Нагъл НАП-аджия заловен с 20 бона подкуп

За момента няма яснота за каква услуга са поискани парите
10 сеп 2009 09:31,
48
Нагъл НАП-аджия заловен с 20 бона подкуп
Снимка: БГНЕС

Данъчен от НАП е задържан заради поискан подкуп от 20 хиляди лева от собственик на фирма.

Заместник градският прокурор на София Роман Василев обяви, че акцията по задържането му е била късно снощи.

За момента няма яснота за каква услуга са поискани парите.

Василев обяви още, че обвинението срещу директора на ТЕРЕМ Жечко Петров е за присвояване в особено големи размери.

По предварителни данни става въпрос за 5 млн. и 200 хил. лв.

Схемата: държавното дружество възлагало на свои дъщерни дружества унищожаването на боеприпаси.

Те от своя страна пък казвали, че нямат капацитет, и решавали да насочат съответните средства към друга фирма.

"Нахалството не спира дотук, освен че се превеждат пари, се дава възможност утилизираните боеприпаси да станат собственост на фирмата", поясни прокурорът пред bTV.

Още по темата

По думите му от месец и половина в прокуратурата са постъпили над 30 сигнала от различни министерства, които вече се проверяват.

Василев добави, че има проверки и в Министерството на отбраната – освен за ТЕРЕМ, за столовата, за розовите БМВ-та.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
кажете откъде е данъчния и за каво точно става дума/стига с тези недомлъвки или трябва да има извинения за бъдещите съкращения в НАП/, така написана статията остава впечатление, че едва ли не директора на ТЕРЕМ работи и в НАП пълни глупости
23
0
 
0
 
! Отговори
Бай Колю преди 15 години
Не знам дали си същия, оня който мери пръдните на хората, и отказва да плаща данъци, но ще ти отговоря, все едно си, тъй като начина ви на мислене е еднакъв! Данъкоплатците, които си внасят данъците до стотинка не са виновни! Нещо повече, те са единственото "средство" за преборване на корупцията!Те просто няма какво да искат от данъчните, не се нуждаят от специални "услуги". Те отиват и си плащат, на тях няма за какво някой да им поиска подкуп! В кокретния случай, след като данъчен е поискал от фирмаджия 20 000, то съответно данъчният е приел да свърши нещо за тези пари, да му помогне да укрие доход, да потули незаконна сделка, да му помогне да източи ДДС или нещо друго, незаконно! Надявам се, не си мислиш, че данъчните искат подкупи просто ей така, за черните си очи?! Колкото и да си глупав, поне това може би го разбираш?! В този смисъл е целият ми предишен пост! Докато се опитваме да измамим държавата и да не си плащаме, ще има "състрадателни" служители, които да ни помагат и да трупат парички от това! Елементарно е! Дано го разбереш най после!
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Който е научен да взема , той не може да спре. Бойко се изправя пред огромен колос на взимащи, много трудно ще се справи ако изобщо се справи.
21
0
 
0
 
! Отговори
гошо преди 15 години
1. не са на 300 лв заплата2. са на % глупако3. се позапознай малко и тогава коментирай
20
0
 
0
 
! Отговори
kuku pipi преди 15 години
Човека е извършил престъпление, но замислете се - в НАП обикновенните инспектори са със 300 лева заплата, как се гледа семейство с тези пари? Защо не са на процент от разкритите сделки, това би ги стимулирало да работят по-добре - хем ще са съвестни проверките, хем ще се решат финансовите им проблеми. Не го оправдавам, но не е нормално един катаджия да изкарва по 100 лева на ден с фуражката си, а данъчните да живеят с 300 цял месец.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
до стената или на канала
18
0
 
0
 
! Отговори
No преди 15 години
Монетарната система е най - голямата заблуда на този свят , безусловно поробени в нея, без и да се замисляме дори. Болни мозъци сме всички , сякаш няма други варианти ...приемаме всичко каквото ни се каже и пасем .....
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Няма да остане здрав човек, Българин, ако се въведат Крумовите закони.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Ако не му разбрахте дълбоката мисъл на тоя ***: "Всички данъкоплатци са виновни, тъй като с парите, които от джоба им пълнят хазната изкушават иначе толкова некорумпираните данъчни служители!"
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
То че има крадлива пасмина е ясно, въпросът е защо такива ги правят точно данъчни? А ако ти *** жалък, се чувстваш обиден от истината-комплексирай се още повече и вземи се гръмни, аман от крадливи субекти, дето все търсят вината в честните отрудени хора!
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
бат Бойко ако е хитър ще вкара данъчния за 1 година в затвора.... та другите данъчни да се стреснат и да спрат с подкупите.... та като обелих дума за затвор се сетих за Мургина какво стана с тая..опандизиха ли я?
13
0
 
0
 
! Отговори
чичо Гошо от 4-тия преди 15 години
аиде кажете го тоя данъчен бе....даите му и фотосесията..
12
0
 
0
 
! Отговори
Одит преди 15 години
Мургина се опита да накара паричковците да си плащат съвестно данъците и затова изрулира и литна. Следващия месец приходите вече бяха над 120 милиона по-малко и уж кризата била причината.
11
0
 
0
 
! Отговори
бай Колю преди 15 години
До оня, пръдномерещия!Докато има такива ***, като теб, които се чудят как да изклинчат и да не си плащат данъците, ще има и крадливи данъчни! Вие сами ги принуждавате, направо им се молите да бъдат корумпирани! Щом се натискате, да искате "услуги", да се чудите как да укриете доходите си, за да не внесете дължимото, все ще се намери някой, подобен на вас ***, който да ви предложи съответната "услуга"! Докато има шарани, ще има и рибари! Айде, със здраве!
10
0
 
0
 
! Отговори
бачо Иван преди 15 години
Аз не съм крал, аз съм си взимал само!
9
0
 
0
 
! Отговори
zaiche преди 15 години
Няма начин , правителството на сергей станишев ясно показа че кражбата при тях беше въпрос на национална политика и начин на живот ..........
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Бачо скатал ли си някой лев от кражбички ? скатавай и бягай че и твоя ред идва..
7
0
 
0
 
! Отговори
GXx преди 15 години
"утилизираните" = UPOTREBENITE !!! Prestanete da ubivate bulgarskiq ezik s chujdi dumi !!!
6
0
 
0
 
! Отговори
чичо Гошо от 4-тия преди 15 години
Няма държавно предприятие без крадлив директор...някои даже си ги приватизираха .... по некадърните продължават да точат наште пари....аиде данъчните не спете....
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
това са 10 % на 200 000 лв или окриване или източване на ддс