Към 20 часа: Фандъкова събира 36.52%, Манолова 27.68%

Данните са при обработени 82.03% протоколи
Обновена: 28 окт 2019 20:52 | 28 окт 2019 20:45, Веселина Йорданова
114
Към 20 часа: Фандъкова събира 36.52%, Манолова 27.68%
Снимка: БТА

130 625 софиянци са дали гласа си за кандидата на ГЕРБ в София Йорданка Фандъкова или 36.52%.

Независимият кандидат, подкрепен от БСП, Мая Манолова събира 27.68% подкрепа или 98 987 гласа на първи тур на местните избори.

Данните все още не са окончателни и са към 20:00 часа при обработени 82.03% СИК протоколи в OИК.

43 499  или 12.16% са дали своя глас за Борислав Игнатов от "Демократична България", независимият Борис Бонев събира 10.74% или 38 427 гласа, а Ангел Джамбазки от ВМРО 13 961 гласа или 3.90%.

За всички останали областни градове разпределението на кметските места и кои кандидати отиват на балотаж, вече е известно, защото протоколите са обработени 100%. Последната интрига бе дали във Варна ще има балотаж, където около 500 гласа не стигнаха на настоящия кмет Иван Портних да спечели на първи тур.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
21
 
! Отговори
БАРВАЛО преди 4 години
РОМСКА ПАРТИЯ ГРОП
54
4
 
6
 
! Отговори
Мхм преди 4 години
До хмФандъкова няма какво да спира. Или да пуска. Тя е оттечка
53
7
 
13
 
! Отговори
Кестен преди 4 години
Никой истински софиянец няма да разреши да продължи агонията на града му!
52
8
 
25
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Фандъкова печели с огромно мнозинство с контролиран вот в ромските секции. Българи, столичани - излезте масово на втори тур и гласувайте. Накажете самозабравилите се купувачи на гласове!
51
4
 
11
 
! Отговори
хм преди 4 години
Фандъкова спирай колите! Въздухът вече е кафяв!Само с предизборни приказки не става, настоящия кмет поне има властта да покаже действия!
50
1
 
2
 
! Отговори
само да изпълняват преди 4 години
До истината еЧака ги менопауза и ги удря хормона и цикъла! Тогава са нечестиви и не управляват!!!
49
0
 
