Акция "Медузите" арестува общински шеф във Варна

Операцията е за източване на общински средства за транспорт
31 мар 2010 08:55,
126
Акция "Медузите" арестува общински шеф във Варна
Борислав Гуцанов. Снимка: Булфото

Във Варненско тече мащабна полицейска операция за задържането на хора, извършили тежки икономически нарушения, съобщиха от МВР.

Сред задържаните е председателят на Общинския съвет на Варна Борислав Гуцанов от БСП.

Гуцанов е близък на кмета Кирил Йорданов. Има връзки и с фирмите, които се грижат за чистота и пътищата в града.

Сред арестуваните е и ръководителят на Дирекцията на общинския автотранспорт Пенчо Пенчев, както и главната счетоводителка на варненския автотранспорт.

При операцията е задържан и Даниел Славов, по-известен в града като Дидо Дънката.

"Щом Окръжна прокуратура е наредила ареста на тези хора, значи има безспорни доказателства", посочи пред БНР вицепремиерът Цветан Цветанов.

"Това е операцията, която е планирана от няколко месеца. Тя е за източване на общински средства за общинския транспорт във Варна", коментира още той.

Цветанов отрече каквато и да политическа чистка в отговор на въпрос дали арестът на Гуцанов няма да се коментира като репресия срещу опозицията.

"Никога не разглеждаме въпросните лица, които предстои да бъдат задържани, по това – дали са партийни функционери, дали са лица и хора, които имат някакъв чадър над тях. Смятам, че днешното състояние на държавата, в което се намираме, е точно заради някакви подобни чадъри", коментира МВР шефът.

По думите му доказателствата по случая са били достатъчни, но "смятам, че доказателствата са сериозни и ще бъдат събрани още", допълни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
6
 
8
 
! Отговори
otneseni преди 14 години
"Щом Окръжна прокуратура е наредила ареста на тези хора, значи има безспорни доказателства", посочи пред БНР вицепремиерът Цветан Цветанов.ха-ха-ха-ха-ха, като се смени властта и почне проверка от СЛЕДВАЩИТЕ за нарушенията на закона от ПРЕДИШНИТЕ, какво ли ще чуем от Цецо за прокуратурата?!?
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
cvetanov 0 мафията 4 за смо сега само безплодни атаки резултата е налице няма гол
53
4
 
24
 
! Отговори
? преди 14 години
Да и снегорините си изхвърляха лугата в спряло положение (за която се говори, че била с много високо съдържание на сол или там каквото се слага и съответно после кой ще *** за направа на улиците: Пътстрой, Хидрострой и др. такива) Да са им честити Ламборджинитата !!!!! Браво на Бойко- Поне нещо прави !!!!
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какви групировки ... с вкус и финес "Лапачите" "Медузите" "Крокодилите" "Наглите" и какви ли още не псевдо мутри..
51
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В следващата акция Фараона и ***
50
4
 
10
 
! Отговори
ritci преди 14 години
До 38: Това наистина е зловещо. Но в дъното на всичко пак са БСП и СДС (тези последните като ги събереш на едно се получава БКП)
49
2
 
11
 
! Отговори
nqkoi si преди 14 години
Кмета, когато *** решат, а и да не забравяме, че гей-мафията се поддържа много сдраво. Няма да се учудя, ако Кирилчо е пръв приятел с Гоце и Яне...
48
3
 
17
 
! Отговори
? преди 14 години
Аз си мисля, че докато не дойде някой от управляващите да ти намери работа или пък ти даде пари ти никога няма да си доволен.......... НЕ подкрепям ГЕРБ, но поне нещо се случва !!!!!! Преди имаше само крадене и далавери !!!!!!!
47
0
 
10
 
! Отговори
.neutralen. преди 14 години
Дано да не е само цирк,в статията пише,че тоя е приятел на кмета,а кмета е приятел на ***. Ако не прожерят и ***-аджиите,значи е цирк,дребната риба на съд,а големите в морето ..... :)
46
0
 
10
 
! Отговори
Кмете преди 14 години
Време ти е!!! Стига лапане и стойки!
45
1
 
7
 
! Отговори
Ferdo преди 14 години
Na igrachite i kradcite GET OUT. Eyvala...
44
1
 
18
 
! Отговори
доволен преди 14 години
Събуждам се и хубави новини,А кмета кога.
43
1
 
9
 
! Отговори
до 41 преди 14 години
То от Варна трябваше да почнат там се перат пари за милиони , да не изброявам кои по долу са ги писали.
42
4
 
19
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Специален поздрав с тая новина от наш'та маса за всички варненци, които гледаха зимата как снегорините караха из града с вдигнати гребла, и цъкаха защо ли...и които се чудеха защо аджеба Гузанов и "младежкото БСП" през ден са по местните медии - зер идат местни избори...които явно нашия човек ще пропусне :D Давай Цецо, това е само върха на айсберга.
41
1
 
23
 
! Отговори
.neutralen. преди 14 години
Най-популярния номер на БСП-арите е ,че като се разкрие тяхна далавера те казват "АМА ТОВА Е ПОЛИТИЧЕСКА ЧИСТКА !' много филми с конспирации сте гледали охлюви такива! който не разбира,че БСП-арите и ДПС и НДСВ са най-лицемерните влечуги на този свят,значи не живее в БГ! разкриват им мизериите а те реват ,че били репресирани,е какво искате ве?не стига ,че сте крали,доживотен затвор им трябва,пак няма да им стигне на тия дето плюха на народа !!!!
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гуци,гуци,гуци:) Ех,големи запъртъци по Великден:)
39
18
 
8
 
! Отговори
да бе да преди 14 години
Поредния балон, койте ще се спука след седмица...... Варна е единственият град, който не беше разтресен от подобни сканадали... Е честито, вече всички сме в кюпа.... Цветанов просто симулира дейност..... Точно както борисов симулира, че може да управлява държавата.... Ще фалират държавата. Софето им отесня, сега искат да сложат ръка и на бизнеса в Варна...
38
1
 
20
 
! Отговори
Доволен преди 14 години
най-после нещо позитивно е ареста на тоя ***-не наситен. Но трябва по дълбоко, и Кирчо и *** -там е истината.Че нашия прекрасен град заприлича на феодално село. И не само арести, а съд и присъди -ЕФЕКТИВНИ, -само така тази наша мила родина ще влезе в ред.
37
3
 
9
 
! Отговори
NIKI преди 14 години
КЪДЕ БИЛИ ПАРИТЕ ЗА АСФАЛТА! ПАК БСП....ЕМИ ЩЕ КАРАТЕ ПО ДУПКИ БЕ!КРАДЦИТЕ, ТЕ АВТОМОБИЛИ НЕ КАРАТ, ХОДЯТ ПЕШ.БЪЛГАРСКА ПОМИЯРЩИНА!!!
36
1
 
9
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Кой ще ги раследва, кой ще им повдига обвинения и съди. Братовчедската клика в града ли?:)