Акция "Медузите" арестува общински шеф във Варна

Операцията е за източване на общински средства за транспорт
31 мар 2010 08:55,
126
Акция "Медузите" арестува общински шеф във Варна
Борислав Гуцанов. Снимка: Булфото

Във Варненско тече мащабна полицейска операция за задържането на хора, извършили тежки икономически нарушения, съобщиха от МВР.

Сред задържаните е председателят на Общинския съвет на Варна Борислав Гуцанов от БСП.

Гуцанов е близък на кмета Кирил Йорданов. Има връзки и с фирмите, които се грижат за чистота и пътищата в града.

Сред арестуваните е и ръководителят на Дирекцията на общинския автотранспорт Пенчо Пенчев, както и главната счетоводителка на варненския автотранспорт.

При операцията е задържан и Даниел Славов, по-известен в града като Дидо Дънката.

"Щом Окръжна прокуратура е наредила ареста на тези хора, значи има безспорни доказателства", посочи пред БНР вицепремиерът Цветан Цветанов.

"Това е операцията, която е планирана от няколко месеца. Тя е за източване на общински средства за общинския транспорт във Варна", коментира още той.

Цветанов отрече каквато и да политическа чистка в отговор на въпрос дали арестът на Гуцанов няма да се коментира като репресия срещу опозицията.

"Никога не разглеждаме въпросните лица, които предстои да бъдат задържани, по това – дали са партийни функционери, дали са лица и хора, които имат някакъв чадър над тях. Смятам, че днешното състояние на държавата, в което се намираме, е точно заради някакви подобни чадъри", коментира МВР шефът.

По думите му доказателствата по случая са били достатъчни, но "смятам, че доказателствата са сериозни и ще бъдат събрани още", допълни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
13
 
! Отговори
Калин преди 14 години
А какво става с районният т.нар кмет на Приморски другаря Градинаров във Варна и партийната администрация? Няма строителна мафия ли, братовчедски кръгове ли. Какво става с Кирил Йорданов най големият виновник за мръсотията в този град. На Гуцанов ще му се размине и Окръжната прокуратура във Варна го подпомогне, да не ни занимават с поредният рекламен Октопод!
34
18
 
7
 
! Отговори
ЛАКОМИТЕ преди 14 години
АКЦИЯ ЛАКОМИТЕ ЗАПОЧНА ВЧЕРА С ОСТАВКАТА НА ЗДР. М-Р Б. НАНЕВ. ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ С НАСТАНЯВАНЕТО НА ЦЕЦКО-ПАЛАША В ПРИЮТ ЗА КУЧЕТА ,ДА ПРОДЪЛЖИ С АРЕСТА НА МАРКУЧА ОТ ПОЖАРНАТА ,ЧЕ ИТОЙ ИМА ДОСТА ДАЛАВЕРИ КАТО КМЕТ, СЛЕДВА ЦВЕТЕЛИНКА-ВИНЕТКАТА ,ПРОДЪЛЖАВА С ЦЕЦКА ОТ ПЛЕВЕН ,БОЖИДАР ДОНОСНИКА И ОЩЕ МНОГО БАНДИТИ ОТ ГЕРБ
33
1
 
13
 
! Отговори
vas преди 14 години
БРАВО!
32
3
 
10
 
! Отговори
Varnenka преди 14 години
Vav Varna komunistite sa navarzani kato cherva....da zapochnat sas kmeta, i vsichki cherveni igrachi sas imeto BORISLAV !!!Nakraja da priberat i sadiite , koito reshavat delata po tehnite zapovedi !!!
31
2
 
9
 
! Отговори
Andrey преди 14 години
Верно у ПК не мое да се случи, защото си имате винкел. Тук кмета с меките китки, само дупе има, и това дупе се дава на всеки който бута кинти на кметицата, Кирилка Йорданова.
30
5
 
13
 
! Отговори
Andrey преди 14 години
Наистина *** Град /Варна/... Жената на единия от *** Румяна Желева...Сега има преразпределение, за да може да се накрадат на макс до следващите избори, защото повече няма да има. Супер Бойко ще завладее и Варна.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Такова нещо в Перник не може да се случи.
28
2
 
6
 
! Отговори
джиджи преди 14 години
манолчо те си я вършат хората ве *** ..медиите просто ни информират.Нали се сещаш че ако не беше тихомълком проведена операцията нямаше да има арестувеани...Като искаш тишина обърни се към медиите и им кажи да спрат да ни информират...
27
3
 
13
 
! Отговори
///////// преди 14 години
Акция "Кенефите", за всички баби, които искат стотинки в общинските тоалетни, а не са платили наем за това.
26
5
 
9
 
! Отговори
невярващ преди 14 години
ЦЦ и Тиквата не са виновни че ги покакват на всякъде.Няма един *** да е отишъл в завода и да ни покаже един роботник как работи.
25
1
 
10
 
! Отговори
ауууу преди 14 години
Този травестит ли ви е председател на общ.ви съвет..ау ау ау изумен съм като си помисля какви ли са общ.съветници...долни перхидролени *** и гейове.А така на полицията ..марш на *** , *** и гейове от живота ни.
24
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
nisto nepravat xorata na boiko edna banda nekadarnici sa
23
2
 
8
 
! Отговори
234 преди 14 години
Това е добре а начало на деня,но дали ще се рзкрият всички далавери около транспорта или пк Гуцанов ще илее сух о водата.
22
11
 
12
 
! Отговори
манол преди 14 години
стига изяви ц.ц.няма само вас да гледаме това ви е работата свършете си я тихо мълком защо трябва да биете барабани още нищо не е станало та вие можете да задържите всеки нали ви виждаме дали е виновен ще каже съдът на нас ни трябва работа и заплата вашите неща не ни интересуват затова ви плащат да си гледате работата а не да обокаляте медиите започнахме да не гледаме вече телевизия където пуснеш или ц.ц.или б.б. или някой от герб гълчи за предното правителство ПИСНА НИ!!!!!!
21
7
 
9
 
! Отговори
невярваш преди 14 години
*** са недосегаеми имат шеф ББ
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
i pak niama da ima dokazatelstva prax v o4ite
19
0
 
12
 
! Отговори
джиджи преди 14 години
Него трябва заедно с ибрикчията янко станев и както едно време в една каруца да ги сложат и да ги разходят из Варна да им се порадваме ..мамицата им разбойници..
18
3
 
13
 
! Отговори
бай Петко преди 14 години
Не е вопросу , кога ще ги арестуват , вопросу е след колко дни ще ги пуснат за да ни замазват очите отново
17
10
 
16
 
! Отговори
Рони преди 14 години
Евала на бате Бойко! Последните 20 години имаше едно неписано политиците да си пазаят гърба, независимо от коя партия са. Благодарение на ГЕРБ (и натиска от Европа) най-после нещо радикално почна да се променя в България...Не съм наивен, че с идването на ГЕРБ корупцията ще изчезне, но това което ще се промени, че вече никой не може да е сигурем, че далаверите му ще минат без последствие!!!
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
.Днес съда ще освободи Ал.Петров поради липса на достатъчно доказателства,тои 6те осъди страната за накърняване на човешките му права и варненските Октоподи-и тях ще пуснат.Не разбрахте ли,4е законите са само за обикновения граждани.