Трактора остава на топло

Софийският апелативен съд остави в ареста Алексей Петров
18 фев 2010 21:05,
163
Трактора остава на топло
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд остави в ареста Алексей Петров и Марчело Джотолов.

Двамата, заедно с още петима души, бяха арестувани миналата седмица при операция "Октопод".

Антон Петров - Хамстера и Николай Велков излизат от ареста, но ще трябва да броят по 20 000 лв всеки, тъй като съдът им наложи мерки за неотклонение "парична гаранция".

За останалите трима - братята Пламен и Йордан Стоянови (Дамбовците) и Момчил Кръстев, Софийският апелативен съд прецени, че не са налице достатъчно доказателства за съпричастността им към престъпната група и ги освободи срещу "подписка".

Магистратите не приеха като доказателства по делото редица материали, предоставени от прокуратурата, сред които справките от ДАНС, протоколът от обиска при задържането на Марчело Джотолов, публикации в пресата, както показанията на всички работещи като масажистки, стрийптизьорки и компаньонки.

Съдът не прие като доказателство и показанията на Любомир Димитров - Гребеца, който е обвиняем за участие в групата за отвличания „Наглите“.

На излизане от съдебната зала Алексей Петров определи решението на съда като справедливо.

Надявам се, че подозренията срещу мен ще отпаднат на следващия етап, коментира Трактора.

Адвокатът на Алексей Петров Васил Василев заяви, че решението да бъдат освободени петима от задържаните „прави чест на българския съд“.

„Не мислехме, че съдът ще прояви тази обективност да освободи петима души“, коментира той.

Според него липсват доказателства за участието на Алексей Петров в престъпната дейност, а показанията срещу него се базират само на устни показания.

„Твърдения за пране на пари, данъчни престъпления и т.н. се приемат само на базата на гласни доказателства, без да има какъвто и да е документ за това“, каза адвокат Василев.

"Цветанов и Костов като Народния съд"

За днешното си решение Софийският апелативен съд заседава повече от два часа.

"При такива акции на ДАНС и МВР, който иска да намери нещо, ще го открие“.

Така на влизане в съдебната зала Алексей Петров коментира информацията, че при обиските  в басейна "Спартак" са открити документи на ДАНС.

"Притеснявам се, че Цветан Цветанов и Костов произнасят присъди като Народния съд през 1945–46 г. Това ги поставя в много особена ситуация и може би това ще наложи да ми изфабрикуват доказателства“, допълни Алексей Петров.

По думите му една от причините, заради които бе арестуван, е, че последователно е изразявал несъгласието си с икономическата политика на държавата. Той каза още, че е пратил документ до финансовия министър Симеон Дянков, в който е посочил конкретен модел за сваляне на лихвите в страната.

"Смятам, че засегнах сериозни интереси в банковата система. Вместо отговор в законовия срок от вицепремиера, получих арест“, добави Петров.

Началото на Октопода

Dnes.bg припомня, че Алексей Петров и още 13 души бяха арестувани на 10 февруари при операция „Октопод“.

Прокуратурата поиска постоянен арест за 7 от тях – Алексей Петров, Антон Петров – Хамстера, Марчело Джотолов, братята Пламен и Йордан Стоянови – Дамбовците, Момчил Кръстев и Николай Велков.

Още по темата

Те са обвинени за участие в престъпна група, занимавала се с редица престъпления – от изнудвания, рекет, склоняване към проституция, до пране на пари и източване на средства от комбината „Кремиковци“.

На 12 февруари Софийският градски съд ги остави  в ареста.

Неприятни въпроси и за Борисов

Преди два дни мафиотските афери около Алексей Петров станаха обект на публикация в германския всекидневник Зюддойче Цайтунг, съобщи Дойче веле.

Кръстникът се казва "Трактор", пояснява авторът на материала Клаус Брил.

Брил разказва за акцията "Октопод" и свързаните с нея обвинения към предишния премиер Сергей Станишев, че е подкрепял Алексей Петров.

