Германия елиминира Дания и е на 1/4-финал

Играта беше прекъсната за 20 минути заради буря
Обновена: 30 юни 2024 06:17 | 30 юни 2024 06:15, Елка Василева
23
Германия елиминира Дания и е на 1/4-финал
Снимка: БГНЕС

Домакинът Германия вече е четвъртфиналист на Евро 2024, след като елиминира Дания с 2:0 на стадион „Сигнал Идуна Парк“.

Двата отбора изиграха спиращо дъха първо полувреме, в което имаше чисти голови положения пред двете врати, спиращи дъха спасявания от двамата вратари Каспер Шмайхел и Мануел Нойер, който и двайсетминутно прекъсване на играта заради опасна буря над Дортмунд.

Нико Шлотербек прати топката в мрежата на датчаните рано-рано, но голът беше отменен заради нарушение в атака на Кимих. В началото на втората част и гол на датски защитник (Андерсен) беше отменен, този път заради засада.

Само минута по-късно Андерсен се оказа големият грешник, тъй като направи дузпа, която беше превърната в гол от Кай Хаверц. А в средата на второто полувреме Бундестимът нанесе втори удар чрез Джамал Мусиала, завършил бърза контра на своите.

До края на мача германците умно бранеха преднината си, докато техният противник не стигна до нито едно голово положение. Така на 5 юли Германия очаква на четвъртфиналите победителя от двойката Испания - Грузия.

Вижте как се разви двубоят Германия - Дания по минути на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от НОТИФИКАЦИИ
Буря прекъсна мача Германия - Дания
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
No srestu Ispaniej njma koi da pomaga nikakva duzspa njmasche srestu Dania
15
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 ден
Много поздрави на Вили Вуцов и Мадански! ХАХАХАХАХХАХАХАХАХХАХААХА
14
1
 
1
 
! Отговори
До Деградация преди 1 ден
Добре че добутаха Аржентина до финала, понеже играеха по-добре
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Кво ривете бре...отмениха гол на Германия още в 3тата минута за некъв измислен фаул. Засада си имаше, да носи по-малък номер обувки. Дузпа също. Дания откровено бе по-слабия отбор, но това беше и очаквано. Добре, че Шмайхел бе най-добрия на терена...от двата отбора
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Съдията реши мача. Язък за датчаните!
11
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Милиметри опорочават футбола, посякоха датчаните.
10
7
 
13
 
! Отговори
Хейт преди 1 ден
Ега ти скапания мач! Прекъсване, после отменен гол на датчаните и дузпа за немците! И това веднага предреши резулта. Много и западнал този спорт.
9
9
 
11
 
! Отговори
Деградация преди 1 ден
Много слаб футбол. Мачовете са скучни. Изобщо качеството на футбола в Европа падна изключително много. Неслучайно в Катар Франция беше единствения западноевропейски отбор, който се представи добре, и то благодарение на играчите от африканските колонии.
8
6
 
11
 
! Отговори
До ромс преди 1 ден
Да, Швейцария - Словакия, наистина ще е интересен мач. Няма да се дебнат и пазят, а ще се раздадат. Англия си отива вкъщи.
7
6
 
15
 
! Отговори
Атмаджа преди 1 ден
Съдията се превърна в главен фактор.Затова не симпатизирам на домакинските отбори,защото съдиите са склонни да ги подпират.И е лошо да има ВАР и всякакви наблюдения,а пък накрая каквото решат хората от съдийската колегия това да се свири.
6
6
 
27
 
! Отговори
По същество преди 1 ден
Този мач беше като цялото първенство - позор за футбола. Отменени голове, измислени дузпи, абсолютно нищожно съдийство.
5
12
 
16
 
! Отговори
Ром'с преди 1 ден
Дания имаше шанс да вкара гол,но шанса на ВАР не бе на тяхна страна.При гол на датчаните и 1:0 щеше да е по интересен мача,но уви ВАР тоз път се намеси и гола нямаше.Германмя бе по-добрият отбор ,Това се виждаше и победиха... Интересен мАч ще е Германия-Испания ,а и Швейцария -Англия ще трябва да е стойностен...Ако не се получи н,каква изненада със Словакия на англичан те.Скучно първенство ..тук-там някой интересен мАч .
4
13
 
27
 
! Отговори
Viva Espana преди 1 ден
Германия не е нищо особено, с спорни отсъждания отстраниха датчаните. Но въпреки това Испания ще ги думне много лошо на 1/4 финалите!
3
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Това не е Германия, а Албания и Мароко.
2
33
 
13
 
! Отговори
Обективен преди 1 ден
Напълно заслужена победа за немците и перфектно съдийство на английския рефер, за разлика напр. от подпирането на португалците и турците срещу Чехия, а да не говорим за Аржентина на последното световно.
1
34
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Германи я е сила!