20 млн. украинци емигрират, ако Москва спечели войната

Само за две години 6 млн. души вече са го сторили
Обновена: 21 фев 2024 06:47 | 21 фев 2024 06:45, Петър Бойчев
383
20 млн. украинци емигрират, ако Москва спечели войната
Снимка БГНЕС

Около 20 милиона украинци ще емигрират от страната, в случай че Русия спечели войната, прогнозира експертът по проблемите с миграцията Анди Семотюк в статия за американското списание Forbes.

Авторът припомня, че тази седмица се навършват две години от нахлуването на Русия в Украйна. От 24 февруари 2022 година насам повече от шест милиона украинци са напуснали родината си, като повече от 270 хиляди от тях са се преместили легално в САЩ.

"Повечето международни експерти са съгласни, че дори от гледна точка на имиграцията руската инвазия е хуманитарен кошмар. Но въз основа на това, което се случва във Вашингтон, тази миграция е само прелюдия към това, което предстои“, предупреждава Семотюк.

"Развитието на събитията в Европа е твърде предвидимо. След като Путин завладее Украйна, той ще атакува балтийските държави – уж за да защити руските малцинства там, а след това и Полша. Наистина, той го каза. Светът ще бъде въвлечен във война. Независимо дали ви харесва или не, но дори ако Тръмп отново стане президент, американските войници ще бъдат призовани да се бият на европейска земя. Може да се предвиди, че загубите - финансови, икономически, тези от кръв и пот, ще бъдат огромни“, уверен е авторът.

Според него, като се има предвид, че шест милиона души вече са избягали от Украйна, а осем милиона са били вътрешно разселени от началото на инвазията, повече от 20 милиона украинци ще избягат на Запад, ако в крайна сметка конфликтът бъде спечелен от Русия.

"Въз основа на оценките на разходите за бежанците, напускащи Украйна към Европа в случай на победа на Русия, и като се приеме, че ще има повече от 20 милиона мигранти, цената може да надхвърли един трилион долара годишно. Дори ако само три или четири милиона напуснат, тежестта ще да бъде много значителна... Накратко, нова дългосрочна студена война с Русия, в която САЩ ще бъдат въвлечени, може да струва около четири трилиона долара или дори повече – и то за период от 10 години“, прогнозира Семотюк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В освободените територии вече се връщат жителите .Мариопул вече стана 300 000 ,навсякъде кодето руснаците освободят земите от фашистката напаст живота се нормализира и се строи .
177
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако Русия нападне България копейките веднага ще станат про ЕС, даже и гейове само и само да избягат на запад, но сега плюят и хеътят.
176
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Много им се иска на олексей навалнскитата и НАТО да бъде въвлечен в специалната военна операция.
175
1
 
5
 
! Отговори
мак преди 6 месеца
Ще напуснат, ес доказа, че са добре дошли наравно с гостите на меркел. украйна ще я възстановият други, украинците не са длъжни.
174
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само на нашите копейки им се живее като в Русия. Или и на тях не им се а само така си говорят.
173
3
 
2
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 6 месеца
До Анонимен 180: И само една е достатъчна за пълния й разпад. А те са няколко (убийството на Навални, изземването на имушеството на напусналите русия заради несъгласие с режима там, например). Никакви победи в Авдиивки (Авдеевки), никакви космически тинтириминтиринщини и наикакви супер-хипер-трипер безаналигови кюнци няма да го спрат (разпада й). В ход е.
172
5
 
10
 
! Отговори
Ааааа преди 6 месеца
Всички сифилистични, нацистки, разпорени Ану-си бегом на запад
171
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няма нужда от АКО ! Отдавна у ясно кой ще победи . Илишно е да се пишат простотии- Русия е велико и нейната армия може да ползва поне 100 тактики за победа. Така е било и така ще бъде !
170
6
 
9
 
! Отговори
?? преди 6 месеца
Както е тръгнало, скоро Путин ще дойде и тук и тогава ще имаме избор дали да пратим децата в Русия или и ние да се местим там. Мислите че няма ли, че те агентите му са вече тук, дори в този форум. Или си мислите, че ако превземе Украйна то Европа и Русия ще станет добри приятели:) Нещо като Северна и Южна Корея. Ясно е че идва война в Европа и въпроса е на коя страна ще сме ние, защото нещата вече са необратими
169
3
 
16
 
! Отговори
ХаааХа преди 6 месеца
Великото преселение на меките китки
168
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Когато Русия спечели, няма ли да е късно да емигрират? Нали руснаците ще ги избият всичките?
167
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пълна пропаганда е колко хора напуснаха Украйна и колко останаха там. Никой не знае и това е с цел.
166
7
 
14
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 6 месеца
Русия спечели още при започването на прочистването от нацисти и pedeрунгели.
165
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да не губят време! Направо да започват!
164
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Ха така. айде бе до кога да та чакам ?
163
2
 
20
 
! Отговори
Даааа преди 6 месеца
От 20 000 000 ще се окаже, че са само 200 000 долнопробни фашисти. Западната фашистка преса както винаги лъже
162
4
 
16
 
! Отговори
Николов преди 6 месеца
Не ако спечели Русия а кога!
161
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Ха така.Почвай.
160
2
 
16
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 6 месеца
ЕС да си прибира фашагите
159
15
 
4
 
! Отговори
Ха така преди 6 месеца
А не е ли най добре да депутинизираме всички поклонници на путин у нас.Както е казала поговорката зло куче го оправя само голям зъл прът.Няма друг начин