Шофьорите на BMW най-агресивни на пътя

Водачите на баварци са далеч пред останалите в проучване на ADAC
Обновена: 3 сеп 2012 14:31 | 3 сеп 2012 14:31,
110
Шофьорите на BMW най-агресивни на пътя
Шофьорите на BMW са най-агресивни на пътя според проучване. Снимка: BMW

Когато седнеш зад волана на BMW, явно адреналинът ти се покачва, а шофирането става по-агресивно. Това твърдение едва ли е новина за някого, но сега то официално бе потвърдено от анкета, организирана от Германския автомобилен клуб (ADAC).

Изследване на тази организация показа, че шофьорите на "баварци" са далеч по-агресивни на пътя от останалите. Поне на такова мнение са 50.6 % от участвалите в анкетата автомобилисти.

Второто място в тази класация е за собствениците на автомобили Mercedes-Benz (32.2 %), следвани от тези на Toyota (10.9 %) и Porsche (8.7 %).

Друг определящ фактор за поведението на шофьорите на пътя, според мнението на експертите от ADAC, е цветът на автомобила, който управляват.

Най-недружелюбни са водачите на черните коли (43.5 %). Далеч след тях се нареждат собствениците на автомобили, боядисани в сиво – 9.7 %. Почти всички анкетирани обаче са на мнение, че най-голямата заплаха на пътя са шофьорите на мощни коли.

По-рано тази година австралийската застрахователна компания AAMI направи собствено проучване, според което марката не играе роля за поведението на шофьорите на пътя. Експертите на тази организация бяха на мнение, че най-опасни са водачите на малки коли, които с агресивно каране компенсират размера на возилата си.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: BMWагресивни шофьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз карам БМВ и тва е наи-добрата кола за мен.Прави ми кеф да го издувам,просто жестоки машини са.Вдигал съм 230 и не се осещат.
54
0
 
3
 
! Отговори
шофер преди 11 години
знаех си, сред тойотаджиите има много нагли келешчета и по нашите пътища....уж нискобюджетна семейна кола за уравновесени хора, а то егати комплексарите ги карат у нас...не всички де, но много са наистина, което не оправдава останалата автосган по пътищата ни естетсвено, просто те са някаквао странно изключение от стереотипа
53
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз си карам Лада Нива и изобщо не ми дреме. Ако ме блъсне некой с БМВ, него ше го заболи повече. Едно че ше си събира ламарините един километър назад, второ че като се бръкне за ремонт ше му се реве два пъти повече. Мойта броня е 25 лева и ше се смачка само тя - останалото е танк!
52
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-сетне го официализираха. Най-големите *** в България са винаги в БМВ, факт.В западните страни БМВ се ползва изключително често за фирмен автомобил и там си е бизнескласа, който цели като марка и развитие. В България обаче, няма какво да се лъжем, преди всичко комплексари, селяни, пуяци и люлинци карат БМВ-та. И не само ги карат, ами ги карат като за последно, все едно са крадени, а немалко от тях сигурно и са си крадени :)
51
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не би едно Субару да отстъпва по качеста и показатели на едно БМВ? БМВ го купуват само за да си избият комплексите за малоценност, както първите години на демокрацията в България, всеки който искаше да го смятат за богаташ си внасяше Мерцедес на старо.
50
2
 
19
 
! Отговори
Blago преди 11 години
Вчера се прибирах от морето и преди петолъчката имаше километрично задръстване. Всичките "тарикати", които минаха в насрещното и изпреварваха цялата колона бяха с коли, различни от БМВ. Имаше Ауди Кю7, шевролет каптива, пасат и още доста други, даже по много рисков начин пред мен, на милиметри от бронята ми се набута едно новичко меган комби. Простака си е ***, както има заможни, които карат БМВ, Мерцедес, Ауди, така има и такива с голфчета от миналия век. Възпитание...
49
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Марката не е толкова от значение, колкото задкормилното устройство и съдържанието на сиво вещество в междуушното му пространство. Иначе трябва със закон да забранят доработките по осветлението - да се кара само на фабрични фарове, които не заслепяват околните. Ако трябва, нека оборудват полицаите със сетломери да им мерят къси/дълги и да ги спират от движение като опасни за околните, докато не си върнат нормалната сила на фаровете! Не може така! Някой ще катастрофира понеже *** иска да е велик
48
9
 
