Много ми имат зъб, с Цветанов не си говорим!

Танов сезира прокуратурата заради разработка срещу сина му
Обновена: 26 яну 2011 19:17 | 26 яну 2011 19:15,
395
Много ми имат зъб, с Цветанов не си говорим!
Героите от СРС-тата показват близки отношения Снимка: Булфото

Разнобой в мненията между управляващи и опозиция предизвика изслушването на Ваньо Танов на закритото заседание на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Повече от три часа шефът на Митниците обясняваше пред депутатите за СРС-гейт.
 

Според опозицията Танов потвърдил автентичността на записите, според  управляващите обаче не било съвсем така.

След продължителното изслушване шефът на Митниците не беше много словоохотлив пред журналисти.

Той обяви, че  ще подаде жалба в прокуратурата заради разработките срещу сина му.

Танов е говорил вече с главния прокурор по случая с подхвърлените в колата на сина му контрабандни цигари. Щял да подаде жалбата, "след като свърши "данданията" със СРС-тата".
 

На въпрос кой има зъб на Танов, той отговори, че е разбил интересите на много фирми и малко са тези, които му нямат зъб.

На въпрос защо министър Цветан Цветанов е подписал заповедта за назначаване на СРС-ата, Танов заяви: „Защото е имало разрешение от съда”.

А на въпрос ще лъснат ли СРС-та между него и Цветанов, митничар №1 отговори: „Не. Защото не си говорим помежду си”.

След края на изслушването депутати от БСП заявиха, че Танов е потвърдил автентичността на всички разговори, изнесени досега, включително тези с премиера Бойко Борисов. Единствено разговорът с Менда Стоянова не бил истински.

Според председателя на комисията  Анастас Анастасов от ГЕРБ обаче на заседанието директорът на агенция "Митници" е обяснил, че в изнесените в медиите записи категорично има вмешателство.

По думите му Танов бил казал, че голяма част от тези разговори не отговаряли на изказа на му, а разговорът с депутата Менда Стоянов бил фалшифициран.

Още по темата

„Изводът, който си направихме от разговора, е, че службите са  оказвали натиск върху Танов чрез разработки срещу сина му”, посочи Кирил Добрев от левицата.

„Близки на премиера са оказвали натиск на Танов да бъдат сменени заместниците му - Красимир
Николов и Антоний Странджев, допълни  и Петър Курумбашев.

Попитан  защо от левицата имат различна версия за казаното от Танов при изслушването, Анастас Анастасов заяви, че социалистите се опитвали да правят внушения.

Той потвърди обаче, че Танов е признал за "вероятни" опити за натиск да бъдат освободени двамата му заместници.

По време на изслушването шефът на митниците е отклонил питането редно ли е митничар да бъде назначаван затова, че играе добре футбол с премиера.

Следващата седмица вътрешната комисия ще изслуша и вътрешния министър Цветан Цветанов по казуса с телефонните записи, подслушването и ставащото в Агенция „Митници".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още по темата: Ваньо ТановСРС-гейт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
3
 
2
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
АЙДЕ БЕ ОПРАВДАВАЙТЕ СЕ ПАК С ПРЕЗИДЕНТА.
269
1
 
1
 
! Отговори
ДО 273 преди 13 години
АБЕ ТИ СИГУРНО ОТ ГЛАД НЕМОЖЕШ ДА СПИШ,ЗАТОВА ЗЛОБЕЕШ.
268
2
 
5
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
ПРИЯТНО МИ Е БРАТКО И БАТКО.КОРУМПИРАНОТО ПРАВИТЕЛСТВО И ТОЯ МИТНИЧАР НЯМА ЛИ ДА СИ ХОДЯТ ВЕЧЕ.
267
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"*** аз има хиляда и сто въпроса към СЕРГЕЙ и гоце ,нека първо те да минат през детектора,само на един въпрос ,покровители ли са на отвличанията ,ако не са доброволно ще вляза в затвора за клевета ,дали ще са сагласни на този вариянт"Лесна работа. Изправи се пред телевизионните камери, обвини ги за отвличанията, и поискай да застанат на детектора на лъжата.Така хем ще разбереш ситуацията, хем наистина ще влезеш в затвора за клевета!
266
3
 
2
 
! Отговори
270 преди 13 години
Ти пращаш ли?Или те е яд,че пращаш?Моите близки са си тук и им помагам директно,щото и аз съм си при тях.Вземи ги при теб,там нали е евтино.Живот ще си живеят.
265
0
 
