20 млн. украинци емигрират, ако Москва спечели войната

Само за две години 6 млн. души вече са го сторили
Обновена: 21 фев 2024 06:47 | 21 фев 2024 06:45, Петър Бойчев
383
20 млн. украинци емигрират, ако Москва спечели войната
Снимка БГНЕС

Около 20 милиона украинци ще емигрират от страната, в случай че Русия спечели войната, прогнозира експертът по проблемите с миграцията Анди Семотюк в статия за американското списание Forbes.

Авторът припомня, че тази седмица се навършват две години от нахлуването на Русия в Украйна. От 24 февруари 2022 година насам повече от шест милиона украинци са напуснали родината си, като повече от 270 хиляди от тях са се преместили легално в САЩ.

"Повечето международни експерти са съгласни, че дори от гледна точка на имиграцията руската инвазия е хуманитарен кошмар. Но въз основа на това, което се случва във Вашингтон, тази миграция е само прелюдия към това, което предстои“, предупреждава Семотюк.

"Развитието на събитията в Европа е твърде предвидимо. След като Путин завладее Украйна, той ще атакува балтийските държави – уж за да защити руските малцинства там, а след това и Полша. Наистина, той го каза. Светът ще бъде въвлечен във война. Независимо дали ви харесва или не, но дори ако Тръмп отново стане президент, американските войници ще бъдат призовани да се бият на европейска земя. Може да се предвиди, че загубите - финансови, икономически, тези от кръв и пот, ще бъдат огромни“, уверен е авторът.

Според него, като се има предвид, че шест милиона души вече са избягали от Украйна, а осем милиона са били вътрешно разселени от началото на инвазията, повече от 20 милиона украинци ще избягат на Запад, ако в крайна сметка конфликтът бъде спечелен от Русия.

"Въз основа на оценките на разходите за бежанците, напускащи Украйна към Европа в случай на победа на Русия, и като се приеме, че ще има повече от 20 милиона мигранти, цената може да надхвърли един трилион долара годишно. Дори ако само три или четири милиона напуснат, тежестта ще да бъде много значителна... Накратко, нова дългосрочна студена война с Русия, в която САЩ ще бъдат въвлечени, може да струва около четири трилиона долара или дори повече – и то за период от 10 години“, прогнозира Семотюк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
1
 
20
 
! Отговори
реалист преди 6 месеца
абе за какви 20 милиона говорите в момента в украйна са останали 18 милиона дрънчите на кухо наглосаксонци никой нормално мислещ човек не вярва на дивотиите освен това украйна вече е загубила , нариването на още оръжия само удължава агонията и
197
0
 
19
 
! Отговори
Не ако, преди 6 месеца
а като! Освен това тук изобщо не става дума за това кой и дали ще спечели. Русия си извършва специалната военна операция в украйна, приключва и това е.
196
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тази война е най-тежкия упадък на славяните и християнския свят. Жалко е, че неможаха да се разберат, ами загиват толкова много бели хора. А онези зад граница и през океана само наливат масло в огъня.
195
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А колко бесарабски българи ще емигрират?!? За това никой не говори...
194
2
 
12
 
! Отговори
Руснак преди 6 месеца
Хахахахахаа ако спечели войната ,ррррррр бе овчеглави русофоби,Украйна лапна патката барабар с нейните ментори нато,ес ,сащ Великобритания който воюват срещу сама Русия .стягайте се да плащате сметката на членството в нато и ес може би и с кръв и смърт !!!
193
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На Луната или на Марс? Щото из западните страни не искат да ги хрантутят вече.
192
10
 
3
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 6 месеца
20 млн ако се включат във войната и ще изметат мечкарите...
191
3
 
3
 
! Отговори
Големия памперс преди 6 месеца
Този "експерт" на какви субстанции е?
190
1
 
17
 
! Отговори
Кой за какво е преди 6 месеца
И кого плаши авторът с тези 20 милиона? В САЩ и ЕС за мирни преговори за край на войната в Украйна никой не говори. Говрят само за това какви оръжия още трябва да им доставят. Помагат войната да продължи до последният украинец.
189
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако ще работят и няма да чакат на помощи,да идват в България,тук вече има недостиг на хора.По-добре украинци,отколкото криминално проявени афганистанци,които ни ги доставят заради Шенген
188
3
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 6 месеца
Русия е спечелила войната но тия които имаха възможност емигрираха, вижте колко нови джипове се разкарват из страната. Останалите ще са си в Украйна и ще си живеят както са си живяли.
187
3
 
24
 
! Отговори
Специална Операция преди 6 месеца
До Анонимен ..Ако Русия нападне България. ПЪНН зомбиран, как ДВЕ години не успя да разбереш че Русия не напредва повече от териториите на Домбас и Луганск и които тя призна след като двете области обявиха независимост... Сляп ли си? Че въпреки че Киев е по-близко от руската граница от колкото зоната в която се водят сраженията до сега НЯМА никакви значими атаки в това направление . Че въпреки войната УКРАЙНА ДЕКЛАРИРА РЕКОРДЕН ИЗНОС НА ЗЪРНО И ПЕЧАЛБИ ОТ ТУРИЗЪМ по високи отколкото България .
186
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
'След като Путин завладее Украйна, той ще атакува балтийските държави уж за да защити руските малцинства там, а след това и Полша' - страхотен експерт е този, няма що.
185
2
 
20
 
! Отговори
емо преди 6 месеца
пълни измислици на някакъв експерт по проблемите с миграцията, цитирани с цел да се обработи общественото мнение срещу русия.
184
2
 
12
 
! Отговори
ИВАН преди 6 месеца
МЕН ОТ РУСИЯ НЕ МЕ Е СТРАХ, ДЕ БИЛИ ***, НО ВИЕ СИ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СИ ГОВОРИТЕ КАК РУСИЯ ЩЕ НИ НАПАДНЕ, ОТ ТОВА ПЕЧЕЛИТЕ!
183
3
 
24
 
! Отговори
Хм... преди 6 месеца
То щото ако Украйна спечели войната там ще започнат да се връщат масово украинци, до скоро седяли в безплатни общински жилища и получавали наготово социални помощи в някоя западна страна .... Ахахахаха, а дано ама надали. Украйна беше една от най-бедните и корумпирани страни в Европа ПРЕДИ началото на войната . Бяха по зле и от комунистическа Русия . Всички помним украинците работили за жълти стотинки по Черноморието ни заедно с тайландци и другите бачкатори от бедни азиатски държави ...
182
3
 
23
 
! Отговори
Истината е горчива преди 6 месеца
В Германия Укрите хвърлят храната в коша--- Храна която им е дадена безплатно - германските жители са в потрес- неуважението на укронацистите към приелите ги народи е навсякъде в Европа
181
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
в канадския парламент Зеленски и депутатите аплодираха на рака един ветеран фашист избягал навремето и с целия си цинизъм казаха че се борил тогава с руснаците .Е кажете запада не е ли фашизоидна организация?
180
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да, ще емигрират. В Русия.
179
2
 
27
 
! Отговори
Истината е горчива преди 6 месеца
6 милиона души са избягали от Украйна -за да не ги пратят на фронта--на никой не му се умира--след американският майдан вече на всички укри им е ясно че докато не умре последният украинец--войната няма да свърши--Ако спазваха Минските Споразумения-нямаше да се стигне до това в момента--И ако Тимошенко и Порошенко не крадяха над 10 г руската газ транзитирана за Европа-кражба за над 20 милиарда долара откраднати от Газпром--сега нямаше да е това--Тимошенко се изсмя че да трябва да върне парите

Спонсорирани публикации