Много ми имат зъб, с Цветанов не си говорим!

Танов сезира прокуратурата заради разработка срещу сина му
Обновена: 26 яну 2011 19:17 | 26 яну 2011 19:15,
395
Много ми имат зъб, с Цветанов не си говорим!
Героите от СРС-тата показват близки отношения Снимка: Булфото

Разнобой в мненията между управляващи и опозиция предизвика изслушването на Ваньо Танов на закритото заседание на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Повече от три часа шефът на Митниците обясняваше пред депутатите за СРС-гейт.
 

Според опозицията Танов потвърдил автентичността на записите, според  управляващите обаче не било съвсем така.

След продължителното изслушване шефът на Митниците не беше много словоохотлив пред журналисти.

Той обяви, че  ще подаде жалба в прокуратурата заради разработките срещу сина му.

Танов е говорил вече с главния прокурор по случая с подхвърлените в колата на сина му контрабандни цигари. Щял да подаде жалбата, "след като свърши "данданията" със СРС-тата".
 

На въпрос кой има зъб на Танов, той отговори, че е разбил интересите на много фирми и малко са тези, които му нямат зъб.

На въпрос защо министър Цветан Цветанов е подписал заповедта за назначаване на СРС-ата, Танов заяви: „Защото е имало разрешение от съда”.

А на въпрос ще лъснат ли СРС-та между него и Цветанов, митничар №1 отговори: „Не. Защото не си говорим помежду си”.

След края на изслушването депутати от БСП заявиха, че Танов е потвърдил автентичността на всички разговори, изнесени досега, включително тези с премиера Бойко Борисов. Единствено разговорът с Менда Стоянова не бил истински.

Според председателя на комисията  Анастас Анастасов от ГЕРБ обаче на заседанието директорът на агенция "Митници" е обяснил, че в изнесените в медиите записи категорично има вмешателство.

По думите му Танов бил казал, че голяма част от тези разговори не отговаряли на изказа на му, а разговорът с депутата Менда Стоянов бил фалшифициран.

Още по темата

„Изводът, който си направихме от разговора, е, че службите са  оказвали натиск върху Танов чрез разработки срещу сина му”, посочи Кирил Добрев от левицата.

„Близки на премиера са оказвали натиск на Танов да бъдат сменени заместниците му - Красимир
Николов и Антоний Странджев, допълни  и Петър Курумбашев.

Попитан  защо от левицата имат различна версия за казаното от Танов при изслушването, Анастас Анастасов заяви, че социалистите се опитвали да правят внушения.

Той потвърди обаче, че Танов е признал за "вероятни" опити за натиск да бъдат освободени двамата му заместници.

По време на изслушването шефът на митниците е отклонил питането редно ли е митничар да бъде назначаван затова, че играе добре футбол с премиера.

Следващата седмица вътрешната комисия ще изслуша и вътрешния министър Цветан Цветанов по казуса с телефонните записи, подслушването и ставащото в Агенция „Митници".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още по темата: Ваньо ТановСРС-гейт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Приятели !Някой чувал ли е нещо за плановете на Сорос напоследък?...Май се кове нов капан за БГ!...Програмата "Земя без хора" а...!
289
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Приятели !Някой чувал ли е нещо за плановете на Сорос напоследък?...Май се кове нов капан за БГ!...Програмата "Земя без хора" а...!
288
1
 
7
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
до 293:ето това е проблемът на герберите, все някой друг им е виновен за нещо, за това, че дядо мраз не съществува, че винету не е български национален герой... аз нямам проблем с билетите, просто искам хората, които живеят в българия да нямат парични проблеми, за съжаление не ви се получава да постигнете нещо смислено, понеже всички сте калинки. когато пътувах преди няколко дни с редовен полет, половината самолет беше пълен с "държавни екскурзианти". не знаеха зящо въобще са пътували. калинки!
287
0
 
3
 
! Отговори
до 294 преди 13 години
е тъй де, жалко, че заради екскурзията някои пропуснаха по-горния курс, пък капацитета на мнозина други стигна само до тия двама класици :)
286
1
 
3
 
! Отговори
297 преди 13 години
Харакири,хайде,харакири,давай....сега е момента,направи си харакирито,аз ще кажа,че си се борил отдалеко,но яростно!
285
3
 