На неприятни въпроси е изложен и сегашният премиер Борисов - отбелязва още авторът, като съобщава, че според някои предположения ставало дума за разплащане на стари сметки между него и бившия му бизнес партньор Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Palamud преди 14 години
До Боко Тиквата, Боко Ряпата и Добри Божинов. Или първото му име, там каквото беше. Бе братле, Станишев само на теб ли плаща. Имаха съдийте доказателстав само за Асан Петров. Успокой се! Другите ще ви пълнят партийната каса. Нрочно пиша ви с малка буква, щото не ви уважавам като Асан Петров. И е-то много го бъркам с а-то.
53
0
 
3
 
! Отговори
ЯНЕ преди 14 години
Сега ще ти разкава една приказка която идва от Ирландия. Ирландската полиция задържа един от най големите си мутрафони.Към него бяха отправени редица обвинения за които целото общество от давна знаеше. Но стана така че нямаше достатачно доказателства по тях,и както следва го пуснаха. Само след три месеца същият човек го хвщат че притежава незконно оръжие.Изправен пред съда получава 25 години затвор без право на обжалване и помилване.и това само по това обвинение.никой не попита съда защо.
52
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 14 години
"Антон Петров - Хамстера и Николай Велков излизат от ареста, но ще трябва да броят по 20 000 лв всеки, тъй като съдът им наложи мерки за неотклонение "парична гаранция".На останалите трима - братята Пламен и Йордан Стоянови (Дамбовците) и Момчил Кръстев, Софийският апелативен съд определи мерки за неотклонение "подписка".На излизане от съдебната зала Алексей Петров определи решението на съда като справедливо.Надявам се, че подозренията ще отпаднат на един следващ етап, лаконичен бе той."================================================- Дано това да не означава че след време ще пуснат и Алексей Петров....
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защо не вярваме на Иван Костов Дата: 18-02-2010 09:16 Читатели : 509 Защото е лицемерие именно Костов да заклеймява онези политици, които използват престъпници, за да се домогват до властта. Нали именно той беше впрегнал службите за разправа с вътрешния и външния враг. Нима пипалата на октопода не тръгват от тъмната приватизация, която той проведе? За пръв път държавата е обединена срещу мафията и ние трябва да я подкрепим! Моментът е изключително важен!Има ли разумен човек, който да не се съгласи с вчерашния призив на Иван Костов, който отново показа държавническо мислене и завидна реакция.Защо обаче не му вярваме?Защото е лицемерие именно Костов да заклеймява онези политици, които използват престъпници, за да се домогват до властта. Нали именно той беше впрегнал службите за разправа с вътрешния и външния враг. Нима пипалата на октопода не тръгват от тъмната приватизация, която той проведе? Затова е неприемливо твърдението му, че миналото не е важно.Напротив! Корените на престъпността са в годините назад. И успехът днес е немислим без изтръгването им.А справедливостта, която очакваме от съда, е еднаква за всички. Няма как да разделим семействата на убитите, рекетираните, изнудваните, както и жертвите на проституция и наркомания и т.н. на бивши и сегашни. Така както не можем да разделим бившия от сегашния Костов. Валентина ПетковаВ. Труд
50
0
 
1
 
! Отговори
brtram преди 14 години
сега трябва яко слухтене около Хамстера и компания, но...дано не изпуснат как притискат съдействалите бизнесмени да забравят за тормоза....не мога да разбера защо пускат хамстера..
49
7
 
7
 
! Отговори
Боко Ряпата преди 14 години
Само не казвайте баналното ние ги хващаме, те ги пускат, защото аман от това ваше хващане!Съдиите вече ходят с мигрена и нервна криза, защото цялото общество облъчено от властовата пропаганда ги е нарочило за някакви ***, които непрекъснато някого пускат.Истината обаче е простичка.Бопаджиите и спецченгетата така и не се научиха да заковават доказателства. Те просто толкова могат. Показания, натиск, удобни, зависими лица, които подписват показания и ... толкова. Срещу онези, които са нарочени.Безспорно отвсякъде.Номерът е да има шумен пиар и крещяща пропаганда.До следващия път. Кой знае, точно по този измислена пътека се надява Николай Кокинов да стане главен прокурор, а Цветанов премиер?Шменти капели.
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тук е виновна само една институция - съдебната.
47
4
 
