огъня и освобождаването на заложниците", задържани в Ивицата Газа, в разговора си с израелския премиер Бенямин Нетаняху, съобщи Белият дом, цитиран от Reuters.

Разговорът между лидерите, в който участва и вицепрезидентът Камала Харис, дойде, след като палестински здравни служители съобщиха за най-малко 50 палестинци, убити от израелски въздушни удари за период от 24 часа.

Още по темата
Байдън подчерта пред Нетаняху „неотложността от приключване на споразумението за прекратяване на огъня и освобождаване на заложници и обсъди предстоящите преговори в Кайро за премахване на всички оставащи пречки“, се казва в изявление на Белия дом.

Преговарящите от САЩ, Израел, Египет и Катар, които се очаква да се срещнат в Кайро този уикенд, от месеци се борят да преодолеят различията между Израел и "Хамас".

Но в сряда Израел и "Хамас" се придържаха към исканията си.

"Израел ще настоява за постигането на всички свои цели за войната, както са определени от кабинета по сигурността, включително Газа никога повече да не представлява заплаха за сигурността на Израел", се казва в изявление на офиса на Нетаняху.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от Русия
Щатите разследват американци за руска пропаганда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Стоян преди 3 седмици
Да ви кажа само, че ми трият поста, като пиша срещу САЩ и евреите! Долна, зависима медия!
10
0
 
7
 
! Отговори
Руя преди 3 седмици
Лицемер.Лъжец.Избиват палестинците за да им вземат малкото останала земя.Хитлер трябваше да си свърши работата.
9
0
 
7
 
! Отговори
ами преди 3 седмици
През всичките години на нападение на израел над Палестина се нагледахме и наслушахме на тези "призиви" от страна на сащ,оон и всякакви безумни и ненужни организацийки,съществуващи само и единствено като параван на "сащ и сие" да демострират колко е демократичен света извън Русия. Резултата винаги е бил един и същ- израел спират,когато си постигнат поставените цели,а не защото някой им бил казал "basta". Всичко друго е показаност за опити за спиране на огъня,защото нормалният свят чака реакции...
8
0
 
12
 
! Отговори
Нане Вуте преди 3 седмици
И затова праща още и още бомби и оръжия!!! Наглост краварска!!
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Байдън какво каза на ислямистите? Или май не си говорят?
6
4
 
3
 
! Отговори
VladTepes преди 3 седмици
Трябва единна палестинска държава с некапиталистически път на развитие по заветите на Арафат без радикализъм и тероризъм. Израел следва да осигурява безплатно ток и вода, палестинската държава следва да получава международни помощи, които да пълнят личните сметки на лидерите.
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Докато не изчезне исляма от лицето на земята, мир няма да има. От Китай и Индия, до Мароко, Кения и Дания. Все едно и също правят проблемите.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много ме кефят костюмарчетата от Щатите и Европа. Празни приказки. Я да слязат в канализацията при джихадистите и да говорят за веганство, джендъризъм и спиране на огъня? Дотук само разтягат локуми - израелците ясни, докато не им върнат заложниците, ще шамарят, всяка държава го прави. Ама Хамериканските многознайковци, да си поговорят с брадатите на по кафе, да видим докъде ще я докарат.
3
1
 
19
 
! Отговори
Лъжа преди 3 седмици
Е как ще си продава оръжието ако спрът огъня?
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Спиране на огъня у Иран :)))
1
16
 
15
 
! Отговори
Аз преди 3 седмици
Ами тия диваци от Газа да вземат да пуснат белите хора! Какво очакват?! Че ще убият и отвлекат сума ти млади мирни хора от фестивал и израелците ще им мълчат?! Палестинците са си виновни от всякъде.