Шофьорите на BMW най-агресивни на пътя

Водачите на баварци са далеч пред останалите в проучване на ADAC
Обновена: 3 сеп 2012 14:31 | 3 сеп 2012 14:31,
110
Шофьорите на BMW най-агресивни на пътя
Шофьорите на BMW са най-агресивни на пътя според проучване. Снимка: BMW

Когато седнеш зад волана на BMW, явно адреналинът ти се покачва, а шофирането става по-агресивно. Това твърдение едва ли е новина за някого, но сега то официално бе потвърдено от анкета, организирана от Германския автомобилен клуб (ADAC).

Изследване на тази организация показа, че шофьорите на "баварци" са далеч по-агресивни на пътя от останалите. Поне на такова мнение са 50.6 % от участвалите в анкетата автомобилисти.

Второто място в тази класация е за собствениците на автомобили Mercedes-Benz (32.2 %), следвани от тези на Toyota (10.9 %) и Porsche (8.7 %).

Друг определящ фактор за поведението на шофьорите на пътя, според мнението на експертите от ADAC, е цветът на автомобила, който управляват.

Най-недружелюбни са водачите на черните коли (43.5 %). Далеч след тях се нареждат собствениците на автомобили, боядисани в сиво – 9.7 %. Почти всички анкетирани обаче са на мнение, че най-голямата заплаха на пътя са шофьорите на мощни коли.

По-рано тази година австралийската застрахователна компания AAMI направи собствено проучване, според което марката не играе роля за поведението на шофьорите на пътя. Експертите на тази организация бяха на мнение, че най-опасни са водачите на малки коли, които с агресивно каране компенсират размера на возилата си.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: BMWагресивни шофьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
12
 
! Отговори
ХАахх преди 11 години
Хайде всички комплексари сега пишете за БМВ, за мерцедесите и аудитата за всички по-скъпи и по- хубави коли ! Тези марки неслучайно са едни от най-разпространените - защото има за какво.Няма култура и толерантност по пътя, пък марката била виновна.Пълна лъжа, водача е този, който носи отговорност.
74
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да разделим колата от шофьора! Колата си е добра, дума да няма! В статията се говори за хората които я карат - в тях е проблема. Или поне в някои от тях. Там немската технология не може да бъде от полза.
73
1
 
10
 
! Отговори
пасатора преди 11 години
Забелязвал съм ,че 90% от хората със стари пасати от 89г. са не по-малко откачени и от тия с баварците.Качил се в пасатора и се мисли за господ!
72
0
 
8
 
! Отговори
Георги преди 11 години
Не оръжията убиват хора, а хората убиват хора. Нещо за АЕЦ-а или за военните самолети няма ли да напишете? Тези анкети се правят от комплексари.
71
3
 
15
 
! Отговори
До Анонимен преди 11 години
> Аз карам БМВ и тва е наи-добрата кола за мен.Прави ми кеф да го издувам,просто жестоки машини са.Вдигал съм 230 и не се осещат.Не се "осещат" значи? Ще отговоря в твоя стил: "Бахта в неграмотника!"
70
3
 
3
 
! Отговори
bmw-driver преди 11 години
фак йа...
69
1
 
6
 
! Отговори
Пропелера-Ковчег! преди 11 години
Това БМВ колко деца утрепа.......
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде, сега виновни са автомобилите,а не шофьорите.Малограмотни селски бекове,мутри,и тем подобни шимпанзета карат тази качествено произведена кола.Но както писа някой по-долу,не могат да я поддържат,а камо ли да я карат с професионализъм.
67
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Донякъде споделям класацията, но на 2-ро място бих добавил шофьорите на Ауди. а и не само че са агресивни но и не могат да карат, което е нормално за собствениците на тези автомобили щото са предимно пишлемета
66
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То напоследък пернишките 3-ки 92-94г. са повече и от голфовете. Явно защото голф 3 и 4 нямат читава GTI, а R на 5 и 6 са им скъпи още.А 230км/ч в всяка по нова кола с двигател 3л+ и тегло над 2тона не се усещат. Проблема е като трябва да спреш - 200м+ спирачен път дори с 7-ка, което води до гробищата.
65
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дядо с трабантче спира на кръстовище да гъзар с Бентли. Гъзара гледа че дядото му разглежда колата и го пита:-Как е трабантчето дядо? Върви ли?-Върви то, ама се чудя твойта кола как върви?-Е как да не върви бе дядо, това е Бентли.-Гледам че не ги карат много и затова питам.
64
3
 
15
 
! Отговори
emo преди 11 години
Хубав автомобил, но за комплексари ...
63
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Накарал баба си да продаде нивата, та да може Груьо да си купи БМВ. И като му се счупи, гладува, за да си плати ремонта :) Затова са толкова агресивни, щото ги е яд, че са се набутали с маса пари за такива кошници на по сто години...
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че BMW да не би да е скъпа кола? Масово се карат такива модел 1989 година за по 1000 лева.
61
5
 
3
 
! Отговори
Jamison преди 11 години
Xaxaxaxa.......230 правел,аз 230 на заден ход ги правя бе....xaxaxaxa....
60
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днешната младеж не помни годините на мутрите и затова си мисли че да караш БМВ или Мерцедец е престижно.
59
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам дали са най-агресивно, но оня ден съм се уверил как Бай *** с БМВ-то, на празна улица вместо да паркира като нормален човек, ще спре на средата на пътя. И в същия момент ако имах джип щях да му отнеса БМВ-то, а кат дойде да ми мрънка - да го ошамаря.
58
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и кво - мацката ти кефи ли се като вдигнеш 230? силикона как удържа на ускорението? тц тц страшна работа 230...най-яко и с детето провесило се между двете седалки да гледа и да се хвали после в училище татко му какъв мъж е...ХАХАХА
57
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
57, 58 - клоун, поредният лузер в бмв. Заради репутацията такава кола НИКОГА няма да си купя. Ама верно си е комплекс от комуниЗЪМА, в началото на прехода борците с черни беемвета оставиха трайни вреди в младото тогава поколение, което сега се изживява на баровци и тарикати, като карат масово стари талиги и тук-таме някое по-ново, ама драмата си е същата, нищо че колата нова.
56
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз карам БМВ и тва е наи-добрата кола за мен.Прави ми кеф да го издувам,просто жестоки машини са.Вдигал съм 230 и не се осещат.