Sustainable future – различната стажантска програма на Fibank

24 юли 2024 12:24, Александър Попов
2
Sustainable future – различната стажантска програма на Fibank

Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира дългосрочна и комплексна стажантска програма, която през 2024 г. е под надслов: Sustainable Future: Стажантска програма на Fibank.

Тя е част от цялостния подход на банката за създаване и внедряване на интегрирани HR решения в подкрепа на бизнеса.

В рамките на програмата „Sustainable future“ ще бъдат наети стажанти за звена в Централно управление на банката и за клоновете в София и страната. Стажантската програма ще включва активности, обучения и презентации, работа и участие в проекти и задачи с фокус върху:

- устойчивост - акцент върху устойчивото развитие  в основни функции и направления  в бизнеса, с визия и мисия  за принос към едно по-добро  бъдеще;

- дигитализация - акцент върху развитие на  търсени и ценени на пазара  на труда дигитални компетенции; специални стажантски позиции  за изграждане на умения и  опит за предпочитаните от  жени работни места в областта  на STEM (наука, технологии, инженерство, математика);

- индивидуално  професионално ориентиране - център  за кариерно консултиране и  подпомагане на стажантите в  избора им на успешен път  към професионално и кариерно  развитие.

Други активности, включени в протичането на стажантската програма през 2024 г., са участие в специално въвеждащо обучение за наетите стажанти, избор и награждаване на „Стажант на месеца“, генериране на идеи и предложения от стажантите за развитие на продукти, програми и процеси, награждаване на най-добрите получени идеи, организиране и провеждане на събитие за закриване на програмата с участие на всички стажанти и ментори, награждаване на най-отличилите се стажанти.

Програмата е насочена към всички млади хора в началото на професионалния им път, които искат да развият знания в посока устойчива трансформация на бизнеса и виждат тяхната водеща роля като агент на промяната. Успешните кандидати за стаж във Fibank са инициативни, активни и мотивирани за работа по интересни и значими проекти, любознателни и търсещи решения и практически опит за постигане на по-добро бъдеще и развитие.

Основните конкурентни предимства на Стажантската програма на Първа инвестиционна банка са максималната гъвкавост и индивидуалният подход при определянето на време и начин на работа – изцяло съобразени с възможностите и предпочитанията на всеки стажант. В общия случай продължителността на Стажантската програма е до 3 месеца, като с всеки стажант индивидуално се договаря предпочитан период на стажа.

След приключване на Стажантската програма, Fibank ще създаде база данни с контакти на стажанти, имащи потенциал и отговарящи на високите стандарти за работа и кариерно развитие в ПИБ. За избрани стажанти с отлично представяне и мотивация за постоянна работа, Fibank може да предложи реална възможност за професионална реализация веднага след или още преди приключване на програмата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Поли преди 1 месец
Мнго добре звучи. Браво!
1
0
 
0
 
! Отговори
Иванова преди 1 месец
Супер програма. Хем трупаш опит, хем ти плащат накрая и можеш и да получиш работа. Днес е по-лесно от всякога за един млад човек да започне да се развива професионално в каквато и да било сфера. И при все това, младите ги мързи толкова много, че две не виждат.