Съдия: Борисов и Цветанов провалят разследвания

С изказванията си манипулират обществото, смята Калин Калпакчиев
4 авг 2010 09:35,
312
Съдия: Борисов и Цветанов провалят разследвания
"Килърите". Снимка: БГНЕС

Проблем има в начина, по който реагират премиерът и вътрешният министър на решението на съда. Всичко това показва, че има проблем с демокрацията, защото съдът е този, който ще реши дали има виновни или не.

Така съдия Калин Калпакчиев от Софийския апелативен съд коментира пред БНТ реакциите на Бойко Борисов и Цветан Цветанов по повод освобождаване на задържаните при операциите „Всичко коз” и четирима от „Килърите”.

„Крайно недопустимо е висши представители на изпълнителната власт, като министъра на вътрешните работи и министър-председателя, публично да оповестяват резултатите от едно разследване, което предстои или протича, като по този начин грубо нарушават три установени демократични стандарта в цивилизования свят“, категоричен беше магистратът.

Според него по този начин се нарушава презумпцията за невиновност, което е установен стандарт. Второ, министърът на вътрешните работи и министър-председателят манипулират и настройват общественото мнение, смята Калпакчиев.

„На немалко случаи сме ставали свидетели на това как те провалят определени разследвания, като разкриват пред публиката, осветяват, така да се каже, в един твърде ранен момент определени доказателства“, добави той.

Още по темата

Според магистрата в конкретните случаи съдът е извършил това, което Конституцията и законът са му възложили, без да се поддаде на външен натиск.

Калпакчиев подчерта, че мотивите за решението на Софийския апелативен съд са публични и призова всички да прочетат тези мотиви и да си направят анализ защо не са уважени исканията на прокуратурата.

Съдията посочи още, че решението на Апелативния съд е окончателно, а не, както е казал премиерът, че може да се обжалва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За външния натиск ясно, съдът се бил е удържал. Ама с вътрешния какво правиме? Или там да не питаме, щото всяка жаба трябва да си знае гьола!
19
2
 
17
 
! Отговори
mnenie преди 14 години
Аз съм от провинцията. Тук има съдии и прокурори, които плачат за проверка от данъчните. Ето това да направи държавата - пълна финансова проверка на всички от съдебната система, пък после нека няма достатъчно доказателства.
18
3
 
18
 
! Отговори
kk преди 14 години
Абсолютно правилно!Съдът трябва да отсъжда безпристрастно,а МВР органите не трябва да манипулират общественото мнение предварителни с цел ПР,защото с нефелните доказателства,които представят станаха за резил!МВР не трябва да си позволява да налага на съда и ибществото недоказани престъпления!Ако са добри адвокатите,то нека бъдат така добри в работата си и Прокуратурата и полицията!
17
4
 
20
 
! Отговори
Чичо преди 14 години
Че кой е очаквал адекватна реакция и поведение от ***? За да си управник освен акъл и опит се изисква ерудираност и финес.
16
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За този съд нама значение кой е виновен, а кой може да си плати.
15
11
 
33
 
! Отговори
boyko преди 14 години
Браво на съдия Калпакчиев !!! Много добре го е казал, в страната на страхливците и тиквите като Бойко Борисов и неговите последователи.
14
13
 
30
 
! Отговори
Иван преди 14 години
Калпакчиев е прав. Съдът решава дали някой е виновен или не, а не ББ или ЦЦ. Другото е диктатура! Затова има разделение на властите. Но ББ май е прихванал вируса на диктатурата от Живков. Но за американците и "европейцити" един мини Пиночет е подходещ и удобен вариант за ***!!!
13
28
 
14
 
! Отговори
чука преди 14 години
Крайно време е да почнат да ви чупят ръцете и краката съдийчета.
12
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
как за никой престъпник, който народа знае, че е такъв не намерихте силица в жалките си съдийски душички го осъдите, как за никой от ТЯХ нама доказателства, а всеки нормален човечеч, който сгафи съвсем малко веднага го вкарвате в кауша. Да се задавите дано всичките продажни съдии. АЗ НА ТОЗИ СЪД НЕ ВЯРВАМ ВЕЧЕ!
11
10
 
22
 
! Отговори
Калоян преди 14 години
Вече не е тайна, че бойко и цецо са слуги на червените си господари. Назначени са на тези постове с единствената цел, да не се пипат предишните. Факт:Офчаров, велчев, Лилов, Стоилов, софянски, костоф, мургина и др. са на свобода. Даже свободно посещават САЩ.
10
20
 
14
 
! Отговори
един от народа преди 14 години
и само не разбрахме каква връзка има манипулирането на общественото мнение с това, че пускат на свобода срещу 10хил. лева некви дето ощетили държавата с 20млн. !!! ...нещастници, как не ги е срам тия съдии..тц тц
9
5
 
12
 
! Отговори
ha преди 14 години
съдията съдията.....ама май прокурарите не работят да им назначат някой над тях да ги проверява и ще се оправят нещата те се имат за недосегаеми
8
8
 
13
 
! Отговори
Дея преди 14 години
Абе то има има ли невинен политик и неподкупен магистрат ?
7
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Политически назначен висш съдебен съвет и чакаме резултат
6
16
 
35
 
! Отговори
Lehr преди 14 години
Какво искаме от милиционерско правителство?Но кой по дяволите го избра!
5
33
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Съдии от квотата на БСП ДПК НДСВ и чакаме резултат
4
30
 
31
 
! Отговори
ФЖ преди 14 години
А КОЙ ЩЕ СЪДИ СЪДА? ТЕ ЛИ УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА?
3
13
 
31
 
! Отговори
Икебана преди 14 години
Б и Ц знаят най-добре. Те ще оправят всичко!Палячовци...
2
8
 
39
 
! Отговори
Закона куца а не съд преди 14 години
ББ да променят веднага законите а не да се сърдят на съда!Каквото пише в книжката такова прилага човека!
1
18
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Прав си г-н съдия...........ама на тикви как да обясниш. Казал ЦЦ, че мафията има държава.............ами да..........да си види премиера