Шофьорите на BMW най-агресивни на пътя

Водачите на баварци са далеч пред останалите в проучване на ADAC
Обновена: 3 сеп 2012 14:31 | 3 сеп 2012 14:31,
110
Шофьорите на BMW най-агресивни на пътя
Шофьорите на BMW са най-агресивни на пътя според проучване. Снимка: BMW

Когато седнеш зад волана на BMW, явно адреналинът ти се покачва, а шофирането става по-агресивно. Това твърдение едва ли е новина за някого, но сега то официално бе потвърдено от анкета, организирана от Германския автомобилен клуб (ADAC).

Изследване на тази организация показа, че шофьорите на "баварци" са далеч по-агресивни на пътя от останалите. Поне на такова мнение са 50.6 % от участвалите в анкетата автомобилисти.

Второто място в тази класация е за собствениците на автомобили Mercedes-Benz (32.2 %), следвани от тези на Toyota (10.9 %) и Porsche (8.7 %).

Друг определящ фактор за поведението на шофьорите на пътя, според мнението на експертите от ADAC, е цветът на автомобила, който управляват.

Най-недружелюбни са водачите на черните коли (43.5 %). Далеч след тях се нареждат собствениците на автомобили, боядисани в сиво – 9.7 %. Почти всички анкетирани обаче са на мнение, че най-голямата заплаха на пътя са шофьорите на мощни коли.

По-рано тази година австралийската застрахователна компания AAMI направи собствено проучване, според което марката не играе роля за поведението на шофьорите на пътя. Експертите на тази организация бяха на мнение, че най-опасни са водачите на малки коли, които с агресивно каране компенсират размера на возилата си.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: BMWагресивни шофьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дядо с трабантче спира на кръстовище да гъзар с Бентли. Гъзара гледа че дядото му разглежда колата и го пита: -Как е трабантчето дядо? Върви ли? -Върви то, ама се чудя твойта кола как върви? -Е как да не върви бе дядо, това е Бентли. -Гледам че не ги карат много и затова питам.
94
1
 
2
 
! Отговори
ицо преди 11 години
Не е много вярна статията..напоследък забелязвам,че шофьорите с по скъпи коли като цяло са по културни..даже и по себе си съдя ..преди време като карах Ауди 100 само 115к.с. беше,бях доста агресивен по пътя(не се гордея с това) сега карам А6 225к.с. и съм доста по уравновесен и внимателен шофьор понеже нямам нужда да доказвам,че колата върви или просто поулегнах вече
93
4
 
0
 
! Отговори
atanas преди 11 години
mnogo pravilno........malki koli,i izbivane na kompleksi.....pazete se ot tqh......
92
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като се кача от москвича на бмв-ето, ставам Шумахер!
91
3
 
11
 
! Отговори
така, преди 11 години
Който не е карал Бмв може да говори по тозо начонтова,че не всички могат да си позволят тази кола не значи, че не е хубава.доста *** коментари, интересно колко от пошещите са се качвали.да, аз карам бмв, ново е и имам време за кафета.не съм мутта или картоф.отговормост трябва да има, *** на бмв-то не се натиска сам.успех на всички
90
7
 
8
 
! Отговори
до 98 преди 11 години
Прав си. Така е, трудно бих си купил друг автомобил, защото БМВ е наистина невероятна кола. Но, пък колата не прави човека. Нещо което коментиращите до тук явно никога няма да разберат ;)
89
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да караш bmw е удоволствие. Който е имал bmw, ако има възможност винаги ще си купува тази марка. Страхотен дизайн, немско качество, отличен двигател, мощност, динамика... Какво му трябва повече на един мъж желаещ хубава кола.
88
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BMV е мечтата на всеки ***, обикновено *** или ***.Никога няма да си купя BMV !!!
87
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
собствениците на бмв били ***/а собствениците на гоуф били мн остри
86
7
 
11
 
! Отговори
obicham q преди 11 години
Strahoten avtomobil e BMW.Lichno mnenie ne angajiram nikoi s nego.
85
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Караш ли скъпа кола в България вероятността да си комплексар, забогатял по неясни линии е около 75% ...
84
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези с малките пи*ки карали големи коли
83
1
 
7
 
! Отговори
до radostin преди 11 години
Стъкмистиката е на ADAC, *** направи забележка на германците. Аман от разбирачи, направо да те назначат за транспортен министър в Германия като знаеш повече от техните експерти. Колкото по-*** е българина, толкова повече държи всички да разберат това.
82
2
 
2
 
! Отговори
до 81, 84 преди 11 години
О, нито за момент не съм бил несъгласен с теб, напротив. Доразвивам идеята ти с личния си опит. Кола със задно както може да се усуче около дърво/ стълб, друго така не може. После режеш заедно с труповете вътре, щото иначе няма вадене, трябва с колата да ги погребват.
81
3
 
15
 
! Отговори
не е верно преди 11 години
Еми не е вярно това за шофьорите на БМВ. Преди 7-8 години беше вярно ама в момента най-агресивно в града карат баничарки и микробуси....А на магистрала най-агресивно карат всякви *** с японски и корейски SUV-ove. Това е по мое наблюдение.
80
1
 
21
 
! Отговори
popo преди 11 години
И БМВ съм карал,хубава кола е! Сега си юркам едно скромно,старо субару легаси,2007г,200кс е,но така и не съм вдигал повече от 150км с него и то само по магистрала.Абе страх ме е да карам бързо и това си е.Който иска да се трепе.Аз девет живота нямам.*** да се трепят по пътищата,но за съжаление убиват съвсем невинни хора с просташките си изтъпления!
79
2
 
5
 
! Отговори
radostin.velchev преди 11 години
Хора без работа са това дето се занимават със стъкмистиката... Язе ям зеЙе, а па шефо яде мЕсо - средно статистически со шефо сме яли зеЙе с мЕсо.
78
0
 
6
 
! Отговори
ot 81 преди 11 години
Добре де, ама не разбирам защо ми се ядосваш Аз точно това казвам, че водача е отговорен, а не производителя. А дали са селяци и какво точно всеки от нас разбира под ***, и дали говорех за колите за 2-3 бона е друг въпрос. Това, за което говориш може да се прави с абсолютно всяка кола, под и над 2-3 хил.Тук отговорност има водача. Има ли разум, отговорност и съвест ! Да сме живи и здрави
77
0
 
7
 
! Отговори
do 81 преди 11 години
Те белите ги правят "гъзарите" с 20-годишните "баварци". Щото всеки ***, събрал 2-3 бона отива и си купува което и да почупено БМВ и решава, че е състезател, дрифтър и какво ли още не. И после аз ходя да ги стържа от уличните лампи и да ги връщам на мама и тате в торби.
76
1
 
4
 
! Отговори
брях... маа му стара преди 11 години
Абе,те тоя, с цръвенио автонобил,горе,оти не си е запалил ламбетата?Да не се боричка с ГЕРБ? А? Ако е тъйканък,да одиме и ние!