Зеленски: Путин няма да спре сам, трябва да бъде принуден за мир

Войната няма да бъде прекратена с преговори, а само с действия
25 сеп 2024 07:00, Александър Попов
262
Зеленски: Путин няма да спре сам, трябва да бъде принуден за мир
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Войната на Русия ще приключи, не защото някой се е изморил от войната, а защото Уставът на ООН ще проработи, трябва да проработи, каза украинският президент Володимир Зеленски пред Съвета за сигурност на ООН.

"Правото на Украйна да се защитава трябва да победи", заяви Зеленски.

Украинският лидер отбеляза, че всеки ден има ранени или убити украинци, а Русия не дава обяснение защо напада съседна държава. Освен това Москва няма "легитимна причина да прави Иран и Северна Корея съучастници във войната си в Европа".

"Всеки разрушен украински град доказва, че Русия нарушава международното право", добави Зеленски. "Путин наруши толкова много международни закони и правила, че няма да спре сам. Русия може да бъде само принудена да сключи мир", каза още украинският лидер.

Той подчерта, че "войната няма да бъде прекратена с преговори, а само с действия".

По думите му всички точки от неговия план за мир са част от Устава на ООН.

"Има само един Устав на ООН, който обединява всички ни. Трябва да обединява всички ни", добави Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от Образование
Отбелязваме Деня на спорта в училища на 27 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
3
 
26
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 часа
Преди да почне, Путин половин година буквално се молеше на Запада да седнат да преговарят за единствено едно нещо - гаранции, че Украйна няма да влезе в НАТО. Е, никой не отвърна на молбите му. Мачкай Путине, смачкай икрайна и Запада докрай!
175
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Защо не го принудиш ти бе зеленски. Милиарди пари ти гласуваха. Не ги ли получи !?!
174
1
 
9
 
! Отговори
Боби преди 10 часа
До Анонимен 159 1. Украйна още 01.10.2022 е бявила ДЕФЛОТ - БАНКРУТ. Украйна не падна заради парите наливани от целокупния запад 2. Не загубите от ГАЗ умнико а от дъщерни Фирми - Недвижимо и движимо имущество - За това Газпром е на загуба - да бяхте попрочели малко информация а! 3. В РФ вече има първичен недостиг на Електроенергия защото Най-големия консуматор е промишлеността развиваща се с вече 6% за 2024. За разлика от ЕС където върви обратния процес Та какво казваше за Икономическа катстрофа
173
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Пиндостан е разположил ядрено оръжие в половин Европа ама разчитал на конвенционалното.....
172
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
С такъв речник няма да стигне далече.
171
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
До Така е .. 183. Не е така...
170
22
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 10 часа
Путин е по л-уд от Хитлер. Хитлер убива 40 милиона души , този ще затрие живота на Земята.Американците казаха че при война с Русия, няма да използват ядрено оръжие.Конвенциялното оръжие им е достатъчно.Путин разчита само на ядреното.
169
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
До Анонимени резултата в края на войната какъв е да не би да сме на печелившата страна боже боже гледайте реално бе хора отделни подвизи на хора не могат да предотвратят разпад на държавапреди да паднем под турско робство знаеш ли колко герои имаше и как биха турците и как се саможертваха и какво нямаше 500 България стига сте живели с илюзии гледаъте реално
168
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Горият самотен нервозоатлант... То непрекъснато писане на глупости то манипулиране на оценката на коментарите...и накрая нищо не му се получава... И това е ден след ден...
167
13
 
3
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 10 часа
Към казваното от мен,че Зеленски и Путин сс от един отбор,ще добавя нещо,което трябва да подготви всички нас-мъжете на Майка България за ппслрдна разправа с маджарите сърби. На границата ни се разиграва руско-сръбска комедия с прякор "учение",която иска да рече само едно и то е подготовка зс военни действия срещу страната и народът ни. Товс е краят на Русия,Сърбия ,Украина,Унгария и Полша. Безсрамни евреи гнусни !
166
3
 
15
 
! Отговори
До176 преди 10 часа
Нa тая украинска психиатрия ограда няма ли още
165
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
До Анонимен 176. Верно ли тей било ? То с писане на глупости ако ставаше...
164
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
И как ще го принудиш бе Зеля еййй напълни се с политици дето не за хикакъв Х не стават ненонормалници. То самия начин на говорене ти казвазва че това не е политик, никакъв политечиски език, то затова едно време се учеше политология сега всеки с пара политик, затова и ще сърбате добре надробена попара. Руснака е тръгнал не можеш го спря ще научите щом забравяте
163
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Зеленски и генералите на Украйна са герои. Също както генерал Вазов при дойран разбиваше чужду войски с малка армия. Така и те показаха с малки войски , как се унищожава враг многократно превъзхождащ те. Някой неща ще останат в учебниците.
162
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Зеля къси напушеняк си го набута на два ката с тази авантюра в Ку,рск - сега ако тръгне да бяга ще стане за смях и ще го питат за какво загинаха толкова хора,ако остане ,ще ги избият и пак ще трябва да отговаря на същия въпрос! ТО ПОЛОВИНАТА ВЕЧЕ ДАДОХА ФИРА.
161
6
 
9
 
! Отговори
До 171 преди 10 часа
Е така са украинските копейки,а и на българи и софиянци се правят
160
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Краварите закриват проект укрия, приема се за загубена кауза, ще има само много ръкопляскания, потупване по рамото и дребни милиончета вече за заблуда, че помагат.
159
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
До Анонимен 171. Верну ли тей ще стани ?
158
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Ами той копейката е бавразвитт. Нали го виждате. Горкият едвам пише на Български. По цял ден се мъчи тука... като улично купе лае :)) Ако му биеш един шут и ще се навре в някой дупка :))
157
2
 
7
 
! Отговори
До 164 преди 10 часа
Е кой ще я приеме най-бедната страна в ЕС бе Намарморий