5
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
България няма нужда от честни българи и непушачи. България има нужда от престъпници и пушачи. Това е горчивия извод от днешния ден драги сънародници.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Печелят, които са на вл,,,аст, сама че властта идва и си отива
45
0
 
3
 
! Отговори
Илиян преди 14 години
акция Октопод"Най-безспорното и в същото време видимо нарушение на едни от задържаните в рамките на операция "Октопод" - т.нар. братя Дамбовци е отглеждането на екзотични диви животни без лиценз, предаде БНТ. Припомняме, в имота им бяха открити едри хищници. В дома на Дамбовците са открити три сибирски тигъра и един ягуар. Те са на възраст от 3 до 8 години. Най-едрият от тигрите тежи между 250 и 300 килограма."--------------------------------------------------------------------------"ЕКОМЕТАЛ ИНЖЕНЕРИНГ" ЕООД със собственик Пламен Димитров Стоянов е част от схемата за източване на "Кремиковци".Именно това е името на един от братята Дамбовци, задържани днес в рамките на операция Октопод". Другият брат се казва Йордан."
44
0
 
9
 
! Отговори
6matka преди 14 години
Независимият български съд? От кого е независим? Кой го е избирал, за да е независима власт, без никаква отчетност и с право сама да определя бюджета си. Плюе се често срещу парламента. Парламентът, обаче се то избираме ние. Съдът кой го избира, за да се счита за независим!
43
1
 
8
 
! Отговори
Коломбо преди 14 години
Бойко има много начини как да притисне съдиите да не си развяват байраците. Единия от тях е съкращаване бройката на съдиите и да ги направи три четвърти безработни. И без това не вършата никаква работа, спокойно може да се съкратят повечето. Но не иска да ги притиска. Сигурно си има причини.
42
4
 
8
 
! Отговори
mi6osp преди 14 години
Започва да мирише на провал, пред който случаят Желева ще е хумореска.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ще има дълго да чакаш да го пуснат
40
2
 
1
 
! Отговори
Nobody преди 14 години
Поради усложнената метеорологична обстановка се налага да се предприеме "контролирано изпускане" на някои язовири в страната...
39
3
 
14
 
! Отговори
Е даде преди 14 години
"ако не се бяха намесили американския посланик и френския и Алексей щяха да пуснат. От кумува срама го оставиха само него и още един."Ааа няма да закъснеят ша го пуснат, ама резила е голям....
38
1
 
12
 
! Отговори
истината преди 14 години
ако не се бяха намесили американския посланик и френския и Алексей щяха да пуснат. От кумува срама го оставиха само него и още един.
37
0
 
13
 
! Отговори
Терорист преди 14 години
Двама души могат ли да бъдат организирана йерахична група ?!
36
1
 
10
 
! Отговори
57564534 преди 14 години
Но съда е пуснал Дамбовците - а като се сетя за автопарка им от луксозни коли и за частния им зоопарк в който имаше тигри даже - които показаха по телевизията, си правя извода че и на братята не им е чиста работата...
35
1
 
2
 
! Отговори
Без коментар!! преди 14 години
Цитат: Ето, нещата си идват на мястото!Цветан Цветанов в ролята си на Вице премиер, даде указания на Прокуратурата какво да иска като присъда, внасяйки обвинителните актове на обвиняемите от операция "Октопод"!Естествено, че указанието се отнася и за съдебният състав, който ще гледа делото.До сега всички правителства преди това, нямаха смелост и решителност да дават точни указания на съдебната система! Пречели им били законите и Конституцията, според която имало разделение на властите и съдебната система била независима от Изпълнителната власт. Дрън, дрън, ярина! Каквото кажеБ.Борисов, даже с устата на Ц.Цветанов, това ще става. Я, колко са авторитетни и силни!Новото разбиране за Демокрация в България, трябва да е Сила, за да няма объркване.