3
 
! Отговори
до 47 преди 11 години
Ами явно такива са ти приятелите - селяци и комплексари... Ама това не говори добре за тебе, щом с такива хора се събираш...
47
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БМВ винаги е била марката на "киселите гъзари", макар че в последните две години ауди и ФВ ги гонят по петите. Парвенюшки коли за новобогаташчета.
46
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моите познати с БМВ всичките са комплексари. Говоря за хора, които си купиха старички модели, ама сакън да е баварец. Нямат и пари да ги поддържат, защото частите са скъпи, лепят ги с тиксо... Жалка гледка са и автомобилите, иводачите с напомпано самочувствие, което е само те си знаят за какво...
45
9
 
12
 
! Отговори
LoooooL преди 11 години
Българинът е силно комплексиран човек, виновни му били сега БМВ-тата. Аз пък рядко виждам някой да се репчи с Бавария, много по опасни са разни псевдо мутрета с черни джипове и S класи. А -иначе бай *** толкова си може, паркираш си БМВ-то на паркинга(не пречиш на никого), той идва с ключа точно БМВ-то да одраска, да му се стопли мъничката душица...
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В друга новина четох, че 30 процента от книжките са купени, това са най-опасните на пътищата, а като се има предвид, че голяма част от тях са разни мутреси в джипове става страшно!
43
7
 
27
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
БМВ-та карат най-големите шмульовци, които познавам. С изключение на един-единствен, ама изключенията са за потвърждаване на правилото. И не стига че създават предпоставки за ПТП с безразсъдното си шофиране, ами са си натурали некви избичени на макс халогенки, дето ти вадят очите нощно време, понеже си мислят, че така таратайките им изглеждат по-яки. Като ми излезе такъв му включвам дълги! И той се опитва да ми пусне дълги, ама разликата м/у неговите дълги и къси е точно никаква. Смешковци!
42
1
 
15
 
! Отговори
men преди 11 години
бурсуците с аудита и те къртят адреналинови мивки.
41
21
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BMW определено е най добрата марка автомобили, но не е за начинаещи шофиори. ;)
40
8
 
31
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Карам и БМВ И ПЕЖО :) нито съм агресивен нито се правя на мъж зад волана с която и да е от 2-те ми коли :) Обичам си ги и ги пазя много. БМВ-то няма аналог, който не е карал той не знае ..подкараш ли веднъж връщане назад няма ! Всичко е до шофера не до колата. Мутрите са почнали да дават мигачи и спазват правилника, а тия с старите трошки се напичат като *** на правя лопата ! Така, че тази статия е ***...анти-БМВ реклама някаква :)
39
0
 
5
 
! Отговори
от 37 преди 11 години
Тука половината са си крили бележниците, като гледам к'ви ги дрънкат.То си личчи н апътя IQ-to ви !!!
38
1
 
21
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Когато дадеш на простака БМВ,АУДИ,МЕРЦЕДЕС,ПОРШЕ,все едно,че го умножаваш х 100....Но честно казано,в последно време започнах да виждам как такива коли дават предимство,спират на пешеходни пътеки.........
37
20
 
18
 
! Отговори
Жалка работа преди 11 години
Ей жмульо. Моето Е36 е в по-добро състояние от чисто новата ти талига - Дачия. И се басирам че за следващите 5 години ще си карам с кеф, ако не ме жулне някой *** като тебе, а ти ще изгниеш по сервизите.
36
9
 
12
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
Лелелел тука има един дето със самочувствие разправя как отивал да мачка семейства, че и го харесват ?????????????Чалгари !!!