Шефът на "Хизбула": Ще има реален, не символичен отговор

Не знаете каква граница сте преминали
2 авг 2024 08:15, Стела Стоянова
30
Шефът на "Хизбула": Ще има реален, не символичен отговор
Снимка БГНЕС, архив

"Хизбула" изстреля десетки ракети към Северен Израел в първата атака на ливанската групировка след убийството на един от военните ѝ ръководители във вторник вечерта. Бойци на "Хизбула" "изстреляха десетки ракети "Катюша" по кибуца Мацува, се казва в изявление на проиранското движение. Израелската армия заяви, че много снаряди са преминали през израелска територия от Ливан, като добави, че някои от тях са били прехванати, а други са паднали в ненаселени райони.

Ограничената атака бе предшествана от изявление на шейх Хасан Насрала, лидерът на "Хизбула". "Изправени сме пред сериозна битка, в която проблемите надхвърлят фронтовете за подкрепа", каза той. "Врагът и тези, които стоят зад него, неизбежно трябва да очакват нашия неизбежен отговор. Ние ще отговорим и те трябва да чакат, а отговорът ще бъде на бойното поле", заяви Насрала и добави: "Ние търсим реален и точен отговор, а не символичен отговор". Насрала още веднъж се разграничи от инцидента на Маждал Шамс на Голанските възвишения, при който загинаха деца: "Ние отричаме да сме отговорни за случилото се в Маждал Шамс. Нашето вътрешно разследване потвърждава, че нямаме нищо общо със случилото се в Маждал Шамс и че врагът се е самоназначил за прокурор, съдия и палач.

"Казвам на Израел: ще се смеете малко и ще плачете много. Не знаете каква граница сте преминали", каза още Насрала, пише "Сега".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: ИзраелХизбула
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
111 преди 1 месец
До НЕУТРАЛЕН: Обаче ти имаш "стратегическа дълбочина" в която често влизат разни неща, ха-ха-ха. Аре, бегай пак да ти пълнят "дълбочината", измислен "разбирач".
23
0
 
3
 
! Отговори
Offf преди 1 месец
С това модерни оръжие, Хизбула може да стреля по гаргите .. Бай насрал ще отива и той при Алах май
22
5
 
1
 
! Отговори
Расате преди 1 месец
Повечето които коментират си четат само езиците.Първо.Намесата на Израел в Ливан сътвори Хузбула.Второ.Хизбула изгони Израел от Ливан.Трето.Стигне ли се до война Израел сам няма да издържи.Т.е. ,както през 49 г. ще се намесят САЩ и Великобритания,което ще доведе до пълномащабна война в Близкият изток, ако не и световна!
21
2
 
2
 
! Отговори
Расате преди 1 месец
Ударът по Голан уби друзи ,а друзите -това е Хизбула.Смятам,че операцията е под фалшив флаг и е на самият Израел!
20
2
 
2
 
! Отговори
Ислямисти=терористи! преди 1 месец
Горко на всички антисемити - нацисти комунисти ислямисти и др.управлявани от дявола врагове на Бога, продали истината за пари безбожни корумпирани измамни алчни ненаситни извратени нагли беззаконни престъпници срещу човечеството, истината, мира, нечестиви врагове на 1! Истински Бог на Израел и Неговия свят Народ и земя Израел, която ООН слуги на дявола като ислямски джихадисти нагло клеветят,окупират тероризират...но ще погинат в ада под Божия гняв за дяволските си дела срещу Израел
19
3
 
6
 
! Отговори
Пеньо преди 1 месец
Голяма вълна без косми.Само празни приказки,от десет години живее в бункер и не си показва носа.Скоро и той ще отиде при девиците.
18
3
 
8
 
! Отговори
аноним преди 1 месец
Човекът,заплашващ една страна,със бой,без правила,се крие под земята,където се чувства безсмъртен.И не съзнава с болния си мозък,че носи бъдещи болки,и разрушения над невинния народ на Ливан!няма що-арабска ,,смелост"на 50 метра под земята!
17
5
 
11
 
! Отговори
Българинъ преди 1 месец
Насралла по-добре да си провери под леглото, че Хания го чака. На 07/10, Хамас се самоубиха и вече са смазани в Газа, тепърва ще бъдат отстрелвани, навсякъде по света - Ливан, Сирия, Иран, Ирак, Йемен, Катар и Турция. И те го занят. Следват Хизбалла. Сами си го изпросиха със "солидарността" от 8/10 насам, с ежедневн обстрел на Израел. Пак ще рИват "Стоп дъ уор", ама йок. Бейрут ще е като Газа . И той го знае.
16
8
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
"Хизбула" да поговорят още малко и да забравят за реален отговор.Видяхме какви са възможностите на Израел.Две ракети-двама крупни терористи при девиците.
15
3
 
7
 
! Отговори
НЕУТРАЛЕН преди 1 месец
"Знаеш ли като кажа на батко?" Така не става. А що не ги предупредите кога, къде и как ще отговорите? Като миналия път, за да не пострада имиджа на "железния" купол и за да могат USA и UK да прехванат повечето ракети. Израел няма стратегическа дълбочина. Обикновена далекобойна артилерия ще свърши работа за няколко часа. Можете, но въпросът е ДАЛИ ГО ИСКАТЕ, т.е. дали и вие не сте в играта. Щото после кво ще правите, като ги няма ония? Кой и за какво да ви търси?
14
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Насралла като чул и направо НАСРАЛЛСА
13
3
 
13
 
! Отговори
НАСРАла преди 1 месец
е особено подходящо име
12
6
 
18
 
! Отговори
т543т4 преди 1 месец
ционистите докато чакат отговора ще им доскучее и ще им утрепят още няколко командира, хаха
11
1
 
25
 
! Отговори
маркиз сьо саП преди 1 месец
От доста време съм забелязал, че колкото човек или държава са по-слаби, толкова повече заплашват!
10
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще дойде време когато Русия ще въоръжи сериозно Иран тогава друга песен ще запеете.Видяхме ги американските тенекии в Украйна..
9
17
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ВОЙНАТА МЕЖДУ ИСРАЕЛ ПОДКРЕПЕН ОТ САЩ И ПАЛЕСТИНА ПОДКРЕПЕНА ОТ СИРИЯ , ЛИВАН, ИРАН И ТЕРОРУСИЯ МИ Е ПОЧТИ БЕЗИНТЕРЕСНА! ДА СЕ ТРЕПЯТ КОЛКОТО ИМ ДУША ИСКА :D НО БЕЖАНЦИ ОТ ТАМ В ЕС ЗАРАДИ ВОЙНАТА ИМ ДА НЯМА !
8
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И хиляди ракети да изстреляте те ще бъдат свалени. Не си правете майтап с Израел, че ще помете цял Иран за 2 часа! Иран е на 1 самолетоносач живот! Същото репчене като Кадафи и Саддам, които свършиха за час, а да не забравяме, че Багдад беше най-охраняваният град в света.
7
7
 
29
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Изстреляли някакви ракети които се приземили на някакви поляни,големи заплахи.Тези терористи трябва да бъдат приключени веднъж завинаги.Кой знае колко от тях се разхождат из Европа и мечтаят да взривяват и колят европейци!
6
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много опърлени бради и *** ще има!
5
4
 
16
 
! Отговори
Карачанаков преди 1 месец
Откачалки!!!!