3
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
имам един познат адвокат с нетрадиционна сексуална ориентация, на когото всички са му "под нивото", но се оказа, че ако тати не го подпира отзад и не му дава по някое евро, ще има бая трева да пасе! внимателно със сравненията, понеже обикновено най-надменните най-лошо падат! и най-много им се смеят! не съм те смятал за беден, нито за глупав и затова те пратих в борсата, но явно теб си те влече към битака! високото ниво! разсмя ме! благодаря!
264
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"ГЕРБ са на власт защото народа така реши "Какъв народ бе? Тука има само комунисти, костовисти, гейбери и такива дето не могат да разберат къде са и само менят боята!Няма народ - има бедни запалянковци на политически мачове!
263
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
26.01.2011, 13:01 (обновена 26.01.2011, 13:05)news.bgКоментари (0) Зам.-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов коментира пред БНР, че новите записи с участието на премиера Бойко Борисов и шефа на агенция "Митници" Ваньо Танов не са изненада. Според него с тях се ознаменува началото на предизборната кампания.Той коментира пред БНР, че записите се изкарват от определени доста услужливи медии". Според него предизборната кампания вече е започнала, но не с идеи, а с компромати."Вярвам на българските институции, в частност в момента има образувано досъдебно производство в прокуратурата", заяви Анастасов.
262
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"ама немога да разбера бг народ,не разбрахте ли че тая държава оправия няма бе хора,ама защо стоите там не разбирам."Нали си оправена там, откъдето пишеш. Стой си там, живей си живота и глупави съвети не давай!
261
1
 
3
 
! Отговори
269 преди 13 години
Постарах се доста да ти разбера писаниците.Установих,че много те интересуват цените на храната.Дано не гладуваш,сигурно си добро момче.Стоковата борса не е в магазините за бедни.Това е друго нещо.Там са много образовани и находчиви хора,брокери им казват...Не гледай на там,рано ти е.
260
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БГ Е ВЕЧЕ ДОМ ЗА БЕЗДОМНИКА.
259
1
 
4
 
! Отговори
До 265 от Спонги преди 13 години
:)) Промениха се поколенията. Мафията се окопа във властта. Умните и инициативните млади хора напускат Родината. Тук е трагикомедия когато трябва учил-недоучил чиновник да ти свърши работа. Та нашата фирма често със затруднение намира временни работници за добри пари. Дори за обща работа някои са некадърни. Има обаче и умни хора които искат да се реализират тук. Предателство ще към тях ако не оправим държавата. Не са ГЕРБ тези които ще успеят. Слаб им умствения капацитет.
258
3
 
4
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
до високото ниво:като всички там гербери, сте толкоз умни и всезнаещи, грамотни и с високо ниво, направете така, че да не пращаме пари на роднините си, а да са щастливи и заможни. все пак имате тази възможност. но както се вижда, целта ви е друга и ще трябва да ви наритваме скоро! за мое лично съжаление!
257
3
 
3
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
258много ти е високо нивото! уважавам прекалено високото ти ниво! уважавам различното мнение, но пред цифрите и фактите мълчат и боговете! погледни сотковата борса в българия кое на какви цени се търгува там, помисли защо е така! а ако си се продал за жълти стотинки на шапките... това е много неприятно и несъизмеримо по гадост от това дали пиша с печатни грешки! когато разбереш, че цялото жито на българия е изнесено от определени вафиотски кръгове и няма да има какво да ядете, пак си помисли!
256
0
 
0
 
! Отговори
zemi sii :D преди 13 години
ne mi puka za cvetanov nito za tanov nito za borisov dori ne mi puka za tova 4e ne znaete kakvo e komunizum,demokracia,socializum i tnt i vsi4ki se hvurliate v sporove,analizi,dulbogomisleni idei... IA STIGA JIVEITE SI JIVOTA I DA NE VI PUKA :D
255
1
 
1
 
! Отговори
до 264 преди 13 години
ооооо на тебе ти личи че доста си работил тогава.
254
0
 
4
 
! Отговори
до спонги преди 13 години
каква борба бе спонги,разбирам те ,прав си,но тази държава оправия няма бе брат,минаха 20 години бе човек.какво се промени?
253
4
 
3
 
! Отговори
258 преди 13 години
Просто се дразня от хора,които не са ми на нивото.Бъди жив и здрав!Но пак ти казвам,научи български,чети,нужно ти е.Тогава давай акъл.И си бачкай,с труд *** е станала човек.
252
1
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
258, Бъди здрав, но не се превъзнасяй толкова. Където и да си, това е постигнато от домакините ти (може и те да са имигранти там). Отишъл си наготово и имаш само собствената си борба. Ние имаме общата борба да направим държава. Две последователни правителства ( със сегашното - три) отказват да участват в този процес. И моите деца избягаха от мафията. Не пожелавам на никого държавата да му изгони децата.
251
2
 
4
 
! Отговори
до harakiri преди 13 години
благодаря ти за подкрепата,но аз го оставих ,не се занимавам,тои трудно ще разбере и да му обясняваш.тои си знае мизерията в бг и това му харества,а после ревът.