1
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
до 290:видя ли? казах ти, че със сравненията си ще паднеш много ниско и че всички ще ти се смеят! е, постигна го! много се изложи!
284
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вставай страна агромная вставай на смернии бойь
283
1
 
1
 
! Отговори
до294 преди 13 години
Жалко,напразно сте ходили на училище,не си личи.
282
2
 
2
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
до 291:да, ние в училище (школото) сме изучавали българските автори-класици.
281
0
 
2
 
! Отговори
289 преди 13 години
Мозъка ти е химия....щото още не си патил.Ако знаеш колко си ми ясен....Ще се молиш на някой тираджия да те прибере,че нямаш пари за билет...
280
0
 
0
 
! Отговори
Даола преди 13 години
На народа омръзнаха тези СРС-та и тези корумпирани политици - всички разбраха, че са поединично и колективно отговорни за всичко.Но българският народ иска да знае, какво ще направят спешно управниците, за да спраят обедняването, растящите спекулативно цени, ограбването на националната ни икономика от чуждите фирми, които си прибират в техните страни огромни печалби, ктастрофиралата здрвна система и въобще превръщането на българите в едно безпросветно население на една замърсена територия ?
279
0
 
3
 
! Отговори
до 288 преди 13 години
добра пропаганда, ама не ползвай "ганьов" и "андрешков", че веднага лъсва школата
278
2
 
3
 
! Отговори
285 преди 13 години
Да, в парламента има мнозинство.Аз не съм там.Аз съм от мнозинството извън парламента.А ти къде си?Изменнико,страхливецо,от там ли ще храниш близките си и ще се правиш на успял?Къде метеш чуждите площади?Там ,където утре хората ще отидат на протест или подкрепа на правителството си!И ще облизваш зехтина "Върджин"от изхвърлените в кофите бутилки!С това ли си пред мен?На мен ли ще ми кажеш,плужеко?
277
0
 
3
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
до 287:то хубаво, инат... но тука при нас пием предимно френски и италиански вина. не продават български вина, понеже са химия, съдържат огромно количество танин. не изпивай цялата кана, понеже ще ти се отрази неблагоприятно на "висотата"!
276
0
 
3
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
до 283:ясно ми стана защо е толкова лесно да бъдете манипулирани и облъчвани от медиите това гербовия "мат'риал". не говоря за мен, а за андрешковци като теб! няма да има оправия там, но явно ще трябва много да се обяснява. за човек, на "най-високото ниво" като теб е чудно, че не разбираш нещата, които казвам!
275
2
 
1
 
! Отговори
281 преди 13 години
Не,не е от глад.Хапнах една пикантна храна,национална кухня,зимна....знаеш...Но си наточих винце,мерло,ако знаеш за какво ти говоря.Но ми идва в повече,заинатих се и покрай теб ще го изпия всичкото.Давай,пиши!Половин кана имам още.То там при вас мерлото е много скъпо,бих ти изпратил.
274
0
 
0
 
! Отговори
до 246 преди 13 години
ела си дома да ги разкараш ти
273
0
 
8
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
до 278:какво ви става тази вечер?! в нормалните държави никой на никого не се налага да помага, понеже са заможни. аз ти предлагам да се замислиш по темата защо ти се налага да помагаш на вашите! нали имате пълно мнозинство в парламента, нали сте кадърни и можещи, нали цял свят ви подкрепя! направете така, че да са всички заможни и в българия. но не става! да си чул мутра да дава?! не, тя само взима! лукойл управлява българия! и докато е така, винаги ще е мизерия! а ти ще помагаш до дупка!
272
0
 
2
 
! Отговори
ДО 283 преди 13 години
АЛООО ГЛАДНИЯ Я СИ ЛЯГАИ И НЕ ЗЛОБЕИ ТОЛКОВА ЧЕ САМО ПЯНА ТИ ХВЪРЧИ ОТ УСТАТА.
271
1
 
0
 
! Отговори
277 преди 13 години
Е,призна си какво правиш в чужбина.Тати подпира обратните в България,а ти ....в Италия.Браво на теб!Тарикатска служба.Щом ти се удава...успех,хаха.