9
 
! Отговори
Неделя преди 4 години
Балотажа е важен, зарежи междинките
48
7
 
27
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Простата истина е, че където БСП спечели не е заради симпатии на избирателите или защото кандидатите им са читави, а това е наказателен вот против Баш Тиквондур и организирана престъпна група ГРОБ!!! Затова БСП да не се правят на много важни, просто те имат най голям шанс да съборят гробокопачите и затова масата гласуват за тях. Пределно ясно ни е, че и те нестават, но са една идея по поносими от Баш Тиквондур които е откровенно противна личност и вече масата са отвратени от персоната му!!!
47
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честита победа на ромската партия ГЕРБ в бастионите на ромския електорат - Лом, Трън. В Трън гербарката Цветислава Цветкова се сдоби с ромския вот монолитно и спечели със 71 процента. Това е кандидата на доскорошния кмет Николов, който е невинен за прегазване на дете и невинен че е сключвал договори с умрелите да им обработва земите.- да живее ЦацаратуратаПрочети още на: https://dnes.bg/mestni-izbori-19/2019/10/28/1-3-ot-mladite-haresaha-bonev-fandykova-liubimka-na-romite.427702,2#comment-newest
46
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб не са нито леви нито десни - ТЕ СА ПАРТИЯТА НА ОЛИГАРХИЯТА И НА ОЛИГАРХОМЕДИИТЕ. Партията на изгонването на чуждите инвеститори с изключение на тези производства с мижави заплати. Защото бедния народ лесно се управлява манипулира, с БЯСНАТА МЕДИЙНА МАШИНА ОЦЕНЕНА ОТ РЕПОРТЕРИ БЕЗ ГРАНИЦИ ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО НА СТО И ЕДИНАДЕСЕТО МЯСТО ОТ СТО И ОСЕМДЕСЕТ СТРАНИ
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Десните в България са били от 30 години преход в 28 на власт самостоятелно или в коалиция с БСП. Как БСП да отговаря за прехода? В София БСП е 30 години опозиция на десните и каква отговорност може да има. Едва наскоро от Да, България започнаха да работят срещу корупцията заедно с общинските съветници от БСП срещу ГЕРБ, ДОТОГАВА ИМ БЯХА ДЕСНИТЕ ПАРАВАН И СМОКИНОВ ЛИСТ.
44
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
герб е партията на ромските махали. Това им е електората. Даже и държавните служители вече се отвращават от масовите им лъжи. Последната щели да им дигнат заплатите с 10 процента ... накрая ще са няколко процента и не на всички като в предните години. Требе целия държавен бюджет да е по кефа на олигархията.
43
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб избраха Манолова за омбудсман и си мислеха че ще се продаде и ще си трае като Константин Пенчев, Гиньо Ганев предходните омбудсмани, тя обаче не се продаде на шайката. Изпълни достойно мандата си и като видя че НИТО ЕДНО НЕЙНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НЕ СЕ ПРИЕМА ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПОИСКА ДА ПРОМЕНИ ТОПЛОФИКАЦИЯ НАПРИМЕР ОТВЪТРЕ. КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ФАНДЪКОВА СИ ГЛАСУВА ЗА ДА СЕ РЕМОНТИРА ГРАФ ИГНАТИЕВ ОЩЕ ДЕСЕТ ПЪТИ. ГЛАСУВА ОТСЕЧКА ПЪТ ДА СТРУВА ПО ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ НА КИЛОМЕТЪР ВСЕ ЕДНО Е АУТОБАН ЛУКС
42
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
герб - разбойници се създаде за да ограби вече постигнатото еврочленство на България. И постигнаха своята цел - ОГРАБИХА НИ МЕЧТИТЕ С КОАЛИЦИОННИЯ ИМ ПАРТНЬОР ПЕЕВСКИ И ДАГАН, С ТЕЦ ВАРНА И СТУДЕН РЕЗЕРВ ЗА ДОГАН ОТ ТЕЦ МАРИЦА ОТ 27 МИЛИОНА. ЩО ДПС КАНДИДАТИРА ПЕЕВСКИ, ЗА ДА СВАЛИ ОРЕШАРСКИ, СЕГА ТЕЦОВЕ ДА ИСКАШ.
41
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Румъния влезе в ЕС с по-беден народ с 30 процента от българския, като заслугата е на СДС, ндсв и БСП. Днес, благодарение на европейското развитие, осигурено ни от ГЕРБ България е 50 процента по-бедна от Румъния, а Румъния задмина прехваления десен Орбан и стандарта на живот в Унгария. Та това си причинихте на себе си и децата си като непрекъснато държахте махалото в дясно. Даже един центрист като Манолова ви пречи за София, а забравяте че Фандъкова е с ново екипче поради следственото си старо!!
40
2
 
16
 
! Отговори
истината е преди 4 години
Факти, болезнени за троловете на ГЕРБ От 30 години преход, които са 2/3 от 45 комунизъм нали... В тия години левите БСП са били на власт 6 месеца в коалиция със СДС при Луканов, 1 година и 3 месеца със Жан Виденов, 4 години със Станишев, на който като воденица тежаха министрите на КРАДЛИВ ДЕДО, С ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР бОРИСОВ, И НА ДПС, И ГОДИНА НА ОРЕШАРСКИ, КОГАТО ПАК ДПС СЕ МЪЧЕШЕ ОТВЪТРЕ ДА ПОТОПИ КОРАБА. Всичко останало е дясно управление и ПАК НАЙ-УСПЕШНОТО ПО ЕВРОСТАТ ПРАВИТЕЛСТВО Е НА СТАНИШ
39
1
 
8
 
! Отговори
сара преди 4 години
Ето в София се постави началото с гласуването за млади хора, а не за Фандъкова и Манолова - еднакво опротивяли на всички. Това е едно начало, но ще продължи и ще се наложи. Никой не иска да ни управляват прости и крадливи хора. Да се даде път на млади и модерни лица .
38
0
 
5
 
! Отговори
сара преди 4 години
Някаква тотална заблуда и мозъчно затъмнение е обзело всички. Като клишета се повтарят едни и същи мантри. Ние се караме за тези горе и се хващаме за гушите , а те задкулисно си стискат ръцете. Истината е, че няма силна държава без силна икономика и силна социална политика. Няма леви - десни.
37
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Станишев увеличи пенсиите преди да напусне и то в най голямата криза с една единствена цел да прецака ББ, а всъщност прецака всички българи, факт.
36
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се научите пак да живеете с 5 долара заплата, пожелавам ви успех с избора на Мая Манолова и БСП.